[]

Vizeye red cevap geldi nasıl bir yol izlemeliyim

Polonya ya tübitak projesi kapsamında doktora öğrenci olarak 15 günlük bir ziyarette bulunacağım. Üniversiteler arası belgeler tamamlanamadığı için online ücretsiz bilet iptali olan bir site aracılığı ile uçak ve kalma yeri için rezervasyon yaparak o belgeleri teslim ettim vize başvurusuna.
Bugün pasaportu vizeye red cevabı ile teslim aldım. Almanya üzerinde uzun süreli aktarma olan biletleri ve kalma yerini inandırıcı bulmamışlar.

Bugün teslim aldığım pasaport için 14 günden önce itiraz edilemiyormuş.
23 kasım 4 aralık arasında başka bir ülkede olacağım.
Ben vize başvurusunu yaptıktan sonra belgeler tamamlandı. Polonya için gerçek uçak bileti alındı ve kalma yeri ayarlandı.

Nasıl bir yol izleyebilirim bu şartlar altında Polonya ya ayarladığımız zamanda gitmek için.
Yazım yanlışları ve anlaşılamayan kısımlar için kusura bakmayın panik halinde telefondan yazıyorum :(

 
gidecegin okulun international office ile konus bunu. ayrica 14 gun olayini nereden duydun?


  • JohnOakley  (15.11.19 17:00:29) 
Vfsglobal alıyor başvuruları ordan söylediler teslim alırken. Biz kabul edip alsak bile incelemezler dediler.


  • nickyazmaksartmibulamadim  (15.11.19 17:12:31) 
hocam 14 gün olayı doğrudur yanlıştır orasını bilmiyorum ama şöyle bir örnek vereyim; idata'dan yaptığım başvuruda e-imzalı evrakların geçerli olmadığını söyledi ısrarla çalışan. hatta aynısını, "biz evrakı kabul ederiz ama konsolosluk dikkate almaz" falan dediler. siz alın evrakları, giderse benim param gitsin dedim. vizeyi de aldım.

yok 14 gün olayı hakikaten doğru ise alternatif olarak 0'dan başvuru yapılamıyor mu? maliyetli olabilir belki ama gideceğiniz programı kaçırmazsınız en azından.
  • hadsafhada  (15.11.19 17:28:43) 
red'de cevap gelmesi uzun bir süreç ve konsolosluğun yaptığı bariz maddi hatalar dışında olumlu sonuçlanması da çok az bir ihtimal. ayrıca 'konferansa gideceğim diyor ama konaklama yeri alakasız, uçuşu organizasyon tarafından alınmamış ve alakasız bir ülkeden aktarmalı' şeklinde donelerle tekrar reddedilir muhtemelen.

gitmeyi çok istiyorsanız ve gidecek meblağ üzmeyecekse eksiksiz bir başvuruyla yeniden başvurmayı deneyebilirsiniz. bu kadar kısa sürede karar değiştirirler mi bilinmez ama durumunuzda bir iyileşme olduğu için yine en iyi ihtimal bu görünüyor.

keşke yarım yamalak başvurmasaymışssınız diyeceğim ama olan olmuş artık. hayırlısı
  • brkylmz  (15.11.19 17:36:10) 
Teşekkürler cevaplarınız için.
Belgelerin benim elimde olmayan sebeplerle geç hazırlandı. Polonya öncesi yurt dışında olacağım için de erken başvurmak durumunda kaldım ve korktuğum da başıma geldi.
Uzun süreli aktarmadan kastım 7 8 saatlik havaalanı aktarması, hatta o süre boyunca havaalanı dışına çıkmayacağıma dair dilekçe yazmamı söyledi işlemi alan görevli ve yazıp evraklara onu da ekledim.
Gri yani hizmet pasaportu olduğunda vize gerekmiyormuş Polonya için. Gri pasaport alabilir miyim onu araştırıyorum şimdi.
  • nickyazmaksartmibulamadim  (15.11.19 23:54:16) 
Doktora ogrencisi olarak gri pasaportla gidebilirsiniz. Bunun icin okula basvurmaniz gerekiyor. Okula gore degisebilir ama belgeleri elden takip ederseniz cok da uzun surmez. Bence tekrar vizeyle ugrasmaktansa bu yolu kullanin.


  • evrim halkasi  (16.11.19 00:23:51) 
Gri pasaport alabilirsiniz, bir de çekya vizesi falan deneyin, ya da Almanya. Prag tan ya da Berlin den flexibus ile geçersiniz Polonya ya. İki kere gittim, ikisinde de pasaportumda herhangi bir Polonya damgası yok.


  • jaaaccckkk  (16.11.19 11:50:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.