[]

memurluk güzel bir şey mi?

saf 4001 memurdan bahsediyorum. 4k maaş. haftasonları tatil. istedigin zaman kanuni haklar....


evet güzelmiş aslında neden sordum ki :)

 
Çalışmıyorsun en güzel yanı bu. Günde yaptığın iş 1 saat. Gerisi full yatış.


  • insomniac  (29.01.20 20:33:38) 
Eğer çalışma/başarma hırsın yoksa ve başka ek gelirin varsa güzel gelebilir.


  • crown  (29.01.20 20:42:49) 
@crown
hırs konusuna katılmıyorum. Bunun şefliği var, şube müdürlüğü var, uzmanlığı var...

  • Techsavvy  (29.01.20 20:44:12) 
Memurluk öğretmensen zevkli bir şey bence. Öğlene kadar gayet aktifsin. Öğleden sonra gün senin. Canın ne isterse onu yap. Ay sonu maaşın da hem daha fazla.


  • ruhen hastayim ben  (29.01.20 20:44:50) 
@ruhen hastayim ben: bu dediğin tarzda öğretmenlik kaldı mı? okul öncesi öğretmenleri olabilir belki, veya sabahçı öğleci durumunda...


  • burya  (29.01.20 21:12:40) 
gayette yoruluyorlar. iş stresi, teftiş, mobing hepsine maruz kalıyorlar. çekememezlik onlarda da oluyor. psikolojik ve zihinsel yorgunluk olarak aynı bence. ha bedensel olarak daha hareketsizler evet.


  • for day to break  (29.01.20 21:18:11) 
@burya, istanbul’dan bildiriyorum, kaldı.


  • ruhen hastayim ben  (29.01.20 21:25:56) 
ortama uyumluysan ya da yukarıda sağlam bir dayın varse kralınsın.
geziler! eğitimler, ohh.

  • VivaLasVegas  (29.01.20 21:28:55) 
@ruhen hastayim ben: sabahçı öğleci olayında evet dediğiniz doğru olabilir ama orada da branş durumu önemli, bir de sabahçılar çok erken kalkmak zorunda kalıyor. bir de istanbul'da öğretmenlik yapmak malum pek de tercih edilen bir şey değil :)


  • burya  (29.01.20 21:32:43) 
Dünyada bu kadar rahat meslek yoktur bence.
Hiç ama memurluk şöyle ama öğretmenlik böyle diye ağlamasın kimse. Bu ülkede memur sayısı olması gerekenden 10 kat fazla

  • ikikerekac  (29.01.20 21:38:30) 
öğretmenlik için bir şey diyemem ama diğer memurluklar bence fiyat/performans olarak çok iyi. yasal haklarınızın üzerine kimse yatamıyor. suç işlemediğiniz sürece işten kimse atamıyor. hobilerinizle ilgilenmeye zaman var. hafta sonu mesai yok. resmi dini bayramlar cepte.

not: memur değilim.
  • morcivert  (29.01.20 21:57:51) 
Açılın memurum :)

Çok güzel bir şey , ek geliriniz varsa mükemmel bir şey. Oturduğun koltuktan fazlasında gözün yoksa tadından yenmeyecek bir şey. Bugün , gelen giden evrak yaz çiz yarım saat ( okullar tatilde) Biraz delidepelek mizacım olduğundan amir,şef uğraşmaz benimle, daha ne olsun. Burada su çok güzel gelsenize :)

Not: MEB'te memurum , tabiatıma uymaması yüzünden işimden ölesiye nefret ediyorum , hanıma söz verdim emekliliğe kadar istifa etmeyip kendimi attırmayacağım diye.
  • synax  (29.01.20 23:00:25) 
ya bu biraz çalıştığın yerle alakalı. çılgınlar gibi yatan bir kuruma da gidebilirsin, özel sektöre taş çıkartacak kadar çalıştığın bir kuruma da. 4001 memurlar tırnak içinde söylüyorum arkadaşlar alınmasınlar "vasıfsız memur" tabaka olduğundan her türlü görevin verilmeye hazır olduğu insanlardır. dolayısıyla şansına çok iyi bir yer de çıkabilir, çok boktan yer de.

