[]

8000 TL Bütçeyle Bilgisayar Toplama

Selamlar saygılar. 8000 lira bütçeyle monitör, klavye, mouse, hoparlör de dahil bir sistem toplamak istiyorum. Bu işte pek bir tecrübem de yok kendimce şöyle bir şey topladım sizce nasıl?
www.incehesap.com

Kasa dışındakilere daha az bütçe ayırıp donanımı daha da iyi bir şeylerle de değiştirebilirim, tavsiyelerinizi bekliyorum.

 
Güzel toplamışsınız hocam. Ssd'yi değiştirin ama, normal bir ssd kadar iyi değil, ben de buna bakıyordum ama aynı fiyata Crucial P1 aldım yine M.2

Bir de çok aceleniz yoksa yeni gpuları beklerim birkaç ay, çünkü yeni nesil konsollarla (PS5, Xbox Series X) aynı mimari olacaklar.

Yarım sene beklemem diyorsanız ama güzel dizmissiniz. Uzun seneler götürür sizi
  • aguen  (06.01.20 12:49:19) 
ses sistemi, klavyeye vereceğin parayla daha başka şeyler ekleyebilirsin.

sonuçta 20 liralık klavye mouse da mecbur kalınca çok güzel kullanılabiliyor
  • hem şişko hem deli  (06.01.20 14:40:53) 
ekran kartiniz butcenize gore zayif. en azindan 1660 super alin ya da 5700 serisinden bir ekran karti.
6000 tl lik kasa icin 1660 cok zayif kalmis, ayrica aguen in dedigi gibi ssd nizi 3000 hizlarinda bi ssd ile degistirin.

  • eipcack  (06.01.20 14:55:45) 
geçen ay incehesap tan bilgisayar topladım. telefonla ve sonrasında -ne olur ne olmaz diye- yazılı olarak tüm sistemin toplanıp gönderilmesini talep etmeme (ve onay vermelerine) rağmen 2 hafta sonra tüm bileşenleri ayrı ayrı gönderdiler. bilginiz olsun


  • asbe  (06.01.20 16:29:32) 
Teşekkürler cevaplarınız için.
@hem şişko hem deli evet aslında dediğiniz gibi düşünmeye başladım biraz daha içime sinmiyor çünkü o kadar para verince daha iyi bir donanıma sahip olabilirdim düşüncesi kafamda olmaması gerekiyor gibi.

@aguen şu an için heveslendim bilgisayar toplamaya o kadar sabredebilir miyim emin olamadım. O dediğiniz kartlar çıktığında çok uçuk fiyatlarla piyasaya sürülmezler değil mi? Şimdilik düşük seviyede idareten bir şey alıp sonra geliştirmek ne kadar mantıklı sizce gpu’yu?

@eipcack dediğiniz gibi ekran kartı içime sinmemişti zaten ancak yeni çıkacak kartları beklemek gerekir mi daha da düşük geçici bir çözümle idare ederek. Yoksa ekran kartı bütçesini 3 bin lira seviyelerine çıkartmayı da düşünebilirim. Asus modellerinin soğutması kötü oluyor diye çekincelerim var onda da msi iyi diyorlar o konuda. Amd kartlarda da yine ısınma ve diğer konularda nvidiaya göre daha fazla problem yaşandığını duydum ondan onlara sıcak bakmıyorum biraz. Siz ne tavsiye edersiniz?

@asbe kurulum daha önce yapmadım ben de ondan kurulu bir şekilde göndermeleri iyi bir seçenek olarak gözüküyordu gözüme ancak biraz da o 2-3 haftalık bekleme süresinden dolayı çekincem vardı. O kadar bekleyemem diye düşünüyorum ayrı ayrı sipariş verirsem tümü 2-3 günde gelir diye düşündüm o şekilde sipariş verecektim o yüzden. Hem ayrı ayrı gönderip hem de 2 hafta bekletmeleri pek hoş olmaz doğrusu.

Ayrıca tavsiyelerinizi dikkate alarak adata XPG SX8200 Pro 512 gb m2 ssd’nin daha uygun olacağını düşündüm ne dersiniz?
  • peh peh peh peh peh peh peeeh  (06.01.20 17:42:32 ~ 18:23:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.