[]

ilk defa araba bakmaya gideceğim

şu arabaya:
www.sahibinden.com

nelere dikkat edeyim? ne sorayım?
nasıl oluyor bu işler? beğenirsem hemen ustaya mı götürmeliyim? bir de kapora veriliyormuş? o kadar hızlı mı oluyor?

 
Hocam açıklama okuyunca ben vazgeçtim başka arabalara bakıyorum şu an sen de öyle yap bence.


  • Hakan1980  (30.11.19 12:17:43) 
Sanki bu arabanın sahibini tanıyorum. Gidince bir bakar mısınız uzun saçli, kaslı bir eleman mi diye? Eğer o ise düşünmeden alın adam 10 numara iyi bir insan. Dürüst.


  • gameofannen  (30.11.19 12:21:58) 
Açıklama ayrıntılı ve güzel, samimi de satıcı. Fakat bu model zor satılan bir model, piyasası sıkıntılı.

Daha hızlı alınan satılan, tamircilerin daha iyi tanıdığı, parçası daha rahat bulunan bir modele yönelmenizi tavsiye ederim.
  • John Bloor  (30.11.19 12:26:39) 
Gayet aciklayici net bi ilan.

Cektigi fotograflarda duzgun. Disarida gunes altinda arabanin her tarafini gostermeye calismis.

Sehir icinde trafikte deneyin. Anormal bi ses, gicirdama vs. var mi ona bakilabilir. Bi yandan da neredeyse 20 yasinda bi araba onuda goz onune alinmali satin alirken.

Motoru bakimi vs. konusunda da sorun yasamassiniz. Citroen/peugeotlarda en cok kullanilan motorlardan birisi parcasi bol ve fiyatlari makul olmasi gerek

Simdiden gule gule kullanin

Edit: kafamda soru isareti kalmasin diyosaniz ilanda da yazmis zaten, eski sahibi citroen servisiymis ona goturup soradabilirsiniz. Citroen servisiymis; Google yazinca Ayhan otomotiv diye cikiyo.
  • bir3iki7  (30.11.19 12:31:13 ~ 12:32:56) 
açıklamada ne varmış ki ? gayet güzel anlatmış adam işte.

tramer sorgusunu siz de yapın adamın dedikleri mi farklı mı görün son durumu.

eğer ki hiç anlamıyorsanız bi expertiz firmasına gidin. ancak onun bildiği ya da yönlendirdiği bir yer olmasın. kurumsal bi expertiz olsun. 3 parça boya ve düzeltme işlemleri gözüküyor. expere gitmeden de yazdıklarınız ve söylediklerinizden farklı bir şey var mı diye sorun eğer çıkarsa experi siz ödersiniz diye de ayar çekin.

çıkan rapor ve experin yönlendirmesi alın şeklinde olursa ve sizin de aklınıza yatarsa alırsınız.

bugünya da yarın bakmaya gidecekseniz exper sonrası ptesi için randevulaşırsınız. kaporaya gerek var mı diye yarım ağız sorun. 100-200 tl dışında fazla bi parayı vermeyin kapora olarak. bence hiç vermeden ptesi randevulaşır noterde buluşuruz diyerek de ayrılabilirsiniz. neredeyse 1 aydır satışta araç. bi iki gün içinde de satılmaz bence.

eğer haftaiçi gidecekseniz experden sonra direkt notere geçersiniz.
  • jugador  (30.11.19 12:38:59) 
İlan sahibi ciddi bilgilendirme yapmış takdir edilecek davranış. Arabasına iyi bakmıştır al satçı değil. Tramer de 0 TL yazıyor tanıdık sigortacıya baktır neden 0 TL dosya kapanmamış olabilir vs. Expertiz şart tabi şase direk ve motorunda sıkıntı yoksa alınır ama fiyat yüksek geldi bana


  • Fritz-X  (30.11.19 13:00:15) 
Açıklama gayet olumlu izlenim yarattı bende, oradan bi arti puan.

Sase numarasıni isteyip onunla tramer sorgulayin. Ben aracin son sahiplik süresine de dikkat ederim detayli sorgulama yapıp.

Ekspere sokup full eskpertiz yapın. Adamakilli bir ekspertiz bulun. Bazi eksperler bazi seylere bakmiyor.

Arabayi yolda test etmesi icin anlayan bir arkadas varsa yaninizda goturun.

Borcu harcı var mi diye sorup teyit alin, noter aşamasında surpriz olmasın. Borcu varsa satis olmaz.

Bakim kayitlari varsa isteyin. Arabanin durumu hakkinda fikriniz olur, siz satarken de işinize yarar.

Sehir disindaysa kapora verir 1-2 gun icinde gidersiniz.


Araba sehir disindaysa gitmeden once ekspertize sokun. Gezenadam nokta com var, bu adamlarin hemen her sehirde anlasmali adamlari var, parayi gönderiyorsun, ilani atiyorsun, saticiyla iletisime gecip arabayi Ekspere sokuyorlar, ayrica noktasi virgulune varana kadar fotosunu cekip atiyorlar sana arabanin. Inceleme sonrssi sena raporu atip telefonda aracin genel durumunu anlatiyor adam, ona gore karar veriyorsun.
Ben oyle aldim.


Son olarak, olayi gözünde cok fazla buyutme. Ekspere sok, kendin de bakabilecegin kadar bak incele, icine sindiyse bas parayi al gec fazla pimpiriklenme. Millet anlattillaroyla gozunu cok korkutur. Ben de anlamadigim icin cok pimpirikleniyordum, baktim boyle olmayacak bu gidisle alamayacağız, kafama yatan ilani aradım adamla konuştum, eksoere soktum kaporayi yolladim ucaga atladim aldim geldim. Oh dedim bu kadar.
Ucunda olum yok, en fazla biraz zarar edersin araba dandik ciksrsa, fazla kafani bulandırma. 3-5bin zarar kimseyi batirmaz. Genel durumuna eksper bakiyor zaten
  • stavro  (30.11.19 13:14:07) 
Naptiniz arabayı?


  • gameofannen  (01.12.19 22:47:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.