[]

İbrahim Tatlıses Bitanem ünlü bir şarkı mı?

Bizim (Beşiktaş) yeni deli oğlan Boateng bu şarkıyı seviyomuş, gol attıktan sonra da stadyumda çaldı falan görmüşsünüzdür belki. Ben bu ülkede doğup büyüyen biri olarak bu şarkıyı ilk kez Boateng geldikten sonra öğrendim, bu adam nasıl biliyor diye sormıycam, Almanya'da göçmenler genelde iyi anlaşır, Türk kankası falan vardır da yine de İbrahim Tatlıses denince akla ilk gelen şarkılardan mı ya bu? Hani tamam hiç sevmem ben İbrahim Tatlıses'i, tarzını ve hayatını sevmediğim gibi sesinin de çok abartıldığını düşünürüm ama yine de çok meşhur olsaydı duyardım ya sanki daha önce? 80lerde 90larda falan mı popülerdi acaba? O yüzden duymamış olabilirim belki.

Neyse sorum şu, bu şarkı çok bilinen bi şarkısı mı İbrahim Tatlıses'in?


 
96lıların bilmemesinde bir gariplik yok.


  • bilinmeyen artist  (09.02.20 21:34:13) 
bana sorarsan çok bilinen bi şarkı derim. 30 yaş üstü olup bilmeyen tahmin ediyorum yoktur?
gençler bilmeyebilir ama evet... 80'ler değil de 90'ların sonundan itibaren falan popüler.

  • asisamus  (09.02.20 21:40:42 ~ 21:41:35) 
ben de sevmesem de evet çok ünlü bir şarkısıydı. bir seneyi koparıp götürmüştü arabesk dünyasının. arabesk mi oluyor ne oluyorsa artık tatlısesin tarzı.

90'lar türkiyesinde arabesk ana akım müzik türlerinden biriydi. müzik dinlemenin en yaygın yolu da müzik kanallarıydı. internet vs. olmayınca dinlediği müzik genel kitlenin çok dışında olan niş bir insan topluluğu vardı sadece. kısacası şarkıyı sevmeseniz bile bir şekilde bilirdiniz her popüler şarkıyı, sanatçıyı. şimdi bir çok insan gibi tv izleme veya radyo dinleme alışkanlığım olmadığı için dinlediğim müziklerin genel insan ortalamasıyla alakası yok denilecek kadar az. benim gibi bir çok insan da vardır diye tahmin ediyorum. o dönemlerde bunu yapabilmek neredeyse imkansız gibiydi. aleyna tilki'nin çıkış şarkısını çok çok sonraları duydum mesela ben. dolayısıyla 90larda kendini gösterebilmiş şarkıların bilinme oranı şimdiye oranla çok daha fazladır.

30lu yaş ve üstü her insan bilir kısacası bu şarkıyı. bilmeme olasılığı pek yoktur.
  • syozkn  (09.02.20 21:42:32) 
biliniyor tabii ki.


  • candide  (09.02.20 21:43:40) 
Şarkı önce başka biriyle çıktı diye biliyorum ben, o kişiyle manyakça meşhur oldu. 90lı yıllarda popüler şarkılar anahaberlere falan çıkardı, öyle şeyler hatırlıyorum ben. İbrahim Tatlıses daha sonra söyledi sanırım. Önce o Cengiz bilmemne olan adam söyledi.


  • sopiro  (09.02.20 22:08:40) 
severim ve bilinir.


  • sutlu nescafe  (09.02.20 22:09:47) 
9 2 doğumluyum ve arabesk sevmem. Şarkıyı bilmiyorum sandım merak edip dinledim. Biliyorum. Çocukken çok duyardım her yerde.


  • biseysorcaktim  (09.02.20 22:17:08) 
Bir ara çok hit olmuş, top10 larda bir numara olmuştu, yani o dönemde çocuk ya da genç olan birinin duymaması imkansız. Ama artık insanların seçim şansı var: kendini filtreleyebiliyorsun bazı şeylere karşı. Mesela İbrahim Tatlıses ne çeşit bir karakter olduğunu biliyoruz, hiç hazzetmem. Yeni albümü çıksa silah zoru dışında kimse dinletemez bana. Benim de şöyle bir duyurum var mesela: www.eksiduyuru.com Ben de bunları tanımıyorum


  • freedonia  (09.02.20 22:30:42) 
@freedonia

Ben de sana orda o kişileri tanımamanın tuhaf olduğunu yazmıştım, hatırlıyorum bu soruyu :)

Aslinda sosyal medyada takılan birisi için de pek seçenek yok. O tarz birini takip etmesen de takip ettiklerinin beğendiklerinden falan popüler olaylar düşüyor. Ya da dalgası geçiliyor genelde bunların.

Ama birini tanımak ya da tanımamak coolluk göstergesi olmadığı için çok da takmıyorum dhdhshs
  • nundu  (09.02.20 23:00:57) 
sopiro'nun cengiz bilmem ne dediği cengiz imren, orijinali de şu.
www.youtube.com
ne yazık ki biliyorum ben de.
  • Bruce  (09.02.20 23:17:35) 
97liyim ve arabesk müzikle alakam bile yok ama başlığı gördüğümde şarkı çalmaya başladı kafamda. tatlısesin en bilindik şarkısı değildir büyük ihtimalle ama o dönemin hit parçaları televizyondan yayınlandığı için çoğu insan bilir bu şarkıyı.


  • rusalka  (10.02.20 00:29:46) 
bu sarkinin oldugu albume o sene fena maruz kalmistik, kacmanin imkanin yoktu heryerde caliyordu. akla ilk gelen sarki mi bunu arabeskcilere sormak lazim.


  • cooperr  (10.02.20 08:49:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.