çalışmıyorsun vay şöyle yatış vay böyle yatış diyenler dışarıdan gözlemleyip bir bok anlamadan yorum yapan arkadaşlar. onlara göre tüm devlet kurumları soliter oynuyor ama devlet bir şekilde mucizevi bir şekilde ayakta kalıyor. üstelik 80 milyon kişiye ülkedeki çoğu firmadan çok daha düzenli bir şekilde hizmet vererek.

teknik sınıf(mühendis tekniker vs) olsan, öğretmen olsan yani ne olduğun belli bir memur olsan iyi kötü bir tahminde bulunulabilir konu hakkında ama 4001 üzerinden yorum yapanlar tamamen etrafındaki sınırlı örnekler üzerinden yapıyorlar. bilmem ne beldesinde bilmem ne kaymakamlığının 3. bodrum katında çalışan arşiv sorumlusu da memur. sabah 8 den akşam 5 e kadar gün yüzü görmeden arşivin nemli havasını soluyup evrak arayarak gün geçiriyor.


avantajları şu: özel sektörde az sayıda kurumsal firma hariç alamadığın özlük haklarını burada kimseye ağız bükmeden alabilirsin. maaşın gecikme vs. durumu yok. hastaysan alırsın raporunu yatarsın kimse de vay şu iş vardı vay bu iş vardı demez. kar etme amaçlı kurumlar olmadığı için götüne motor takılmış gibi çalışman beklenmez. sen çalışmak istersen çalışırsın o şekilde.

dezavantajları: büyük ölçüde artık o iş yerine tutsak kalırsın. beğenmediğin bir insan grubu varsa, yöneticini sevmiyorsan, istemediğin bir işi yapıyorsan vs. istifa edip başka bir tarafa kayma olasılığın azdır. tayindir ıvırdır zıvırdır işleri bariz bir biçimde torpil ister. diyelim ki memuriyetinin 5. yılında hoşlanmadığın bir ortam oluştu çalışma ortamında. özel sektördeki gibi istifa edip hadi ben gidiyorum diyemezsin çünkü memuriyette çalıştığın yıllar özel sektörde hanane + puan olarak yazılmaz. özel sektörde tam tersidir. çalıştığın yıllar bir sonraki işini bulmanı kolaylaştırır.


dolayısıyla kıldan tüyden rahatsız olmam, gerekirse etrafımdakileri ignore ederek iş hayatımı sürdürebilirim, ne iş verirlerse yaparım gocunmam dersen fena iş değil. düzgün insanların çalıştığı güzel bir yer de çalışma ihtimali kesin olsa çalışmak isterdim ama aksi durum da söz konusu olabilir. her şey para değil. şansın varsa dene. hoşuna gitmeyen bir iş denk geldiyse, ortamı pek tutmadıysan vakit kaybetmeden istifa et başka yollara sap.
  • syozkn  (30.01.20 00:47:54 ~ 00:49:53) 
bence evet. ama biraz da şans işi. bazı yerlerde iş yok denecek kadar az. bazı yerlerde de sürekli insanlarla iletişimde olma kısmı zor olabilir. rahat bir yerde ortalama bir maaşla memurluk yapardım ben.


  • black holes in the sky  (30.01.20 02:14:11) 
Tapuda memurum, popomuzun üstüne oturamıyoruz, psikolojik baskı çok, cevaplardan görüldüğü üzere memur yatar algısı kırılmadığı için vatandaş işim hemen olsun istiyor, herkes işini çabucak halledip gitmek istiyor, yapılan iş gereği memurun sorumluluğu ise çok fazla, çalışırken çok dikkatli olmak lazım, bir yandan da rüşvet olayı var, rüşvet değil irtikap aslında doğru terim ama anladınız siz onu, yöneticiler yiyici ise memurun işi daha zor, kurum zaten boktan memurun arkasında durmuyor, özlük hakkı vs. desen zaten o da yok, dertliyim dağınık oldu biraz :D


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (30.01.20 13:03:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.