[]

Ankara'da kira/bölge tavsiyesi

öncelikle yeni yılınız kutlu olsun :)

Maaş 6k, araba yok. Tek başıma eve çıkacam. İş yeri Milli kütüphane metro durağına yürüme mesafesi.

1- Kira ne kadar olmalı en fazla 1500 olsun diye düşünüyorum da normalde kira maaş oranında aidat dahil ediliyor mu bilmiyorum. Sizce aidatlı 1500e mi ayarlamalıyım yoksa aidatsız 1500 düşün mü dersiniz bu maaşa göre.
1500e çıkmana gerek yok 1200e falan bulunur eli yüzü düzgün yer der misiniz.

2- Aidat olayını nasıl düşünmek lazım ne kadar olmalı sizce kombili evde kalmadım daha önce tahmini aylık veya yıllık ne kadar çıkar.Merkezi-kombi kıyaslaması yapar mısınız. Sizde durumlar nasıl ?

3-Geldik can alıcı soruya bana bir muhit tavsiye etsenize Ankarayı neredeyse hiç bilmiyorum. İşe tek vasıtayla gidebileceğim çok da uzun sürmeyecek bir yer tavsiye eder misiniz. Ev döküntü olsun istemiyorum en azından eli yüzü düzgün ev ve bölge olursa sevinirim. Gazi mahallesini falan tavsiye etmişlerdi. Siz başka ne önerirsiniz.

Bu maaşa göre önerebileceğiniz her türlü tavsiyelerinize açığım.

 
emekteki evlere bakabilirsin. çok yeni olmaz ama yürüyerek gidebilirsin işe. 1500e 2+1 eve çıktı arkadaş geçen.

merkezden uzaklaştıkça vereceğin para azalır/ev güzelliği artar.
  • jelly bear  (31.12.19 19:11:37) 
2- Bu binadaki daire sayısı ile orantılı. Çok daire varsa ve ısınma dahil değilse temizlik ve çöp alımı için max. 100 TL olmalı. Isınma dahilse o zaman değişir ki ben dahil olmamasından yanayım.

3- Balgat
  • giovanne  (31.12.19 19:30:09) 
araba yoksa yürüyerek gidebileceğiniz bir yerde ev bakmanızı öneririm. Seçenek olarak Emek ve balgat var. Genelde iki muhitte eski binalardan oluşuyor. Aralarda yeni yapılan binalarda var. Ancak pahalı. Öğrenciler ve yakında bakanlıklarda bulunduğu için çok tercih edilen iki bölge burası. Bahçeli gibi yerlere de yürüyerek gidebilirsiniz. Bir kaç tanede sitede var bu iki muhitte. İsimlerini hatırlamıyorum ama eski siteler. Oralara da bakabilirsiniz.

Güncel fiyatları bilmiyorum ama yeni binalar için 1200 biraz zor bence. eski binalarda 50-100 aidat olup ısıtma kombi ile size ait oluyor genelde. yeni binalar için emin değilim ama 1700-1800 dün en az. 1+1 veya 1+0 larda var yeni binalarda daha uygun olabilir. hırsızlık olayına dikkat edin bu iki muhitte. Hırsızlık ortalamanın biraz üzerinde. En büyük nedeni de Aşti nin yakın ve eski evlerin emniyetsiz olması. Mutlaka bir alarm taktırmanızı öneririm.
  • morcivert  (31.12.19 20:37:06) 
Balgat, Emek, Bahçeli falan hiç o kalabalığa girme. Konutkent, çayyolu o taraflarda metroya yakın cillop gibi evler var Oyak sitesi falan. 1200-1300 bandında evler.


  • redskull  (31.12.19 21:42:48) 
Yapracık'a gel, hem daireler 0 hem de kiranın üzerine araba da alırsın öyle gider gelirsin diyeceğim de gönlüm elvermiyor. Yazık sen de bi' ananın oğlusun sonuçta.

Çayyolu taraflaları mantıklı yerler. o fiyatlara yeni daire bulamazsın ama eli yüzü düzgün ev bulunur çayyolunda. ben senin yerinde olsam çayyoluna bakarım. özellikle arka beytepeye yakın taraflarındaki dolmuş hattı üzerine. tek dolmuşla işe gidebilirsin.

Ya da tek başıma çıkayım ankarayı 3-4 ay yaşayayım dersen kirayı biraz arttırıp ''eski çankaya'' bölgelerine bakabilirsin. Ben hep huzurlu bulmuşumdur oraları, huzurlu ama şehirden kopmayan bir yer. Yoksa yapracık da huzurlu mesela ama biz burada market için çok şükür akparti dönemine denk geldik de yüksek hızlı tren kullanıyoruz eskişehir daha yakın.
  • mete kudur  (31.12.19 22:36:34) 
Çalıştığın yerde 1500'e kalacağın ev eski bir ev olur. Çayyolu/Yaşamkent/Koru falan o civarlardan 1200-1500e daha güzel evler bulursun diye düşünüyorum, muhit olarak da iyidirler. İşe toplu taşımayla gitmen gerekir o ayrı ama metro güzergahına yakın bir yerde eve çıkıp metroda mili kütüphane durağında inersin.


  • nabrukk  (01.01.20 18:11:00 ~ 18:11:23) 
bence yurume mesafesindeki ev cok daha mantikli olur. yol parasina verecegin parayi kiraya ver. yolda gecen zaman daha degerli.

emek mahallesinde 1500 e guzel evler bulabilirsin
  • foster  (01.01.20 18:57:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.