[]

excel vlookup sorusu? ya da başka bir şey

selamlar,
excelde vlookup ile ürünlerin bulunduğu bir listeye, başka bir sayfadan skt bilgisi çekeceğim.

sorun şu ki skt bilgilerini çekeceğim sayfada, aynı ürün koduna ait birden fazla skt var ve ben bu skt'lerden en yakın tarihli olanını çekmek istiyorum. bunu nasıl yaparım?

teşekkürler.

 
bildiğim kadarıyla vlookup ilk değeri alır. eğer sen skt bilgisi içeren listeyi tarihlere göre yeniden eskiye doğru sıralarsan, en üstte en güncel tarih olur ve onu çeker formül. bunu teyit et tabi önce. ilk olarak eski tarih üstte olacak şekilde listele, sonra da yeni tarih üstte olacak şekilde listele. her ikisi için de ayrı ayrı vlookup yapıp sonuçları karşılaştır. eğer dediğim gibiyse zaten yaptın 2. seçenekte.


  • emfuzi  (21.01.20 17:28:15) 
makro yazarak yaparsın. makro yazdığında sorgun vlookup gibi olacak. ancak ikinci değeri bulduğunda ilk değerle kıyaslayıp hangisi daha yakın tarih ise onu bırakacak hücrede. böylece tüm veriyi sorgulayıp hepsi için en yakın tarihli olanı bırakacak.


  • himmet dayi  (21.01.20 20:58:36) 
böyle durumda alacağın datayı son kullanma tarihine göre sırala, en yakın tarih istiyorsan ona göre sırala düşeryara zaten ilk bulduğunun tarihini getireceği için win win?

benzer durumlarda bu şekilde yapıyorum problem olmuyor, tabi verin sıralabanilir birşey mi bilemedim ama
  • eja  (22.01.20 12:50:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.