[]

7 aylık erkek kedimiz geceleri miyavlamaya başlamış?

erken değil mi ya kızgınlık dönemi için? veteriner 1 yaşını söyledi operasyon için.5 ay napıcaz biz?:D




 
olabilir. başka veterinerlere de danışın. 6-7 aylıkken kedisini kısırlaştıran arkadaşlarım oldu, sizin gibi mecburen. sorun da yaşamadılar. erkek kedi için yapılan operasyon nispeten daha basit derler ki mantıklı. sorun olmaz herhalde. ama ameliyattan sonra da bıçak gibi kesilmesini beklememek lazım. bir süresi oluyor.


  • not dark yet  (22.11.19 13:55:05) 
erken değil ya, benim oğlan da o civarda başlamıştı, veterinerlere danıştım sağlıklı bir çocuksa sorun olmayacağını söylediler, kısırlaştırdık.
domuz gibi çocuum maşallah.

  • gkhncnzdgn  (22.11.19 14:18:22) 
dayanabildiğiniz kadar erteleyin, oyun vs ile ilgisini başka yöne çekmeye, enerjisini atmaya çalışın. bazı veterinerler 1 yaşından erken ameliyat yapsa da erken kısırlaştırılan erkek kedilerde kanalları yeterince genişlemediği için tıkanıklık kristal falan daha çok görülüyormuş. bir de biz kedilerimizi genellikle kuru mamayla beslediğimiz için yeterince su içmiyor olmaları muhtemel, bu da bu boşaltım sistemi hastalıklarını tetikliyor. kısırlaştırma ameliyatı öncesindeki tahlilde bir değer yüksek çıktı. veteriner bunun susuzluktan olduğunu söyledi, su pınarı almamızı önerdi, onunla daha çok su içiyor. ben 15 aylıkken kısırlaştırdım kedimi.


  • slow like honey  (22.11.19 14:49:28) 
susuzluk konusu çok doğru ama bahsettiğiniz erken kısırlaştırma kanal tıkanıklığı meselesi biraz tartışmalı.
"male cat early neutering urinary blockage" gibi bir arama yaptığınızda okuyabilirsiniz. benim anladığım genel kanı bu tıkanıklık olasılığının her kısırlaştırılmış erkek kedide arttığı ancak kısırlaştırma yaşının etkili olmadığı yönünde. 2 aylık kadar kedilerde uygulanan işlemler için yine de böyle bir çekince var galiba.
pekçok yerde kısırlaştırma için 6 ay sonrası uygun görülmüş.
  • not dark yet  (22.11.19 15:07:31 ~ 15:21:35) 
@not dark yet, haklı olabilirsiniz. bu konuda çok okuma yapmadım açıkçası, bana veterinerimizin söylediğini yazdım.

anladığım kadarıyla yurtdışında sıklıkla 1 yaşından çok önce bu ameliyat yapılıyor ama orada genel olarak uygulanan beslenme tarzı da farklı olduğu için (daha sık/günlük yaş mama veriliyor genellikle, hatta sırf yaş mamayla ya da barf vs besleyen de var) ben böyle bir risk almak istemezdim, en azından bu konuda makale okumadan bu yaşta kısırlaştırma yaptırmazdım. Gerçi araştırmada kullanılan kediler de yaş mamayla besleniyor olabilir.
  • slow like honey  (22.11.19 18:13:42) 
  • pilav  (23.11.19 13:50:42 ~ 13:51:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.