[]

excel

merhaba,

basit bir excel sorum var. filtreli bir listeden filtreleme yapıp, filtrelediğim kısmı onu aynı şekilde kopyalayıp yeni bir sayfaya bozulmadan nasıl yapıştırabilirim? teşekkür ederim.


 
bunu normalde yapabiliyorsunuz zaten sorun nedir anlamadım? sütun olarak seçmeyin hücre aralığı seçerek kopyalayın


  • kablelvuku  (12.11.19 10:58:57) 
@kablelvuku, bazen benim de başıma geliyor, filtre koyunca başka bir sayfaya kopyalayıp yapıştırdığımda filtrelenmiş veriyi değil de tüm veriyi yapıştırıyor.
@meiyisi, ben bu durumlarda özel yapıştır>değerler yaparak çözüyorum

  • veritaslibertas  (12.11.19 11:12:45) 
Çok kolay.

Öncelikle bunun adı gelişmiş filtreleme. İnternette bakın, yapamazsanız ben örnek bir dosya paylaşırım.

Filtrelenecek tablonun hemen yanına(boş sütun olsun ama arada) bir kriter bölgesi tablosu oluşturuyoruz.

Örneğin bölgesi Marmara ve borcu 1500’den büyük olanları filtreleyip başka bir yere almak istiyorsak...

Bölge Borç
——— ——-
Marmara >1500

Bu kriter bölgesinin alan başlıkları, tablonun alan başlığı ile ayni olmalı ama. Büyük ve küçük harf de duyarlı.

Şimdi filtrelenecek tablo üzerinde ilken; Data/Filter/Advanced Filter bölümüne girin...

Tablo seçimi olduğu için Range seçili gelecek. Balı bir yere kopyala seçeceğini seçin. Boş bir güçte seçip tamam diyin. Son olarak da Ctirria Range olarak kriter bölgesi tablosunu başlıklar dahil Seçip tamam diyin.
  • birdenbire  (12.11.19 11:54:45) 
Ctrl+v'nin excelde yaptığı şey kopyalanmış alandaki metinleri yapıştırmak değil sadece. Taranmış alanın sol üstten sağ alta görünen veya gizlenmiş her şeyi formül varsa formülleriyle, stilleriyle tamamen yapıştırmak. Gizlenmiş satırlar yapıştırılmış alana yine gizlenmiş olarak gelir. Sadece gördüğün şeyleri metin olarak yapıştırmak istiyorsan her zaman "değerleri yapıştır" kullanmalısın.


  • IncredibleMau  (12.11.19 12:00:25) 
Değerleri yapıştır kullanmadan “only visible cells” seçeceğini kullanabilirsin. Kopyalayacağın yeri seçtikten sonra f5 e basıp special’ı tıkladıktan sonra sağ alttan üçüncü ‘visible cells only’ seçip enter yapabilirsin. Sadece ekrandaki hücreleri seçecektir. Ondan sonra ctrl C ctrl V yapabilirsin.


  • okumakserbestbegenmeksart  (12.11.19 19:23:31) 
Sec, F5 ile gorunur hucreleri sece bas ve ctrl+c cevabima +1


  • eja  (12.11.19 20:28:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.