[]

Öğütülmüş kahve cok gunde bayatlar?

Petradan 250 grlik kahve alicam french press icin ogutulmus olanlardan. Taze cekiyolar kargoya vermeden hemen once diye dusunuyorum. Ama fiyatları bence asiri pahali kenya kahveleri 250 gr 80 lira. Misafirlerim olucak onlar icin alicam ama gelme gunleri net degil. Bu kahve kac gunde bayatlar? Tesekkurler




 
Basligi yanlis yazmisim. Kac gunde bayatlar olucakti ozur dilerim.


  • hindistan cevizi  (24.11.19 19:49:46) 
Öğütülmüş kahve aslında direkt bayatlar. Öğüttükten sonraki 8 saniye içerisinde olması gerek, aromasını ciddi anlamda kaybetmeye başlar. İçime engel olur mu derseniz, elbette olmaz.

Kendi öğütme imkanınız varsa kavrulma tarihinden bir hafta sonrasıyla 5 hafta sonrası arasında ideal olarak tüketilebilir.
  • duseyazar  (24.11.19 20:04:23) 
@düşeyazar yok daha neler

Binlerce yillik hava görmemis papirüs mü bu, yok aninda küle dönüyor. Yok öyle bir dünya.

Ortalama 1 hafta kadar sonra bayatlamaya basliyor. Bahsedildigi kadar abarti bir durum yok. Radyoaktif isima mi yapiyor bu meret, yok 8 saniye sonra yarisina düsüyor kütlesi.

Pratikte 2 haftaya kadar taze kabul edilir öğütülmüş kahve. Genelde 1-2 hafta icinde tüketilmesi makbuldür ama 99% kimse aradaki farki anlamiyor.

Önerilen öğütülmüş kahvenin minimal olarak oksijenle temasi. Mesela paketlenmis öğütülmüş kahve 1 sene taze kalabilir, hem vakumludur hem azot var icinde oksijen degil. Bozulmaz yani.

Tavsiyem illa taze kahve icecegim derseniz cekirdek alin kavrulmus. Bir cok farkli tür öğütücü var.onlardan biriyle icmeden önce öğütün.
  • duygusuzromantik  (24.11.19 20:47:21) 
Yurt içinde ve yurt dışında şef baristalık tecrübem ve aldığım eğitimlerle bunu söylüyorum.

Şu arama sonucuna bakarak -www.google.com kahvenin 15 dakika içerisinde aromasının %60'ını kaybettiğini teyit edebilirsiniz. Kütle düşmesi gibi bir durumdan bahsetmedim, aroma kaybettiğini söyledim.

Kavrulma tarihini de kontrol edip, kavrulduktan sonraki bir hafta içmemenizi tavsiye ederim.
  • duseyazar  (24.11.19 21:17:58 ~ 21:18:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.