[]

ALES Sınavı'ndan Psikoloji Okumak Mümkün mü?

İyi akşamlar duyuru sakinleri.
şimdi durum, şöyle;
2 yıllık halkla ilişkiler ve reklamcılık bitirdim. daha sonra da dgs ile uluslararası ilişkiler bitirdim.
ha, bu bölümleri bitirdim; ama puan oraları tuttuğu için yazdım. neyse, okul hayatı bitti, iş hayatı başladı. derken, ilerleyen zamanlarda insan psikolojisine ve insanların sıkıntılarını dinlemeye yoğun ilgi duyduğumu farkettim.
diyorum ki, ales'e sıkı bir şekilde hazırlansam ve klinik psikoloji lisansı olan programlardan birine yerleşebilir ve insanları dinlemeye yönelik bir iş bulabilir miyim?
yaşım 32 bu arada.

 
klinik psikoloji yüksek lisansı için önce lisansını bitirmeniz gerekiyordur mantıken. bilimsel hazırlık şartıyla alındınız diyelim yine bile klinik psikolog unvanı alamazsınız.


  • pegi  (06.01.20 17:13:13) 
Klinik psikolog üniversitelerin psikoloji lisans bölümünü bitirmiş, üstüne klinik psikoloji yl programından mezun olmuş uzmandır. İşte bu yüzden meslek yasası şart.


  • Alyoşa  (06.01.20 17:25:18) 
klinik psikolog unvanı için ya psikoloji lisansı üzerine klinik yl ya da klinik psikoloji yl ve doktora yapmanız gerekiyor diye biliyorum. geçen haftalarda benzer bir duyuru vardı bir arkadaş orda mevzuattan örnekle açıklamıştı. yani illa psikoloji lisansı kesin şart değilmiş ben de o zaman öğrenmiştim. bende lisans zorunlu sananlardandım.
tabi burdaki mesele klinik psikoloji yl programına kabul edilmek. bu iş tamamen ticarete dönüşmüş durumda şuan. devlet üniversiteleri çok az kontenjan açıyor ve hepsi psikoloji lisansı istiyor başvuru için. hatta çok az yer pdr mezunu da kabul edebiliyor. ama dediğim gibi çok az.
bu halde yalnızca özel üniversiteler kalıyor elde. onların kabul şartları da nitekim daha esnek olabiliyor. özellikle ücretli olunca hayır okuyamazsın demez hiçbir yer yıllık minimum 40.000₺ kazandırıyorsunuz onlara.
tabi burada da kabul almanız halinde bilimsel hazırlık okumanız gerekir kuvvetle muhtemel.

şuanki yüksek lisans sınıfımda psikoloji mezunu arkadaşlarım var çok şikayetçiler haklı yönleri de yok değil. size şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki psikoloji bölümü dışarıdan göründüğü gibi değilmiş. acayip sıkıntıları olan bir bölüm. mezun olsanız dahi çeşitli terapi vs eğitimlerini almanız gereken bir alan. ki bunları bu alandan mezun olmayıpta uygulayan kişiler bile varmış epey! yine de çok ilgiliyseniz iyice araştırın mezunlarla birebir konuşun öyle karar verin derim.
  • debian  (06.01.20 18:57:21) 
Bir klinik psikolog olarak kesinlikle HAYIR diyorum.
Zaten klinik psikolog ünvanın olmayacak.

Mevcut yasaya göre psikoloji ya da PDR mezunları klinik psikolog olabiliyorlar.
  • Negy  (07.01.20 02:25:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.