[]

kediyi besleyen kasap

twitter.com

bu görüntü neden insanlara çok merhametli geliyor? tavuğu kesip kediyi besliyor. kediyi kesip tavuğu beslese cani derlerdi. et yemeye karşı değilim bir insan olarak. eğer bir hayvan herhangi bir nedenle besleniyorsa o da beslenebilir belki ama sokaktaki kediyi beslemek için tavuk, et vermekle o tavuğu beslemek için kediyi kesmenin bir farkı yok bence.


 
Kediyle saha fazla empati kuruyoruz, bize daha çok benziyor ve uzun zamandır birbirimizi yemeden birlikte yaşıyoruz.


  • diffarentiationation  (30.01.20 16:34:25) 
insan olarak et yemeye karşı değilsen bunu anlamamanı çok anlamadım. kendin yemekle farkı yok bence.


  • piremses  (30.01.20 16:51:38) 
@piremses şunu anlamadım. adam kediyi kesip danaya, tavuğa verse cani derler ama tam tersini yapınca merhametli oluyor. kendim yememizdeki fark şu. bize faydası olduğunu düşünüyoruz ve yiyoruz. ama sokaktaki kedi ve tavuğun bir farkı yok benim için.


  • black mamba  (30.01.20 16:52:48) 
baız hayvanalar biz insanlara daha sempatik gelir ve onlara diğer hayvanalrdan daha fazla empati, sevgi besler; onları daha fazla korur; onlara daha fazla ilgi gösteriririz.
bu hayvanlar listesinde, kediler 90'larda ki Jordan'lı Chiagho gidibir.birinciliği kimseye kaptırmazlar yani. çünkü çoook tatlışlar!
öhöm, ne diyorduk? buna istinaden, elbette ki kediyi kesip, tavuğa verse cani diyeceklerdi. kaldı ki, tavuklar, yıllardır beslenme kültürümüzün bir parçası.
son olarak google'da imajlar bölümünden "camel spider" diye aratmanı rica ediyorum ve soruyorum; bu hayvanı evinde görsen ne yaparsın? 2- bu hayvanın öldürülmesini canilik olarak değerlendirir misin?
  • pangea  (30.01.20 17:01:26) 
@pangea korunma düşücesiyle o hayvanı öldürürdüm. ama bir kediyi öldürmem. ama yemeyeceğim takdirde bir kedi ve tavuk aynı benim için. vahşi doğada aslanın pitonu yemesiyle pitonun aslanı yemesi aynı benim için.


  • black mamba  (30.01.20 17:13:11) 
yüzde yüz haklısın.

vejetaryen değilim ve yıllarca evimde kedi, köpek, kuş, balık, kaplumbağa beslemiş olmama rağmen kendime gönül rahatlığıyla hayvansever diyemiyorum. pislik bir türcüyüm. ama en azından kendime karşı dürüstüm. et yiyen hayvansever kadar oksimoron bir şey yok. tamam, yine et yiyip hayvansever taklidi yapın ama durumun saçmalığını kabul edin. insanların yanlış olduğu iki yaşında çocuk zekasıyla bile kavranacak bu bariz gerçekliği ısrarla inkar etmesi beni deli ediyor. hele hele bunu "ama kediler köpekler bize çok benzeyen canlılar, o yüzden empati kuruyoruz" diyerek yapması daha da deli ediyor. kediye ne kadar benziyorsak ineğe de o kadar çok benziyoruz. inek de üzülüyor, seviniyor, kızıyor, küsüyor, oyun oynuyor, ağlıyor, korkuyor. belli ki hayatınızda hiç köye gitmemiş, bir koyunla bir inekle iletişim kurmamışsınız. gidin kurun o zaman, ne bileyim. ya da bu yalanla kendinizi avutmaya devam edin.
  • sir gawain  (30.01.20 17:47:51 ~ 17:54:31) 
sir gawain'e katılıyorum.

Kültürel ve dini olguları ayırırsak köpek yemek ile dana yemenin bir farkı yok. hatta tilki kürkü giymenin de bir farkı yok. Tilkilerin acı çektirilerek öldürülmesinin dışında.
  • fezagezgini  (30.01.20 20:29:27) 
ben de katılıyorum. tüyleri yolunan zavallı kazları mont şeklinde giymek çok normal, tavuğu kesip kediye yedirmek çok normal, kuzu çevirme yapıp pişirmek çok normal. diğerleri de kedi gibi köpek gibi canlı değil mi, diğerleri de acı çekmiyor mu? kültürel tabular.


  • anais  (30.01.20 20:35:24) 
bu arada olayın saçmalığına ben de katılıyorum. ben de kedi köpek severim, hatta görsem inek de severim ama ete, tavuğa da bayılıyorum. bu bizim ikiyüzlü ve türcü canlılar olduğumuzun kesin bir kanıtı maalesef.

ama bence duyuru sahibi de farkında olmasa da bir türcü aslında, kendi türüne faydası olduğu için bir diğer türü yiyebileceğini düşünüyor. anlamsız olan bu. kediye faydalı olmadığını nereden bliyorsun ki? hatta onun yemesi daha bile normal belki gün içinde midesine giden tek şey o. Oysa bizim yememiz, doymamız için milyonlarca seçeneğimiz var.
  • piremses  (31.01.20 07:58:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.