[]

Üniversitede tek ders sınavına kalmak

daha önce sınavla alakalı deneyim yaşamış veya duymuş olan varsa görüşlerini paylaşabilir mi ? hocalar zorluyor mu sınavda ?




 
Hocasına göre değişir ama çalışmadıysanız ya da en az 50’lik kağıt veremezseniz kesinlikle kalırsınız. Mezuniyetiniz buna bağlı olduğundan çalışmanız ve çalıştığınızı göstermeniz gerekiyor. Genelde klasik olur, test yapan bir hoca gördüm şimdiye kadar. Normal sınavlardan bir tık zor olur. Ama dediğim gibi hocasına göre değişir, en sağlıklı bilgiyi kendi deneyimlerinizden ve hocadan ders alan diğer öğrencilerden elde edersiniz,buradan değil. Tek önerim, deli gibi çalışın.


  • ludmilla  (19.01.20 20:52:25) 
Hocasına göre değişire katılıyorum. Sınavdan evvel hocayı görmeni tavsiye ederim. Benim dersimin hocası değişmişti yanına gittiğimde iyi ki geldin dedi. Notlarıma falan baktı. Genel çerçeveyi belirledik. Yine de işimi şansa bırakmadım iyi çalıştım. Sınavda tüm soruları cevapladın. Tüm mühendislik fakültesi aynı anfide girdik. Her bölümden arş gör geldi. Kağıdı verdiğimde problem var mı kontrol edelim mi falan demişti de zaten ihtilafta kaldığım soru yok dedim. O da hayırlı olsun demişti. Ez cümle stres yapma ama işini şansa bırakma.


  • mekaniker  (19.01.20 21:06:11) 
teşekkürler arkadaşlar , sınav sorularını anabilim dalı başkanı mı hazırlıyor peki yoksa kurul mu toplanıp hazırlıyor ? o dersi veren 3 hoca var .


  • paralanka  (19.01.20 21:18:26) 
Bizde dersi 2 hoca veriyor genelde, onlardan birisi hazırlıyor soruları. Zorluğu tamamen onun keyfine kalmış. Bir hoca thermo sınavını çok zor yaparken diğeri heat transfer sınavını aşırı basit yapmıştı. (geçen/kalan arkadaş yorumlarından biliyorum)


  • pislick0  (19.01.20 23:22:39) 
Üniversiteye ve dersi veren hocaya göre değişir. Benim üniversitemde hocalar, geçirmek için uğraşıyor mesela; şimdiye kadar kendi eksikliği boyunu aşanları gördüm kalmış olarak. Kâğıda bir şeyler karalayan herkesi geçiriyorlar genelde.

Sınavı, dersi aldığınız son hoca hazırlıyor örneğin benim örneğimde. Genelde basit bir sınav hazırlarlar, hatta bazen kendi odasında rahat rahat sınav olur öğrenciler. 50'lik kâğıt vermezseniz, kalırsınız; burası tamamen doğru ama inisiyatif kullanıyorlardı çok ciddi şekilde, 50 görüyorlardı verdiğiniz cevapları. Hocaya uğramanızı şiddetle tavsiye edeceğim ben de, en kötü e-posta ile iletişime geçin mümkünse ama kendinizi hatırlatın.
  • tel tokasini duzelten samuray  (19.01.20 23:34:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.