[]

kira kontrat süresi dolmadan evden çıkma

yaptırımı nedir? ev çok sorunlu. gider tıkanıyor sözde eşyalı ama çamaşır makinesi vs. bi türlü bağlanamadı bana fazla büyük ısınmıyor vs. vs. ev yokluğundan kiraladım ama şimdi birkaç alternatif var. sürenin dolmasına daha çok var. sözleşme yıllık ben oturalı ay oldu




 
Öncelikle avukat değilim. Ama birçok şeyin akla yatkın olarak çözülebileceğini düşünüyorum. Karşılaştığınız ev sahibine ait problemleri liste yapıp noter yoluyla ev sahibine bunların 15 gün içinde giderilmemesi halinde sözleşmeyi haklı olarak fesih edeceğinizden ve depozitonuzu da ivedilikle ödemesi gerektiğinden bahseden bir protesto gönderin. Ardından da nasılsa yaptırmayacak siz de gönül rahatlığıyla çıkarsınız. Zaten protestoyu gösterdiğinde kimse böyle bir davayı almaz.


  • prodeq  (04.02.20 22:54:07) 
genelde sözleşmelerde erken çıkınca sözleşme bitimine kadar olan kirayı kiracı öder gibi bir şeyler görmüştüm. ama genelde ev sahipleri kış ayları yani kasım-mart aralığında evden çıkınca yeni kiracı bulma olasılığı çok düşük olduğu için arıza yapıyorlar. diğer aylarda genelde bir sıkıntı olmuyor.


  • morcivert  (04.02.20 23:25:47) 
"Kira kontratının ne kadar kaldığının önemi yok. Çıkacağın tarihten 2-3 ay kadar önce bildirim yaparak tazminat vs ödemeden çıkabiliyorsun" demişti bir arkadaşım. Konuyu araştırmanız faydalı olabilir


  • Novice  (05.02.20 08:32:21) 
Bu konu biraz muallak.

2-3 ay denmiş mesela. 2 ay mı 3 ay mı? Bunu neye dayanarak söylüyorlar belli değil. Normal şartlarda ev sahibi sözleşmenin sonuna kadar kirayı isteyebilir. Ancak 'makul bir süre' önceden haber verilir ise sözleşme erken bitirilebilir deniyor.
  • himmet dayi  (05.02.20 09:12:50) 
öncelikle ev sahibi sürenin sonuna kadar kira bedelini isteyemez.
öte yandan çıkarken ev sahibini mağdur ettiğinde bir gerçek.

dolayısı ile 2-3 ay önceden haber vererek +1 kira vererek el sıkışabilirsin.

yasada makul süre diye bir ifade var.

diyelim sen sözleşme bitiminden 6 ay önce çıktın, adama 2 aylık kira verdin lakin adam çat diye kiracı buldu ve hiç kayıp yaşamadı, o iki kirayı iade etmek durumunda.
  • you and whose army  (05.02.20 09:25:23) 
Yasaya göre kontrat süresinden önce evi boşaltma durumunda ev sahibi dava açarak mahkemeye giderse, mahkeme bilirkişi atayarak o evin kaç ayda kiraya verilebileceğini tespit ediyor. Atıyorum bu süre 2 ay ise o 2 aylık sürenin kira bedelini ödemekle yükümlü oluyorsunuz. Birde mahkeme masraflarını vs ödersiniz muhtemelen. Bunun dışında kontratta, kontrat süresinin sonuna kadar kalan ayların kirasını ödemek gibi bir koşul yazsa bile yasal olarak hükümsüzdür.

Evin sorunlarının belirtildiği ve bunların giderilmesi için noterden ihtar çekmek iyi bir yol, yanılmıyorsam kira ödemenizi bile durdurma hakkınız oluyordu.
  • FAtE  (05.02.20 09:29:20) 
Kira sözleşmeleri yıllıktır. Siz aslında bir yıllık borcun altına girip aylık ödüyorsunuz. 2 ay oturup geri kalan 10 ayı talep edebiliyor mülk sahibi. Standart kira sözleşmelerinde bu durum "borcun kalanı muacceliyet kesbeder" şeklinde belirtiliyor.

Artık bu durum meskenler için 2012, iş yerleri için 2020 yılında kalktı. Mülk sahibi bu parayı talep edemiyor. Siz işinizi sağlama almak adına sözlü olarak durumu bildirin. Sonrasında en az 1 ay öncesinden noterden resmi bildirim yaparak evi aldığınız gibi teslim edeceğiniz tarihi bildirin. son kirayı ödemeyin (1 kira depozito bedeli verdiğinizi varsayıyorum) Boşaltma tarihinde evi fotoğraflayıp (verdiğim ev böyle değildi inkarına karşılık aslında eve girerken de fotoğraflamak önemlidir) demirbaşları, eşyaları listeleyerek tutanakla da anahtarları teslim edin.
  • phonex  (05.02.20 12:57:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.