[]

Kapadokya Tavsiyeler

Merhaba,

Duyuruda çok başlık var ama güncel olarak yeni bilgiler gelir belki.
Cuma öğlen olmadan Uçhisar'da olacağız iki kişi ve Uçhisar'da kalacağız.
Pzt'si yok sayalım uçak öğlen çünkü, toplamda 2.5 gün yani.
Araba yok, ama belki bir gün için kiralanabilir detaylı kafaya göre gezmek için.

Ihlara, Derinkuyu gibi bölgenin dışında olan yerler harici mutlaka görülmesi gereken yerler nerelerdir? Trekkingi seviyoruz, soğuğa aldırış etmeyiz.
Akşam yemeği için de tavsiye verebilirsiniz.
Teşekkürler

 
Şimdi birkaç tavsiye: Öncelikle araba kiralayın. Yoksa gezmek işkence olur zira gezilip görülecek yerler birbirine çok uzak. İlkin çifte peribacalarını görün. önemli. yol üstünde bir yerde olduğu için arabayla gideceksiniz. sonra avanos'ta atölyeleri gezin. testi kebabı yiyin. orada ürgüp'te sanırım çıkışta bir kaya içine oyulmuş ünlü bir kilise vardı, o iyi. oraya bakın. derinkuyu'ya gidin, ıhlara vadisi biraz sıkıntı. inmesi-çıkması dert. bir gün alır ama o kadar vakit ayırmaya gerek yok. içinde bir dünya kilise var ama hepsi aynı neredeyse. orada inip 1-2 saat dolanıp çıkabilirsiniz. Kapadokya'da zaten her yer peribacası. ürgüp'te peribacaları arasında dolaşın. Sanırım Avanos merkezde güzel bir lokanta vardı (yukarıda bahsettiğim). büyük, iki katlı. dolaşırken gçrürsünüz mutlaka. orası iyiydi. Avanosun merkezi de güzel. Sonuç: derinkuyu ve ıhlara 4-5 saat alır ve şehre uzak. Oralara aşlangıç ve bitişte gidin. 1 gün ürgüp-göreme, 1 gün de avanos'a bakın. Google maps kullanabilirsiniz, önemli yerler işaretli.


  • prole  (09.12.19 19:10:02) 
Araba kiralayın
Ihlara başlı başına tüm kapadokyadan daha güzel.
Restoran "Pumpkin"'e gidin mutlaka, ama rezervasyon gerekiyor.
  • Corc  (09.12.19 19:54:20) 
hava yağmurlu değilse ıhlaraya gidin 80 km


  • bir soru sorcam  (09.12.19 19:55:46) 
ıhlarayı mutlaka görün. kapadokyada fena değil ama taş toprak görüyorsun. ıhlaraya gittiğimizde başkasını bilmem ama vay be demiştik. baya soğuk oluyor ıhlara. hatta çamur. hazırlıklı gidin. karlı haline denk gelirseniz bence çok daha güzel olabilir.


  • morcivert  (09.12.19 21:34:22 ~ 21:37:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.