[]

dinsiz arkadaşlara bir soru

oğlunuz olursa sünnet ettirir misiniz?

nedeniyle birlikte yazarsaniz mutlu olurum


 
Dinden kasıt Müslümanlık ise Müslüman olmayan bir çok kişinin de sünnet olduğunu göz önüne aldınız mı acaba?


  • kisa  (12.01.20 21:06:44) 
18 yasinda kendisinin kararina birakmak agir basiyor ama sirf toplum disi ilan edilmesin diye ettirmeye de sicak bakarim. Ne yazik ki, bizim toplumumuzda bu tarz ozel konulara herkesin burnunu sokma hevesi var ve insanlarin kisisel gelisimlerini olumsuz yonde etkiliyor. Mesela dalga gecilmeye musait bir isim bile koymayi dusunmem sirf bu sebep yuzunden.

Not: Bazi cinsel sorunlara yol acabildigini duydum eger dogru ise kesinlikle yaptirtmam.
  • vogojin  (12.01.20 21:14:37 ~ 21:21:05) 
ettirmem, gereksiz riskli bir hareket.


  • hewit  (12.01.20 21:15:08) 
Evet. Cunku hâlk bunu istiyor.


  • sadakatsiz  (12.01.20 21:21:57) 
Ettirmem. Hiçbir faydası yok. Eziyet resmen. Ben nispeten geç ve hastanede oldum. O gün operasyondan sonra çektiğim acıyı hala unutamam.


  • bruce mclaren  (12.01.20 21:24:30) 
işin içinde çıkamadıgım bir soru bu malesef :(

sünnet olmasına gönlüm razı değil

ama çevremiz şok olur ve inanılmaz baskı görürüz. ayrıca çocuk da hayatı boyunca türk toplumunda baskı altında olur.

umarım bu ola azalarak biter en kısa sürede
  • dafuq  (12.01.20 21:27:17) 
Amerikali erkeklerin cogunlugu saglik sebebiyle, Yahudi ve Muslumanlar dini sebeplerle sunnet oluyor. Ben de ettirirdim.


  • crown  (12.01.20 21:46:59) 
ettiririm. dinle alakalı değil, sağlıkla alakalı olduğu için. lisede hristiyan bir arkadaşım bu nedenle sorun yaşamıştı, çok iyi hatırlıyorum. ben de o zamana kadar biraz bilgisizdim. kim ne derse desin yaptırırım.


  • MtKrt  (12.01.20 21:51:46) 
ettiririm. kültürel sebeple.


  • Hakan1980  (12.01.20 22:28:03) 
Bu ay 6 aylık oldu, haftaya falan ettireceğiz. Toplum baskısını biz kaldırırız ama o çocukluk ve ergenlik döneminde kaldıramayabilir. Yurt dışına biz de göndermek istiyoruz okul iş vs ama ne olacağımız da belli değil.


  • somethinginthewayshemoves  (13.01.20 01:20:42) 
Adı üzerinde sünnet, ama toplum bunu farz, şart gibi dayatıyor.
Oğlumuz ilkokuldayken arkadaşları da sünnet oluyor diye gaza geldi. Biz de sağlık için diyerek sünnet ettirdik.
Aslında ateist olup olmamakla ilgisi yok bu konunun. Çünkü sonradan bir yazı okudum ve ufkum açıldı. Olay bir çocuğun vücut bütünlüğüne zarar vermek ve aslında bir suç. Ve bunu yapan cerrahlar da rant elde etmek için
bu suça ortak oluyorlar. Bir de "erkek oldun" diye sertifikalar veriyorlar.
Çocuk aklı erince karar vermeli.
Başımdan aşağı kaynar sular döküldü olaya bu yönüyle bakınca. Tek avuntum, sünnet derisinin dar olmasıydı.
  • pro9it9is9  (13.01.20 06:53:44) 
ettiririm. konunun benim için dinle bağlantısı yok.

ki sırf "vaooov soo muzlim" diye bi şeyleri yapmaktan vazgeçseydi ohoo..
  • kablelvuku  (13.01.20 08:54:31) 
Ettirmek istemiyorum ama evleneceğim kişi ve ailesi tatlı su Müslümanlarından. Yani dinle hiç ilgileri yok ama böyle bir şeyin olmama ihtimalini akıllarına bile getirmiyorlardır. Onlar için önemli olduğundan bir teklif ederim ama sanırım çok uzatmam mevzuyu. Ama kesinlikle çok küçükken ve törensiz yaptırırım. Bir de çocuğun toplum içinde yaşayacağı baskıyı da göz önünde bulundurmak gerekiyor.


  • jacque  (13.01.20 09:23:33) 
Dinsiz degilim ama fikrimi yazayim.Sunnet kadar sacma bir sey yok.Cocugum 4 yasinda simdiden mucadeleye basladim.Amacim sunnet olup olmamaya kendi karar versin dusuncesini esime asilamak.


  • turkuaz  (13.01.20 11:04:59) 
ettiririm, yabancilar da sunnetli seviyor zaten daha cok.


  • baldur2  (13.01.20 12:10:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.