[]

Hırsız gibi dolaşıp duruyorum

Dükkanlara giremez oldum, kıyafet dükkanı, market, züccaciyeci fark etmiyor, rastgele dükkanlarda genelde hem girip çıkarken, bazen -daha da kötüsü- sadece çıkarken alarmı öttürüyorum. Üstümde başımda yeni kıyafet falan yok, yeni bir kart da yok yıllardır taşıdığım kartlar. Bir de telefonum oluyor başka bişey olmuyor. Farklı kıyafetler giyerken de ötüyorum o yüzden sorunu kartlara indirgedim, bir gün COS'a bakıyodum çıkarken yine öttüm dedim deniyeyim bari tek tek kartları elime alıp geçtim hiçbirinde ötmedim. 7-8 tane kart olduğu için acaba 1-2-3 tanesi birlikte falan mı tetikliyor öyle olabilir diye düşündüm de denemedim tek tek. Düz market alışverişlerimde bile huzursuz olmaya başladım alarm fobim oluştu artık. Ne yapmalıyım böyle demanyetize olmanın bir yolu var mı?

Ekleme: yani hiç bişey almasam ellemesem bile ötüyorum. Farklı tecrübelerde üstümde değişmeyen tek şey cüzdan(kendim yaptım), telefon, para ve kartlar.


 
ayakkabı?

benim botum ötüyodu bi ara.
  • yeteramadenedimherseyi  (11.12.19 02:17:07 ~ 02:17:24) 
Ayakkabı'da görünür bişey yok, zaten en az 3 yıllık ayakkabı bu sene falan ötmeye vaşladım, son zamanlarda da arttı. Başka Kışlık bot giyerken de öttüm yakın zamanda


  • mirafiori  (11.12.19 02:26:26) 
Ben de bir iki defa ötmüştüm ama benimkisi hem girişte hem de çıkışta olmuştu. Sebebini ise ben ufak bi şok yaşadıktan sonra mağaza görevlisi, yanıma gelip kartların cüzdanda üst üste durmasından ötürü yaydığı manyetik dalgadan olduğuna dair bi açıklama yapmıştı. Ancak sizinkinin niye sadece çıkışta öttüğünü ben de anlamadım.


  • Amaranta ursula  (11.12.19 02:26:36) 
Ben bir gün sapıtıp neyin ottugunu bulmak icin tek tek test yaptım, kitap cikti. Sen de soyunabilirsin cikista parca parca.


  • prole  (11.12.19 02:26:42) 
bazı giysilerde belli bir müddet sonra canlanan gizli alarmlar oluyor. onu tespit edip alarmını tekrar aldığın mağazadan pasif hale getirtmelisin.


  • xrated  (11.12.19 03:20:36) 
Benim cüzdanında gizli alarm vardı. Belli sürelerde ötmeye başlayınca bir mağazadan rica ederek uyutuyordum. şimdi kurtuldum o cüzdandan. :)


  • brnbrs  (11.12.19 07:25:06) 
Canlanan gizli alarm+1
Benim için mimli mağaza zara, lcw. İkisinin ürünleriyle de birden fazla defa balıma geldi.

  • Phoebe  (11.12.19 07:46:41) 
telefonda nfc açık mı? ben de arada sırada ötmeye başladım, telefondaki nfc den kıllanıyorum


  • selam  (11.12.19 07:52:48) 
cüzdanımdan çıkmıştı benim. 1 yıldır kullandığım cüzdandı, daha önce böyle bi sorun yokken aniden tüm mağazalarda ötmeye başlamıştım. sonra içinde alarmı bulup kendim çıkarmıştım.


  • contavolta  (11.12.19 08:46:13) 
Benim başıma birkaç defa geldi bu olay. Bazı mağazalarda hem girerken hem çıkarken öttüm. Amaranta ursula'nın dediği gibi cüzdanda üst üste duran temassız kartlardan dolayı oluyor.
Hatta, güvenlik arkadaş yardımcı oldu, hangi kartlardan kaynaklandığı tek tek deneyerek tespit ettik. Kartları farklı yerlere koyunca sorun çözüldü.

  • battal gemalmaz  (11.12.19 08:57:03) 
Migrostan alınan kitaplar da ötüyor.


  • Hakan1980  (11.12.19 10:12:18) 
Cüzdan


  • kablelvuku  (11.12.19 10:36:43) 
cüzdanı dene. bi cüzdanlı bi cüzdansız geç.


  • jelly bear  (11.12.19 11:25:48) 
Teşekkürler cevaplar için, büyük olasılıkla temassız kartlardan dolayı oluyor o zaman. Bir çözüm bulmaya çalışacağım artık


  • mirafiori  (11.12.19 16:01:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.