[]

Hangi köpek irkini sahiplenmeliyiz?

Merhabalar, evde zaman zaman korkuyorum. Beni koruyacak, akıllı ama aynı zamanda sahibine karşı da uysal ve sıcakkanlı bir köpek sahiplenmek istiyorum. Bana da saldirmasin yani, sadık olsun. Büyük ırk da olabilir, müstakil, bahceli evimiz. Teşekkürler.




 
Rottweiler


  • garavel  (02.02.20 22:30:09) 
Hocam ben de alman coban köpeğini düşündüm. Ama cok korkunç gözüküyor büyüyünce. Azıcık da ürktüm açıkçası. Büyük irk olabilir dedim de mesela husky gibi falan. İyi eğitilirse onu tetikleyen bir sey olmaz ve bana saldirmaz degil mi?


  • gomsumuz bizim oluyo da gomsumuz oluyo  (02.02.20 22:37:35) 
Beagle.


  • austra  (02.02.20 22:38:25) 
"Beni koruyacak"

www.akc.org


Anadolu coban kopegi olarak bahsedilen kopekler olabilir. Tabi nasil bir tehdit altinda oldugunu ve koruma gerektirdigini bilmiyoruz. Ama bu, akbas, kangal vb ve onlarin kirmalari en azindan turkiye'de bulabilecegin kopekler.

"bana saldirmaz degil mi"
"Bana da saldirmasin yani"

cok acayip bir durum olmadikca kopegin sahibine saldirmasi gibi bir konsept yok zaten.
  • hot potato  (02.02.20 22:40:34 ~ 22:42:13) 
köpekle yaşamaya hazır mısınız? bence bu soruyu kendinize sorup emin olmadıktan sonra arayışa girmeyin.


  • gazozailacatmauzmani  (02.02.20 22:45:06) 
Köpekle yaşamaya hazırım ama sonuçta ilk kez köpek bakacağım. Mutlaka zorlandığım, şaşırdığım durumlar olacaktır. Bu demek değildir ki onu yeniden sokaga veya barınağa göndereceğim. Biraz urkuyorum bu da cok doğal. Yavruyken alip hem onu kendime, hem kendimi ona alistiricam.


  • gomsumuz bizim oluyo da gomsumuz oluyo  (02.02.20 22:51:04) 
Köpeğin o şekilde eğitilmesi, birazda karakteristik olarak o göreve yatkınlığı gerekiyor. Ben Airedale sahiplendim. Tipik bekçi köpeği değiller aslında.

Sadece kapı çaldığında bir kelime ile komut veriyorum. Yürüyüşü bile değişiyor, öyle bir gidiyor ki kapıya... Sürekli kapıyı gözetliyor, hele ki ana kapıya bakan oda kapım açıksa asla uyuyamaz, sürekli görev modunda olmaktan.

Diyeceğim o ki, bir Golden de bekçilik yapabilir. Yetiştirilmiş çoban köpekleri, çobanlık yapmıyor diye barınağa veriliyor. Bu işler böyle.

Hayvanın kendine güveni olması önemli. Irkı, cinsiyeti çok çok önemli değil. Gerekirse bu konuda biraz bilgi edinir, o yönde eğitirsiniz.
  • buf-e kür  (02.02.20 22:53:05) 
Geçici olarak bir hayvana bakmanızı tavsiye ederim. Sokakta bulunup iyileştirilmiş, yebi sahibi aranırken boşta kalan hayvanlar oluyor. Hem sizin için, hem sahiplendirmeye çalışan aracılar için, hem de köpek için faydalı olursunuz.

Hayvan sahiplerinin hayvanlarla ilgili anlatabildikleri detaydır. Hayvan tüm yaşamınızın ortasına giriverir. Tüm düzeni değiştirir. Bana göre birer hayvan az yaşasa bile sokakta mutludur. Ama bir hayvanı bir eve, daha da kötüsü kendinize alıştırdıktan sonra vazgeçmek fikri kadar acı bir şey yok.
  • baal  (02.02.20 22:58:29) 
Akıllı, iyi eğitilmiş veya eğitilecek, tanıdığı insanlarla ve tanığı köpeklere agresifleşmeyecek bir köpek lazım size. Yani siz bir depo, imalathane korumak için köpek alacak olsanız, bunlara pek bakmayın derim ama ev için gerçekten dengeli ve akıllı bir havyan olması gerekli. Yoksa uzun vadede çok itici bir ev sahibi veya komşu olarak göze çarpmaya başlarsınız.

Bizim akbaş kırması bir köpeğimiz var. Bahçede kalıyor. Tanımadığı arabalara veya insanlara havlıyor. Diğer köpeklerle de, eğer karşısındaki köpek hırçın ve asosyal bir köpek değilse gidip koklaşıyor. Elbette, her akbaş böyle olmaz. Ama yine de bence siz sakin çoban köpeği ırkından gitmelisiniz. İyi araştırın...
  • malheiros  (02.02.20 22:59:33) 
Presa Canario.

bu arkadastan bende var bir tane,bahcede serbest yasiyor.evin kapi kilidi uzun zamandir bozuk yaptirma geregi duymuyoruz.yemegine dikkat etmek lazim cabuk kilolaniyor,kilolaninca cabuk yoruluyor.
  • duptıs  (02.02.20 23:09:29) 
alman çoban köperi diyecektim tam; ama onları korkutucu bukuyormuşsunuz ki haksız da sayılmassınız. o vakit,
Saint Bernard kesinlikle.
hem büyük, hem de sevimli.
  • pangea  (03.02.20 11:11:28) 
www.juen.com.tr

linkteki soruları cevaplayıp kendinize en uygun ırkı bulabilirsiniz.
  • kablelvuku  (03.02.20 11:13:24 ~ 11:13:43) 
kamp yapmaya gittigimiz bir koy yerinde ciftligi koruyan bir akbas. tabi tek bir akbas uzerinden konusmak biraz sacma ama tek kelimeyle muthis bir hayvan. hayran oldum. cok guzel, akilli, hem arkadas hem korumaci.


  • jimicik  (03.02.20 11:47:36) 
Sahiplenmek derken kastettiğiniz, yetiştirilmiş, terkedilmiş, yeni bir sahip arayan köpekse işiniz zor. İstediğiniz ırkta bulsanız da özgüven ya da psikolojik sorunları olabilir.

Hangi ırk sorusuna gelince, hırsızla bile oyun oynayacak karakterde oyun köpekleri hariç her koruma köpeği sizi canı pahasına korur.

Sizin yetiştirdiğiniz veya bir süredir beraber zaman geçirip beslediğiniz köpek size saldırmaz, merak etmeyin.

Bu türde bir köpek yetiştirmek ve eğitmek zordur, liderliği ona kaptırmamalısınız, eğer sizinle liderlik yarışına girerse büyük sorun çıkar.
  • John Bloor  (03.02.20 13:06:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.