[]

Elektrik tesisatı / sigorta hk.

Merhabalar,

Köydeki evde ani su ısıtıcımız var. 7000W Ancak gelen usta nedense 16A sigortaya bağlamış. Tabi cihazı orta ayarda bile kullanmak mümkün olmuyor. Üstelik cihaza bağlantı noktası ile sigorta paneli arasında ayrıca bir sigorta da yok. Elektrikçi bulup getirmek zor olduğundan iş başa düştü gibi.

İnceledim, "tek kutuplu C32A sigorta" tavsiye edilmiş cihazın internet sayfasında.

Şimdi doğru mu yapacağım size sormak istiyorum;

- Isıtıcı ile sigorta paneli arasında ayrıca bir sigorta olmalı doğru mu? yine C32A mı kullanmalı?
- Sigorta panelindeki ilgili sigortayı C32A ile değiştireceğim.
- Bu durumda evin ana sigortası da eğer öyle değilse minimum C32A sigorta mı olacak?
- Son olarak ısıtıcı kablosu eğer kalın değilse ısınmasını önlemek için kalın olmalı sanırım. 3.5mm ile değiştirsem yeterli mi dersiniz?

 
Hayır tek sigorta yeterli 32a uygun

Evin ana sigortası 40a olsun

2,5luk kablo yeterli olur. Müstakil olarak buattan yada direkt sigorta kutusundan çekin

Böyle cihazlarda toprak mutlaka gerekir. Toprak hattı yoksa ehil bi elektrikçiye çektirin
  • vhs kaseti  (11.12.19 01:47:54) 
Bu akım miktarları çok ciddi ve tehlikeli. Hele banyoda falan kullanacaksan. Iyi bir elektrikçiye yaptırt.


  • prizmatik  (11.12.19 06:08:17) 
7000/220 zaten 31 amper yapıyor, lan bu ustaların bazılarında şeye sürülecek akıl yok. Aslında o da biliyor yetmeyeceğini, ama elinde o an o amper sigorta yok diye geçiştiriyor.

Ülkece sorunumuz cehalet değil aslında, umursamazlık.

@vhs kaseti yeterli açıklamayı yazmış, tesisat o ısıtıcıya özel ayrıca çekilmiş olsun.
  • John Bloor  (11.12.19 08:59:10) 
Tek fazlı elektrik tesisatı için 7000W çok büyük bir yük, mutlaka elektrikçiye yaptırın, ki bence gelen usta tesisatın kapasitesi fazlasını taşıyamayacağı için 16A sigorta takmıştır. Kendiniz yapmayın, sigortadan sonrasıyla iş bitmiyor, öncesi de 30A taşıyamayabilir.


  • mikro patlama  (11.12.19 09:02:58) 
Usta tesisati yakmamak icin 16a takmis olabilir. Dusuk ayarda kullanin diye. En azindan kullanilabilir ve guvenli sekilde yapmis. Veya bilmediginden de olabilir. Ama kablonun eriyip yangin cikarmasindansa sigortanin atmasini tercih edersiniz.

Yukseltme yapilacaksa hepsi birden yukseltilmeli. Yuksek sigortadan once daha dusugu olamaz. Arkadaslarin dedikleri gibi yani.
  • icim urperiyor  (11.12.19 15:31:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.