[]

Kediye ötenazi

Arkadaşlar merhaba

Sizin fikrinizi sormak için bu soruyu soracağım. Evimizde yaklaşık 2 yıldır beslemekte olduğumuz bir kedimiz var. Kedimizin karın fıtığı olması sebebiyle 5 ay önce ameliyat oldu fakat kedimiz o günden bugüne hala tam olarak iyileşebilmiş değil. Son 1 haftada durumu iyice kötüye gitti ve şu an hiç bir şekilde yemek yemiyor su içmiyor. Acı acı miyavlıyor ve ciddi acı çekiyor. Veterinere gittik serum bağladı. Veterinere kediyi uyutmamızın daha iyi bir seçenek olup olmadığını sordum fakat ben yapamam abi dedi. Durumu kötü muhtemelen fazla yaşamaz dedi ama kediyi can çekişirken gören maalesef bizleriz.

Bu durumda olsanız başka bir veteriner bulup kedinizi uyutur musunuz? Acı çeke çeke ölmesini mi beklersiniz?

(Kediye ağrı kesici de yapıldı fakat çok etkili olduğu söylenemez)

 
Evde annemin psikolojisi de bitmiş durumda sürekli ağlıyor.


  • zopcuk  (11.02.20 11:38:39) 
başka bir yere götürüp ikinci bi görüş daha alın.


  • elorelia  (11.02.20 11:40:18) 
maddi durumunuz nedir? tedavi etmek istiyor musunuz kediyi? bazı konularda her veteriner hekim yeterli olmayabiliyor. veterineriniz kim?
yaşadığınız şehirdeki iyi hekimleri araştırabilirsiniz. belki iyileşme sağlayabilirler.
ankaradaysanız (bkz: petcode hayvan hastanesi) (bkz: ateş barut)
izmir için (bkz: pegasos veteriner kliniği)
(bkz: urla vet)
(bkz: ege pet park)
  • veritaslibertas  (11.02.20 11:40:38 ~ 11:44:03) 
Adana'da yaşıyorum. Tabi ki tedavi ettirmek istiyorum.

Var mı bildiğiniz iyi bir yer Adana'da?
  • zopcuk  (11.02.20 11:50:20) 
Adana için bir iletişime geçin;
Hatice Ersan
Mehmet Avan
Mete Betin
Uğur Karaduman
  • veritaslibertas  (11.02.20 11:59:24) 
Suyu şırıngayla verin zorla, susuz kalmasın.

Durumu ve sorunu tam olarak nedir? Bunu bulabilen bir veterinere gitmeniz elzem.

Ben hayvan sahibi olarak, zor durumunuzu anlayabiliyorum. Yine de, hayatını elinden almak istemem. Tüm canlılar, ne kadar berbat halde olursa olsunlar yaşamak istiyorlar. Yanında olurum, iyileştirmeye çalışırım, daha da yapacak bir şey yok. Ötenaziyi kendi seçimini yapabilenlerde etik buluyorum.
  • buf-e kür  (11.02.20 12:24:21) 
geçmiş olsun, çok zor.
insanın yaşama sevincini alıp götüren bir durum maalesef.
ama bence de başka bir ya da birkaç veterinere götürmenizde fayda var.

yukarıda da yazıldığı gibi, ağzına şırınganın iğne kısmını çıkartıp su verin.
mutlaka başka bir veteriner görsün.
muhtemelen ameliyat sonrası sizin veterinerinizin anlamadığı ya da yanıldığı bir komplikasyon falan gibi bir şey olmuştur.
umarım geri dönüşü olan bir süreçtedir.
kedilerin mama yemeyip su içmemesi en tehlikeli süreçtir genelde, o yüzden acele edin.
  • blatta hiberna  (11.02.20 13:14:22 ~ 13:15:24) 
Kesinlikle baska bir veterinere gidin. Karin fitigindan sonra duzelememesi ilginc olmus. Belli ameliuat duzgun yapilmadi ve baska bir sorun var. hala kurtarabilirsiniz belki


  • oscar  (11.02.20 20:37:30) 
benim sorulara bakabilirsiniz kedimiz çok hastaydı sarılık olmuştu. şırıngayla zorla düzenli besleyerek sarılığını gerilemesi mümkün oldu. böyle durumlarda genelde kediler beslenemediği için sorun yaşıyor olabilir. günde 150 160 ml kadar kaliteli mamayı sıvı şekilde şırıngayla verin. bize ölmek üzereyken verdikleri kedi şu an toparlamaya başladı.

gereksiz ümit vermek istemiyorum kesinlikle. biz de acı çekmesindense iyileşemeyecekse acısız ölmesini istedik. ancak durumu kesinleşene kadar vazgeçmeyin lütfen.

internette şırıngayla nasıl besleneceğine ilişkin videolar bulabilirsiniz.

mutlaka başka birinden de görüş alın ayrıca bence de.

allah acil şifa versin.
  • atramentum  (11.02.20 21:30:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.