[]

nasıl bir durum bu?

merhaba,
daha önce hiç böyle bir hale sahip oldunuz mu bilmiyorum ama çok farklı bir halim var şu sıralar.
spor yapan, yediklerine dikkat eden(gerçekten dikkat eden) birisiyim. uykumu da yeterince almaya çalışıyorum. yüksek lisans yapıyorum bu arada.
gel gelelim yorgun uyanıyorum, gün içinde canım hiçbir şey yapmak istemiyor. bazen odayı terk etmek istemiyorum.

sürekli bir sosyal medya, telefon kullanımı var. biraz ders çalışmaya kalkışıyorum, sonrasında kendimi motive yoksunu ve ölü gibi yorgun buluyorum, hem de dakikalar içinde.

"kan testi yaptır" dedi bir arkadaşım. sizin önerileriniz, düşünceleriniz neler?
teşekkürler,

 
uyku apnesi olabilir mi?
ona da bir baktırsanız iyi olabilir.

  • blatta hiberna  (08.01.20 23:17:14) 
Aynı durum kaynımda da var. Hem yüksek hem motivasyonsuzluk yani. Biraz da havalardan bence. Biraz yürüyüş yapmak iyi gelebilir. Kan testi yaptır tabi belki demir eksikliği vb olabilir(beslenmene dikkat etmene rağmen).


  • the coon  (08.01.20 23:37:12) 
dikkat eksikliği olabilir. test yaptır, gerekirse ilaç tedavisine başla.


  • aslindasorunumpsikolojik  (09.01.20 00:00:11) 
Ya hani bir laf geziniyor ya sosyal medya çok kullanıyorsanız görmüşsünüzdür, o hissin yorgunluk değil de bizi mutlu eden şeylere az zaman ayırmamız olduğu ile ilgili bir şey. Bununla ilgili bir araştırma da vardı; mesleği bırakmak üzere olan öğretmenlerden bazıları kendi gündüz işlerine ek olarak gönüllülük, ihtiyac halindeki cocuklara danışmanlık yapmak vs gibi ek saatler gerektiren işler yaptıklarında mutluluk seviyelerinde artış, yorgunluk seviyelerinde düşüş belirtmişler. Halbuki bariz çok daha fazla çalışıyorlar. Sizi de böyle hissettiren şeyler var mı? İşin ucunda para pul, hayat gailesi olmasa neye daha cok vakit ayırmak isterdiniz mesela?

Benim sizin hissettiğiniz gibi hissettiğim durumlarda uyguladığım bir teknik "en ufak şey" prensibi. O an daha iyi olsun diye yapabileceğiniz en küçük şey ne ise onu yapıyorsunuz. Canınız isterse daha fazlasını yapıyorsunuz. İstemezse bırakıyorsunuz. "Forward is forward" mantığı yani. En küçük gelişme bile gelişmedir. Bu bazen kalkıp duş almak. Bazen çöpü atmak. Bazen sokağa çıkmak. Bazen pijamanızı çıkarıp kot pantolon giymek, bazen bir fatura ödemek.

Ayrıca bazen hiçbir şey yapmamak da gerek. Dünya bizi sürekli aktif olmaya zorluyor. Arada sırada fazlaca uyumak, tembellik etmek, Netflix izlemek, herhangi bir şey öğrenmeden zaman geçirmek de bir eksiklik değil.

Kan testlerine falan da baktırın tabii. Demir eksikliğinde insanlar yorgun hissediyorlarmış kendilerini genelde.
  • sopiro  (09.01.20 10:18:27) 
havalardan, havalardan.
şu havalar bir ısınsın geçecek.
illet, gıcık bir hava var çoğu yerde.
  • pangea  (09.01.20 13:02:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.