[]

Boulangerie artisanale arıyorum

Hangi zincir fırına gitsem ürünler ezenyurttaki fabrikadan donuk gelmiş de orada ısıtmışlar gibi hissediyorum ya da böyle olmayanlarda da bir özensizlik, türkçesi yamuk kaçak Türkmen özbek çalıştrrma, bir güven vermeme durumu var. İstiyorum ki fırıncı ürünü orada fırında üretsin, işini bilsin ve sevsin, kaliteli taze ve lezzetli ürün çıkarma amacında olsun. Böyle bir yer biliyor musunuz? Fransa’da bunlardan her mahallede her köşede vardı. Bizde neden yok :(

Benim denediklerim:
Backhaus: ürün çeşitliliği yok, hep yağlı poğaça türü şeyler var
Kovan: çeşitlilik ve tazelik iyi ama ürünlerin malzemesi ve tadı bana vasat geliyor
“Tarihi” nişantaşı fırını: aldığım ürünler hep bayat çıkıyor, 10 sn sonra geri girip paramı geri alıyorum

Sizin tavsiyeniz varsa buyurunuz. Almak istediğim şryler acıbadem, cevizli üzümlü kurabiye türü poğaçacı kafayı biraz aşan şeyler. Bunları da iyisinden, taze taze bulamayınca canım sıkılıyor.

 
Acıbadem kurabiyesini beşiktaş 7-8 hasanpaşa fırınından alabilirsin, çok güzel oluyor, bunun yanında kandil simidi, tuzlu pasta yapıyorlar onlar da çok güzel.

not: gitmişken bana da al bir kg parasını veririm :D
  • ekaterina  (20.12.19 12:02:41) 
Yedi-Sekiz Hasan Paşa demeye geldim. O kuru pastalar gözümün önünde fırından çıkınca bir mutlu oluyorum. Koko alıyorum sık sık oradan. Lezzet olarak bir boulangerie tadı olmayabilir ama yerli ve milli tat var.

Bir de Ortaköy'deki Ortaköy Fırını'nın da kuru pasta ailesinden ürünleri taze oluyor. Normal pastalarından emin değilim ama ekmek ve kuru pasta türü şeyleri orada pişiriyorlar. Mini suflesinin hastasıyım.
  • wish i could find a way to disappear  (20.12.19 13:03:39) 
turkiye'de yasarken 7-8'e sik sik giderim. haftasonu yine geliyorum, yine gidicem.


  • try again fail again fail better  (20.12.19 14:19:57) 
7-8 Hasan Paşa Fırını evet
Onun dışında bence her fırının iyi yaptığı bir ürünü oluyor. Bizim orada bir fırın çok güzel zeytinli ekmek yapıyor ama diğer ürünleri vasat, artizan filan değil. Beyaz Fırın ortalama üstü kalitede ama ortalamanın çoook üzeri fiyatları var. Ama acıbadem kurabiyesi süperdir oranın. Suadiye'deki Aum'un elmalı kurabiyeleri enfes, ama oranın da diğer ürünleri vasat.

  • SiyamkedisiZorro  (20.12.19 15:52:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.