[]

kpss a

sevgili duyurucular;

daha önce çok kişi sordu, hatta ben de sordum, ama çeşitli sebeplerden ötürü adam akıllı çalışma fırsatım olmadı şimdi önümde sınava kadar 3.5 aylık boş bir zaman var ve bu zaman diliminde kpss'ye elimden geldiğince çalışayım diyorum. bunu için özellikle iktisat ve muhasebe konusunda aynı zamanda da hukuk ve maliye konusunda kitap tavsiyesine ihtiyacım var. öncelikle kitaplarda aradığım özellikler;

- basit bir anlatımı olsun (özellikle iktisat ve muhasebe konusunda) çünkü bu iki derste çok kötü bir temelim var.

- sonuca götürecek bilgiler içersin (yani direk kpss'ye odaklı olsun kurum sınavında daha ağır bir çalışma gerekecek, onu o zaman düşünürüm)

- pahalı olmasın ( en azından çok pahalı olmasın)

eğer bu özelliklerde çalışma kitabı önerisi sunarsanız çok sevineceğim, şimdiden çok teşekkürler...

 
zeynel dinler kpss iktisat kitabı işinizi görür iktisat anlamında.. son 6-7 senede çıkmış bütün kurum sınavlarının ayrıntılı olarak çözümleri var, fiyatı 45 falan ama istanbul üniversitesinin oradaki özbek çarşısından alırsanız 35-37 ye falan alırsınız.

muhasebe; murat 2 alın derim ben gerçi şimdi ayrıldılar ama 1 sene öncesine kadar murat 2 de hem hukuk hem muhasebe vardı, 1200 sayfalık süper bir kitap üstelik 20-25 liraydı lakin şimdi ayırmışlar hukuk muhasebe hepsini ayrı satıyorlar.. eğer bulabilseniz ki özbek çarşısında belki bulrsunuz, murat 2 20 liraya hem hukuk hem muhasebe ihtiyacınızı karşılar.. ha muhasebeden ek kaynak olarak ikinci sayfa nın çıkmış sorular ve ayrıntılı çözümleri kitabı var sarı bir kitap 20 lira falan o da onu da alabilirsiniz..

hukuk; onu söyledim yukarıda ayrıca hukuk çok kapsamlı tek tek çalışamazsınız.. murat ın hukuğunu alabilirsiniz olmadı tek başına biraz da paranız varsa themis alın lakin o pahalı 55-60 lira..

maliye; abdurrahman akdoğan- kamu maliyesi, başlı başına yeter.. 30 lira mıydı neydi..
  • kalim  (23.04.10 00:32:47) 
Kişisel tavsiyelerim.

Zeynel Dinlerin kpss iktisat kitabı çok iyidir ancak temel yoksa pek işe yaramaz bence. En azından Çok anlamasanız da Erdal Ünsal(mikro) ve Kemal Yıldırım(makro) okunmalı. Daha sonra Zeynel Dinler çözerseniz bu işi halledersiniz.

Ben genel kanının aksine kpss için Abdurrahman Akdoğan'a gerek görmüyorum. Savaş Yayınları(Altın Seri) Kamu Maliyesi de yeterli olacaktır. üstüne ikinci sayfa maliye soru kitabını çözerseniz tamamdır.

hukuk konusunda murat ilk umut olabilir ancak KPSS'de hukuktan soruları iyi analiz edersen çok birşey bilmeden iyi netler çıkarırsın. Tarz aynı olur. Geçmiş yılların sorularını çok iyi çalış.

Muhasebe biraz bilgin varsa ikinci sayfa muhasebe soru kitabı iş görecektir. Konu anlatımına çok gömülme

Hepsinden sonra Murat ilkumut 5300 kitabı mutlaka çözülmeli. Kesin faydasını göreceksin. Özellikle Hukuk ve iktisat soruları iyice irdelenmeli
  • doink  (23.04.10 00:46:39) 
@doink abi ne yaptın, 3 ayda biter mi o kitaplar..:) özellikle makro ya mikro ya öyle dalarsa 2-3 ayda çıkamaz ama zeynel dinlerin kitabı iyi bence zeynel dinlerin kitabını iyice çalışıp bitiren iktisat da yarıdan fazla yapar.. bu arada kpss yi gözünde çok büyütme yani bir puan türünden 90 ve üstü almak için illa hepsinden 30 üstü yapmana gerek yok bir bir dersin iyi olsa 30 civarı diyelim, diğer derslerin 20 civarlarında seyretse bile 80-85 puan üzerinde gelir puanın merak etme..


  • kalim  (23.04.10 01:01:40) 
iktisat'tan konu çok geniş. Ben senin yerinde olsam Yüksel Bilgili'nin Ceteris Paribus soru bankasını alırım. Fiyatı ortalama olarak 50-60 lira olması lazım ama makro, mikro, türkiye ekonomisi, iktisat okulları falan soruları var ve hepsi ayrıntılı çözümlü. Kitap'da baya bir kalın zaten. İlla bir temel istiyorsan, en sade ve anlaşılır dili olan Zeynel Dinler'in kitapları.

Hukuk'a girersen eğer işin içinden çıkamazsın. en az yanılmıyorsam 9 tane falan hukuk alanı var 40 soru içinde. Onun yerine Maliye ve Muhasebe çalışırım. İlla hukuk da diyorsan Themis'in soru bankası var ve onda da tüm konular var, ayrıntılı çözümü olarak.

Kısacası bu kadar kısa sürede ders anlatımı olan kitap olayına girmen sana bir fayda kazandırmaz. Muhasebe soruları zaten her yıl benzer şekilde çıkıyor. Ayrıca çok ayrıntılı da değil. Çıkmış sorulara bakarak, en azından hangi konulara ağırlık verdiklerini gör ve İkinci Sayfa yayınlarının muhasebe soru bankasını alırsan, çok rahat 20-25 tane doğru yapabilirsin. Sadece biraz ayrıntılı incelersen çıkmış soruları yeter. Murat'da bu konuda iyidir.

Kalim arkadaşın dediği gibi de Abdurrahman Akdoğan'ın kamu maliyesi kitabı işini kısmen (en az %60-70)görür. Ancak şunu da anlamak gerek, maliye diyince sadece kamu maliyesi olarak düşünme. Bu işin içinde Kamu Maliyesi ile birlikte, maliye politikası, Vergi Hukuku falanda var.

Yine ısrarla diyorumki bu kadar kısa sürede konu çalışman seni 1-2 içinde umutsuzluğa düşürür. Zaten o kadar kısa sürede en fazla hukuku bitirebilirsin. Onun için çıkmış sorulardan, en azından konuları belirle. Yani sorulara bakarak kafanda bir ışık yansın. Maliye'den de İkinci sayfa yayınlarının soru bankasını alırsan, baya iyi soru çözebilirsin sınavda. Geçen yıl 8-9 soru yakaladılar. Basite inersek ya Murat yayınları ya da İkinci sayfa yayınları soru bankaları yeter sana.
  • dal  (23.04.10 14:17:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.