[]

türkiyeden defolup gitmek

başlığı da var biliyorum ama, kendi adıma ne yapabilirim belki siz daha güzel yönlendirirsiniz, 32 yaşında lise mezunu grafikerim, bu ülkede kendimi karımı ve oğlumu tüketmek istemiyorum, ingilizce iletişim kurabilecek kadar konuşurum, herhangi bir avrupa ülkesine yada deniz aşırı bir ülkeye gitmek istiyorum, hazırda param yok ama evim var kendime ait birikim olarak, lütfen yardımcı olun, gitmiş olanlar ya da bilgisi olanlar.




 
  • cedric tweedledee  (28.12.19 15:42:48) 
sakın evini satıp gitmeyi düşünme. çok büyük riske girersin.
gidip tutunamamak var.
birşekilde para biriktirip öyle gitmeyi dene gideceksende.
  • aslindasorunumpsikolojik  (28.12.19 16:03:46) 
Öncelikle evli ve çocuk sahibi olduğunuz için mutlaka yasal yollar ile yurtdışına yerleşmenizi öneriyorum.
Ülkelere göre değişiklik gösterse de genel olarak bunun yolu da o ülkeye ya yatırım yapmak ya da o ülkeden belirtilen tutarlarda gayrimenkul satın almak.
Önce hangi ülkede yaşamaya karar vereceğinizi belirlemelisiniz. Bu aşamadan sonra tavsiyem o ülkeye eşiniz ve çocuğunuz ile turist olarak 20-30 gün gidip, ev kiralayıp kısa süreli bir deneyim edinmeniz olacaktır. Bu süre boyunca turist gibi değil, o ülkede vatandaşı gibi yaşamanız daha doğru olacaktır. Örneğin dışarıda yemek yemeyin, 1-2 gün sadece evde vakit geçirmeye çalışın, evde yemek yapın, pazar market fiyatlarını deneyimleyin, vs...
Ancak yurtışında yeni bir başlangıç göründüğü kadar kolay bir aşama değildir, bilginiz olsun.
  • taytaylan  (28.12.19 16:04:26 ~ 16:05:07) 
Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama pek mümkün görünmedi. Hani mesleğiniz yazılım olsa... Eşinizin mesleği nedir? Avrupa zor da Kanada biraz daha olası sanki.

Umarım iyi planlanmamış bir macera uğruna tek birikiminizi satmazsınız, neticede evladınızın geleceği.
  • stoa  (28.12.19 16:41:43) 
Vallahi umut vermek gibi olmasın ama bizim ali evli çocuklu olarak kanadaya gitti. Yes no kadar dahi ingilizcesi yok. Lise mezunu kurgucu. Ilk duyduğumda sektirsen gidemez diyordum. Ama gitti. Hâlâ anlamış değilim. Kanada kelimesini ingilizce olarak yazamaz. Karısını da bilemedim şimdi de bilim adamı değildir herhalde o da. Ilginç işler.


  • allah yazdiysa bozsun  (28.12.19 23:13:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.