[]

C/C++ anlayan biri

bir txt dosyasında
(2.3,1.6)
(4.2,5.69)
gibi binlerce x ve y kordinatları verilmiş noktalar var. ben bu dosya kaç tane satır olduğunu ve bu noktaları iki boyutlu diziye atan kodu yazamdım bi türlü yardımcı olabiliecek olan var mı? teşekkürler şimdiden.

 
kac satir oldugunu; dosya EOF olana kadar newline'lari sayarak bulabilirsin.

iki boyutlu diziye de; virgul gelene kadarki kismi dizi[i][0], newline gelene kadarki kismi da dizi[i][1]'e atarak bulabilirsin her satir icin.
  • nawres  (19.04.10 13:58:36) 
int satir = 0;

float xcoord[100] = {0};
float ycoord[100] = {0};

while ( fscanf(pfile, " (%f,%f)", &xcoord[satir], &ycoord[satir]) != EOF )
++satir;
  • wingless  (19.04.10 14:00:09) 
while((c = fgetc()) != EOF) ile döngü içerisinde her satır sonu karakteri yani "\n" gördüğünde sayacı bir arttırırsın satır sayısını bulur.

mesela şunu denedim çalışıyor,

//////

int k=1; // eof'yi satır sonu saymadığı için 1'den başlatıyoruz.
char c;
while((c=fgetc(pFile)) != EOF) {
if(c=='\n')
k=k+1;

}

//////
  • ocanal  (19.04.10 14:00:30 ~ 14:15:15) 
/n(new line)sayısı ve
virgül sayısı/2

  • uckac  (19.04.10 14:32:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.