[]

Kedinin sürekli mama istemesi

4 yaşlarında kısırlaştırılmamış dişi bir Van kedimiz var. Bir de onun 2 yaşlarında tekir yavrusu var yine dişi ve kısırlaştırılmamış.

Her gün bi sabah işe giderken (07:00 gibi) bi de döndüğümüzde (18:00 gibi) çoğunlukla aynı saatte bir protein tozu ölçeğinin yarısı birine yarısı birine mama veriyoruz ama hayvan yarım saat geçmiyor yine mama istiyor.

Küçük olan pek oralı olmuyor, bazen o da anasından gaza gelip mama için miyavlıyor ama çoğunlukla vermiyoruz zaten bazı günler yemekten artan vs. verdiğimiz için ekstra mama koymuyoruz. Ama bazı günler gerçekten can sıkıyor sürekli mama için yırtınması ve veriyoruz istemeye istemeye.

Küçük olan hareketli, gün içinde koşturuyor oynuyor falan ama diğeri tüm gün kendini yalamaya bile üşendiği için öğünü artırınca gözle görülür şekilde kilo alıyor ve bunu istemiyoruz. Oynatalım diyoruz, iki pati sallıyor yoruluyor, ilgilenmiyor :) Bazen birbirlerini kovalıyorlar ufak olanın muziplikleri sayesinde ancak o zaman hareket ediyor :)

He bi de şu var: Birkaç ay önce mecburi sebeplerden dolayı evden birkaç kez kimi zaman 3 kimi zaman 10 gün uzak kaldık. Bu zamanlarda komşuya anahtar bıraktık o da sağ olsun elini korkak alıştırmamış bizim bir ayda verdiğimiz mamayı vermiş, onlar da geri çevirmemişler :D Bu durum da biraz dengelerini bozdu sanırım.

Neyse çok uzattım, kedinin sürekli mama istemesinin nasıl önüne geçebiliriz? Sık sık az vermek mi gerekli? İnatla vermeyelim diyoruz o bizden inatçı gerçekten.

İşte o canavarlar! ibb.co

 
çok sevimliler :)

mevsimsel olabilir mi acaba? bizim kedi de bu aralar yemeğini bitiriyor, bir yarım saate miyavlayıp mama istemeye başlıyor.

bir yandan veteriner hafif rejime sokun da dedi, porsiyonları da hafif azalttım (çok az günlük 1 gr yerine 950 grama düşürdüm) onun da etkisi olabilir, ama daha önce de azalttığım olmuştu ve böyle arsız arsız mama istememişti.
  • cedric tweedledee  (04.12.19 11:36:41) 
Şeker hastası olabilir . Umarım deildir.


  • CursedChico  (04.12.19 12:38:32) 
bu ara bizimkiler de öyle +1,
biz sabah 7 akşam 7 veriyoruz mamayı. birkaç hafta önce bir tanesi oldukça kilolu olduğundan porsiyonda azaltmaya gittik (dediğim de toplamda belki anca 10 gr ). şu an mama 7.30da bitmiş oluyor, diğer öğünün saati yaklaşmaya başlayınca (2-3 saat kadar varken) yalvarmalar başlıyor.
kış moduna geçtikleri için daha fazla yemeğe ihtiyaç duyuyolar, ama biz de tam bu ara mama azalttık ondan diye düşünüyorum.
aşırı yeme ihtiyacı mevsimsel yani bence, öyle sanıyorum.
  • ozgur bir kusun hatirati  (04.12.19 12:57:25) 
şeker hastalığı ihtimali dışında iki öğün sıklık bakımından az geliyor olabilir. biz mamasını günde 4 öğüne bölerek veriyoruz en az bu şekilde acıkıyor. evdeki herkes çalışıyorsa belki otomatik mama kaplarından alınabilir belli saatte bir mama veren. bir de mamayı birden çok azaltırsanız psikolojik olarak safra salgıları (sanırım buydu adı) falan artıyormuş, bizimki geceleri kusmaya başlamıştı biraz sıkı bir diyet denediğimizde. komşunuz gerçekten çok mama verdiyse birden kısmamaya dikkat edin derim.

