[]

demir atölyesi

history channel filan izleyenler bilir, forged in fire diye bir yarisma vardi, turkceye atesten dogan diye cevrilmis, ara ara denk geliyorum hala tvde. bu programdaki gibi demirden celikten kilic bicak gibi seyler yapmak, yapmayi ogrenmek icin atolyeler, workshop'lar, kurslar var mi istanbul'da acaba? biraz google'ladim ama pek bir sey bulamadim. olsa guzel olmaz miydi? gerci acemi birine yaptirmak icin fazla tehlikeli de olabilir ama sonucta insanlar bunlari bir sekilde ogrenip yapiyor. nasil oluyor?




 
Workshoplarda birebir uygulama yaparak ve bilen birinden yardim alarak yapmak tabii ki daha iyidir mutlaka fakat youtube ve instagramda bu tarz seyler icin guzel how to make videolari oluyor. Blacksmith knife icin bir arama yapin isterseniz.

youtu.be
youtu.be

Bunun gibi bir cok video var, belki bakmissinizdir tabii bilmiyorum. Ben bu sekilde bir kac hobi edindim, evde kendim ugrasiyorum. Hatta ugrastigim seylerle ilgili workshoplara da bakiyorum ara ara denk gelince, bir cogu yetersiz geliyor, ben zaten videolardan ogrendiklerimle ve kendi deneyimlediklerimle bunlari ogrenmis oluyorum.

Bir tanidigim hobi olarak blacksmithle ugrasiyordu, kendi kendine ogrendi ve son duydugumda kendine atolye acmis bu isle ugrasiyordu tamamen.
Tabii evde yapmak icin biraz gurultulu bir hobi:)
  • veritaslibertas  (15.12.19 02:44:37) 
ilgili hashtaglerle instagramdan bulabilirsiniz diye dusunuyorum.
Ahsap icin cok var, bu da baslamistir sizin gibi ilham alanlar ile.

  • janderzel zartanyan  (15.12.19 10:29:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.