[]

ram yükseltmeden sonra random kapanan 27'' imac late 2015

selamlar,

başlıktaki cihaza, resmi siteden de teyit ettikten sonra 2x4 1867mhz owc marka ram aldık. ama cihazda şu an aniden kapanmalar oluyor. ne yapalım ram'leri çıkarıp tekrar mı takalım, yer mi değiştirelim, üfleyelim mi nabalım :D


 
başka parçaların temassızlığına neden olmuş olabilir misiniz? bi açın bağlantıları tekrar kontrol edin her şeyin


  • viyana kangurusu  (28.01.20 12:30:37) 
arada bir slot boşluk olacak şekilde takmayı dene ramleri


  • passion rules the game  (28.01.20 12:39:45 ~ 12:39:53) 
şöyle ki,

@viyana kangurus,
şöyle bir not düşeyim hocam. cihaza hem ssd hem ram takviyesi yaptık. ssd için ekranı komple çıkarmak gerekiyor. onu zaten bir yere görütüp yaptırdık. ram'leri takmak pıt diye olan şey zaten malum. komple ekranı tekrar çıkartıp içine mi baktırmak gerekir ?

@passion,
cihazda mevzut 2x4'ün yanına yeni bir 2x4 eklemiş olduk. tüm slotlar dolmuş oldu yani.
  • kuul  (28.01.20 13:10:22) 
güçle alakalı bir sıkıntı olmasın? ram arızaları windows'ta ekseriyetle mavi ekran ve reset ile kendini gösteriyor. kapanmayı nadir duydum. mac'te durum nedir bilmiyorum ama ssd takılırken ekran ile vs alakalı bir kısa devre durumu falan mı oldu acaba?


  • rosencruz  (28.01.20 13:27:10) 
@rosencruz,
valla ben de bilemedim hocam ama bilgisayar boştayken bir sıkıntısı yok, ne zamanki program (phooshop,lightroom vs) çalıştırmaya çalışsak gidiyor. bu ssd'yi ve ram'leri taktırdığım yeri aradım, frekans çakışması olmuştur gibi bir şey dedi ama zaten aynı frekanslı ram aldık. ben de sök-tak yapmaktan başka bir çözüm var mı acaba diye meraklardayım.

  • kuul  (28.01.20 13:36:57) 
aklıma son gelen ram'in arızalı olması. başka bir ram ile deneseniz. taktırdığınız yerde götürüp aynı frekans başka bir ram taksanız? deneme amaçlı. o zaman sorun olmazsa ram'in arızalı olduğu anlaşılır. bir şeyler çalıştırınca bu naneyi yemesi garip geldi bana. başka slota takmak ve başka ram denemek dışında aklıma bir şey gelmiyor.


  • rosencruz  (28.01.20 13:50:24) 
bence de ram arızalı. başıma benzeri windows'ta geldi. aynı frekansta kingston marka ram aldım. kullanırken bir süre sonra mavi ekran verip kapanmaya başladı. sonra aynı özelliklerde ram'i aliexpressten aldım. 5 yıldır sorunsuz çalışıyor.


  • himmet dayi  (28.01.20 14:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.