ikinci bir ihtimal olarak mamasının markasını değiştirmeyi düşünebilirsiniz, bazı mamaların porsiyonu küçük oluyor.

son olarak can sıkıntısından yiyor olabilir. ben arada bir göğüs tasmasıyla parka götürüyorum kedimi oraya kadar kutusunda taşıyıp. ama ben buna 8-9 aylıkken başlamıştım, 4 yaşında bir kediyi buna alıştırmak kolay olmayabilir. farklı oyuncaklar denenebilir, hareketli toplar vs oluyor, benim kedimi baya peşinden koşturuyor (pawise marka). onun dışında oltalar ilgisini çekmiyorsa içinde çan ya da top olan oyuncak fareler oluyor onlardan deneyebilirsiniz. bir de can sıkıntısını önlemek için pencere önüne bir kedi ağacı koyar ya da oturup dışarıyı izleyebileceği bir yer oluşturursanız daha az sıkılır.
  • slow like honey  (04.12.19 13:08:11 ~ 13:11:40) 
mama istemeyen kedi gormedim ben :) yemek yemek ve uyumaktan baska napiyolar ki zaten.


  • xvyz  (04.12.19 13:15:19) 
siz gene iyi sabır gösteriyormuşsunuz. bizimkisi buzdolabının önünde bir iki miyavlayıp biraz da oyunbazlık yapar yapmaz, dayanamayıp hemen veriyoruz.
galiba biraz şımarttık. :)
bence bir sıkıntı yok gibi.
hatta sizin yaptığınız daha doğru.
bu arada canavarlara bayıldım, bayıldım! ne de güzel uyuyorlar. :)
  • pangea  (04.12.19 13:46:24) 
çoook tatlılar yaaa maşallah -totolarını kaşıyınız plz-

benimki de van kedisi ama kısır ve ultra yaşlı. geçen senelerde çok kilo almıştı, sonra mamasını değiştirdik veteriner önerisiyle, az yemeğe başladı mamadan -daha sağlıklı bir mama- ama şimdi de aşırı zayıfladı o yüzden yine mama değiştireceğim, bir senedir falan yiyor sanırım. mamadan da kilo alıyor olabilir. ne veriyorsunuz? biz brit care angel veriyorduk yaşlı kediler için, pahalı ama az yedirdiği için yetiyordu. şimdi değiştireceğim biraz kilo alsın diye ama işe yarar mı bilemiyorum :/
  • pasp  (04.12.19 14:25:33) 
Merhabalar, herkese teşekkürler cevaplar için.

Birkaç hafta öncesine kadar Proplan somonlu yetişkin maması veriyorduk, sonra tahıllı ND aldık şu an. İkisini de severek yiyorlar. Ne versek yiyorlar gerçi taze fasulyeden böreğe kadar :D
  • chicha  (04.12.19 14:57:05) 
bunlar bizim gibi bir oturuşta bir öğün yemiyorlar. daha çok atıştırma tarzı denecek şeklde saatte bir oturup az miktarda yiyerek besleniyorlar (bu şekilde 10-15 öğün yiyorlar ama). sık sık az vermek bir çözüm olabilir.
bir de evdeki yemekten artanları vermeyin. insan yemeklerini sindiremezler.

  • tururo  (04.12.19 15:29:36) 
merhaba. neden az veriyorsunuz ki? :D bu sentetik mamalarla zaten kilo problemi olacak seviyede şişmanlamaları çok zor. özellikle kemik yapısı bakımından da çok iri kediler değillerse sorun olmaz diye düşünüyorum. ecnebilerin internetteki obez kedileri haricinde, gerçek hayatımda çevremde hiç öyle problematik derecede şişman kedisi olan kimse görmedim.

ben de sabah çıkarken ve akşam döndüğümde veriyorum. normalden azıcık daha bol koyun gitsin bence, dert ettiğinize değmez. tam yetişkin bir kedide 6 kilo civarına kadar idare eder her türlü.

bu arada, naçizane, kedilerinizi kısırlaştırmanızı da tavsiye ederim. ne kadar ertelerseniz rahim kanserine yakalanmaları ihtimali o kadar artar.
  • bir garip melek  (04.12.19 17:43:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.