[]

pilotluk riskli değil mi?

13 bin lira maaşlı, iş garantisi olan yeri bırakıp pilotluğa geçmek ne kadar mantıklı? 2 sene çift asgari ücretli eğitim süreci var.

yaş 28.

pilotluk riski derken uçuşu engelleyen sağlık problemi ortaya çıkmasından vs bahsediyorum.

 
riskli ama bunun bilincinde olarak gidiyorsun zaten.

bunun dışında eğitim sürecini her giren illaki başarı ile tamamlıyor demek değil. orada da çok fazla elenmene neden olacak durumla karşılaşabiliyorsun.
  • Northern Mariner  (29.12.19 13:48:07) 
havacilik sektorunde calisan biri olarak soyleyeyim, bence gereksiz..
13k hic fena bir rakam degil, muhtemelen isinde donanimli ve tecrubelisin ve belli ki iyi bir emek vermissin..
simdi bunu sifirla carpip kenara koyup sifirdan baska bir seye kalkismak, hem de 2 senensi egitim falan hic gerek yok bence..
2 sene sonra simdiki isinde maasin belki 15/20 lere yaklasicak, tecruben de 5/10 yila..
eger mevcut isinden cok bunalmadiysan pilotlugun işiltisina cok kapilma derim, onlarinda hayatlari ayri bir zor, netten falan biraz kurcalarsan gorursun..
tamam para karizma ok de, ev yuzu gordukleri yok, hayatlari demir tupun icinde, risk, yipranma, stres bir suru ivir zivir..
sen kal oldugun yerde ya da zaten 28 e kaadar iyi mesafe almissin, 2 yil pilotluk egitimi yerine baska bir egitimle kendine yenj vasiar katip cok daha iyi yerlere gelebilirsin, karar senin, kolay gelsin
  • alttaraf  (29.12.19 13:50:23) 
ne tür bir riskten bahsediyorsunuz?

yani daha doğrusu nasıl bir sağlık sorunundan?

zamanla sağlık sorunu yüzünden pilotluğu bırakmak zorunda kalan insanlar oluyor tabii ama çok çok az sayıda. bu bir ihtimal.

risk olabilmesi için kaybedeceğiniz şey önemli.

eğer pilotluk dışında yapabileceğiniz hiç iş yoksa o zaman riskli. ama pilotluktan sağlık nedeniyle bağınız kopunca yapacak işiniz varsa bu bir risk değil.
  • levpontryagin  (29.12.19 13:55:03 ~ 13:59:40) 
Ben 13 bin kazansam pilotlukla falan hiç uğraşmazdım


  • mr. crowley  (29.12.19 14:04:42) 
evet ama mecbur işimde sıkılıyorum ve artık gidebileceğim daha üst bir yer yok gibi çalıştığım yerde. yine bir değişiklik yapmam gerekir sektörde kalsam bile.


  • antikadimag  (29.12.19 14:22:55) 
sağlık nedeniyle uçuştan alınsan bile kapı dışarı atılmıyorsun. uçuş öğretmeni veya başka pozisyonlarda değerlendirilebilirsin.

yapabileceğine inanıyorsan, gir derim.
  • tabudeviren  (29.12.19 14:29:20) 
her is riskli.

salliyorum ressamsinizdir elleriniz kirilir, yazilimcisinizdir gözleriniz bozulur göremez olursunuz isinizi yapamazsiniz, müzisyensinizdir kulakta sikinti baslarsa beethoven gibi degilseniz issiz kalirsiniz.

bunlar olmazsa calistiginiz sirket batar issiz kalirsiniz, major 2-3 havayolu firmasinda bence böyle risk yok.

pilotlugun riski bence cok fazla degil. 2 sene egitim demisler bence hic bir sey yani. türkiyedeki insanlar cok garantici, bundan dolayi cogu kisi risk almaktan sabit maasi birakmaktan korkuyor baskidan dolayi.

istiyorsaniz yürüyün o alanda, zaten hemen alindiniz diye bir sey yok, basvurun kabul edilirseniz girin devam edin.
  • duygusuzromantik  (29.12.19 14:32:41) 
Pilotlar havada aşırı radyasyona maruz kaliyor geyigi var, eger bu dogru ise riskli.
Değilse yapıştır.

  • technicalte  (29.12.19 15:03:30) 
öncelikle şak diye almıyorlar eğitim sürecine, eğitim sürecine girerken gereken mülakatlar sınavlar zaten minimum 1 sene, 2 sene de eğitim etti 3 sene.

ayrıca bu işte sınavları mülakatları geçip son aşamada sağlıkta elenip 1.5 seneyi boşa atmak da var. ileride maaşınızdan kesilecek ve 10 sene sözleşme imzalamanıza zorlayacak 140 bin euroluk eğitim ücreti de var.

13k maaşlı ve stressiz bir işiniz varsa bu topa girmeyi pek mantıklı bulmuyorum ben.
  • egokalp  (29.12.19 15:05:10) 
Değer. Ya hasta olursam mantigiyla kariyer plani yapmazdım ben. Bu ekstrem bir senaryo.


  • stavro  (29.12.19 15:05:16) 
Ayrica yanlis bilgi verilmis, programa alinmak icin son asamaya gelene kadar isini birakmana gerek yok. Mukakatlari, testleri ve saglik kontrolunu gecmeden kimse isinden ayrilmiyor zaten. Kimse oyle bir enayilik yapmaz.


  • stavro  (29.12.19 15:07:38) 
evet ama mecbur işimde sıkılıyorum ve artık gidebileceğim daha üst bir yer yok gibi çalıştığım yerde. yine bir değişiklik yapmam gerekir sektörde kalsam bile.

pilotluktan beklentinizin ne olduğu da önemli. bu yukarıda yazdığınız duruma pilotluğun nasıl bir çözüm getirmesini umuyorsunuz?
  • levpontryagin  (29.12.19 15:17:38) 
ilk önce göründüğü kadar kolay değil. eğitim süreci gerçekten zor. işe girme süreci ise ayrı bir zor. iki seçeneğin var biliyorsun ya lisansı kendi paran ile alıcan yada firmalara girip seni eğitecekler. girmeside zor. kendi paranla almakta zor. işin içine kendi paran girince olay dahada zorlaşıyor. pilot olmak için ve bu işe özel bir ilgi olması gerektiğini düşünüyorum. tabiki sadece para için bu işe başlayıp başarıyla devam edenlerde vardır.

sağlık dediğin gibi önemli, eğer bir yerde çalışmaya başladıysan sağlığın bozulduysa sana yer görevi işi verebiliyorlar diye duydum. benim önerim 2. bir mesleğinin olması. 28 olmuşsun zaten diğer mesleğinde iyi kötü ilerlememişsindir. sağlık problemin olursa girdiğin firma yer işide vermezse diğer işinde aç kalmayacak şekilde çalışırsın. ben sağlık konusunu bu şekilde düşünerek bu işe başladım.

bir öneri, bu işe başlamadan class 1 sağlık raporu alabilirsin gidip. sağlığın konusunda havacılık doktoruna kafandaki sağlık sorunlarını sorabilirsin. genelde ikiletmeden sorularını cevaplıyorlar. mesela lazerle göz ameliyatı, bel fıtığı, geçmişte almış olduğun ilaçlar e-nabız vs... bu gibi şeyler nasıl etkiler.

thy pegasus vs... iş garantili eğitim için başvuracaksan zaten yazmış herkes, son ana kadar işini bırakmana gerek yok.
  • morcivert  (29.12.19 15:54:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.