[]

Vahşi batıda soğuk bira nasıl oluyordu

Vahşi batıda soğuk bira nasıl oluyordu

Western filmlerinin klasik repliklerinden biridir barın çift kanatlı tahta kapısını açıp içeri giren üstü başı toz toprak içinde kalmış boğazı tahta gibi kurumuş kovboy genelde kel göbekli olan barmene hey barmen bana buz gibi bol köpüklü bir bira ver der iyi de buzdolabı yok buz gibi bira nasıl oluyor bira nasıl soğutuluyordu


 
iki yolu var. buz gibi olmasi icin buz magaralarindan buz alinip tasinmasi lazim. ama bu saniyorum cok kullanilan bir yontem degil. keza magaralarin bulunmasi, sehirlere yakinligi vb. gibi etmenler var.

bunun yaninda nehirlerde islatilmis hasir cuvallarla icecekleri soguttuklarini okumustum. bu durumda da soguk biradan ziyade serin bira ictiklerini zannediyorum.

edit: asagidaki linkte okumusum. ilgiliyseniz gayet guzel iceriklere sahip dayinin sitesi.
  • tanaka  (19.12.19 06:02:19 ~ 07:29:23) 
  • kisa  (19.12.19 06:21:55) 
Eski insanlar (aile büyüklerimden dinledim) sepetle kuyuya sallandırırmış soğutmak için.
Tabi, ip kopup da bilyeli gazozların aşağı düştüğü olurmuş ):

  • pro9it9is9  (19.12.19 11:46:53) 
eskiden buz dolabı olmadığı için onlara göre güneşin altında sıcak olmayan şeyler soğuk kabul ediliyor.

eski hikayelerde geçer çölde falan nemli beze sarılarak muhafaza edilmiş aslında sıcak olmayan suları, böyle nasıl soğuk tutabildin diye sorarlarmış.
  • efruz  (19.12.19 12:39:22) 
viski olmasin o dedigin? shot bardaginda kafaya vurmalik dandik viski.


  • alperz  (19.12.19 13:13:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.