[]

Dizi ve kitap sorusu (bağlantılı değil ama)

Selam.

1: ahmet ümit kitaplarını okumuş, çok beğenmiş, cinayet romanı seven, grange’ın 4 kitabını okumuş birini türk cinayet romanı önerisi yapar mısınız? Ahmet ümit seviyesinde olmaz belki ama türk cinayet romanı okumak istiyorum. Önerdiğiniz sevdiğiniz yazar ve kitap var mı.

2: netflix’te dark’ı izledim beğendim. La casa’yi beğendim yeni sezonunu 2.bölümden itibaren bıraktım. Hiç beğenmedim. Mentalist, suits, house, prison break beğendiğim diziler. Böyle sürükleyici, fantastik olmayan ve netflix’te olan dizi ne önerirsiniz. Kısaca da şu var bu konusu gibi özet geçerseniz sevinirim.

Mind hunter, dogs of berlin, bodyguard, ozark beğenmedim.

Teşekkürler.

 
Çok eskiden grange ve ahmet ümit okuyordum ve beğeniyordum ben de sizin gibi. Sonradan polisiye gerilimden uzaklaştım ama uzun bir aradan sonra Alper Canıgüz'ün Oğullar ve Rencide Ruhlar kitabını okudum ve size de öneririm. Grange tarzından çok uzak ama kendi türünde başarılı bir kitap nacizane görüşüm.


  • Alyoşa  (22.12.19 23:34:58) 
Celil Oker'in Remzi Ünal serisi iyi bir polisiyedir.


  • angelus  (22.12.19 23:45:27) 
2 : How to get away with murder ve Suits deneyebilirsiniz dizi olarak.


  • tss  (22.12.19 23:58:37) 
Grangé ve polisiyeciyim ben de. Netflix'te yok ama senin aradığın şey kesinlikle Person of Interest diyip çekiliyorum. Ama poi'yi polisiye olarak düşünmeyin, ileride hikaye tamamlanıyor başka bir olaya dönüşüyor. Zaten Nolan dizisi, pişman olmazsınız.


  • glutamin  (23.12.19 00:03:12) 
Netflix'te yok ama Criminal Minds


  • Hakan1980  (23.12.19 00:44:22) 
türkiyede kimse polisiye yazmiyor iken celil oker yaziyordu, o sebeple onu es geçmeniz ayip olur.

alper canigüz ve murat menteş'in yazdiklari daha çok polisiyenin parodisi. eglenceli avantür seviyorsaniz okuyabilirsiniz.

ingilizlerin yaptigi her türlü polisiyeyi öneririm, yakin zamanda river'i seyrettim begendim, criminal serisinin ingiliz ve alman ayagi iyiydi. bletchley circle var, feminist detektif isteyenlere. bir de netflix'te olmayan father brown var, chesterton klasiğidir, golden age detective seviyorsaniz onu da begenirsiniz, torrentte var bölümler. bir de life on mars var torrenten indirebilecegin, amerikan versiyonu cok kötü, ingiliz versiyonu iyidir.
  • proteus  (23.12.19 00:50:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.