[]

Bekçilik uzun süredir yoktu. Birden nereden çıktı?

Merhaba sanırım bekçilik en son 80'li yıllarda varmış. Son birkaç yıla kadar da yokmuş. Peki neden bekçilere ihtiyaç duyuldu? İhtiyaç duyulması iyi bir şey mi? Bekçiler yerine polis kullanılamaz mıydı?




 
Polis devleti olma yolunda atılmış bir adım. Kendi askerlerini yetiştiriyorlar.


  • Alimelli  (03.02.20 02:28:33) 
Niyet iyi olabilir hatta bence olması da gerekiyordu. Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü tarafında akşam belli bir saatten sonra rahatça dolaşılmıyordu. 30 yaşında erkek olarak söylüyorum bunu birde genç kadınları, çalışanları, çocukları falan düşün. Balici, tinerci, sinyalci tayfa oluyordu. Ama alımları nitelikli insanlardan seçmediler. Çevremdeki okumamış, eğitimsiz cahil kişilerin çoğu bekçi oldu. Arkadaşlarıyla gene nargile cafelerde geziyorlar bu sefer yasal silah bulunduruyorlar, mekanlarda ekstra ikram var. Böyle apaçi adamlara da yetki verince artistlik yapanları var, o telsizle CIA, FBI, KGB, MOSSAD, MI6 ajanı triplerine girenleri var. Defalarca Twitter'da paylaşıldı GBT yapma ayağına hoşlandıkları kadınları instagramdan ekleyeni var. Çoğu da şiveli küfürlü konuşuyor. Gördüyseniz dikkatinizi çekmiştir. Umarım düzelir. Amaç güzel de yöntem yanlış gibi.


  • wertyu  (03.02.20 02:29:12 ~ 04:55:07) 
Bekcilerin %90'i Akp'li. Ihtiyac durumunda silahli guc. Ustelik arpalik, vasifsiz insanlara maas. Olayin amaci bu.
Turkiye'de son 15 yilda yapilan hemen her sey gibi, son derece yanlis, tehlikeli bir uygulamadir. Curumuslugumuzun gostergesi.

  • ebabil curnatasi  (03.02.20 07:28:42) 
Caydırıcı güç işte neresi kötü


  • falling man  (03.02.20 07:35:39) 
maksat issizlik orani dussun.


  • baldur2  (03.02.20 08:12:46) 
Tayyip kendi milis gücünü oluşturuyor. Nokta.


  • hepbiarayisicinde  (03.02.20 09:53:33) 
bence iki nedeni var;
1- polis devleti kurmak.
2- giddikçe yükselen işsizlik oranlarını biraz olsun düşük göstermek.
bekçilerin görebildiğim kadarıyla son derece eğitimsiz, hemen her konuda cahil ve haliyle de uygar yaşamın nasıl sürmesi gerektiği konusunda en ufak bir fikre sahip olmayan bireylerden oluşuyor.
güya cbt yapıyor, ama derdi güzel bulduğu bir kızı instagram'dan eklemek. mini etekli bir kzıa cbt yapıp, kız giderken arkadan telefonla fotorağfını çeken sığırlar da var.
yani neresinden bakarsan bak, çürümüşlüğün, yozlaşmışlığın göstergelerinden birisidir bu bekçiler.
  • pangea  (03.02.20 10:53:18) 
tipik akp politikasi; ilk bakista iyi bir sey gibi gorunur. laf edince chp zihniyeti derler, hizmet ediyoz, begenmiyorlar derler.

ama kurcaladikca (cogu zaman kurcalamaya gerek kalmayacak kadar acik sekilde goze batar.) yapilan seyin aslinda kendi cevrelerini besleyen, ceplerini sisiren, oy kazandiracak, halka degil kendilerine fayda saglayacak bir sey oldugu barizdir.

arkadaslarin dedigi gibi; kendilerine ekstra kolluk gucu. issiz vasifsiz akplilere is icat ederek hem issizlik orani duser hem oy kazanir. yeni bir nemalanma kapisi sonucta. bunlarin uniformasi icin bile kimbilir kimlerin cebine ne paralar girmistir.

halbuki suc olusmasini kabul edip ortalikta bekci gezdirmek yerine sucu engellemeye calismak icin harcansa bu paralar keske.
  • jimicik  (03.02.20 10:55:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.