[]

dayak yemiş gibi uyanmak

duyurunun doktorları, iyilik sever altenatif tıp uzmanları,

eksisozluk.com

bu sorun var bende yaklaşık 6aydır. geçer dedim geçmiyor.

-gece uykuya geçme sürem 1 saat civarı,
-sürekli anlamsız saçma sapan rüyalar. dün askeri adımda yürüyen iskambil kağıtları gördüm mavi olan tarafına rakamlar semboller vs çizilmişti bende 'ama bunların üzeri çizilmiş anlaşılır hangi kart olduğu' dedim bunun üzerine bir adam o zaman kırmızıları getirin dediler. bunun üzerine maviler bana kızıp beni kovalamaya başladılar. böyle salak sulak şeyler.
-gece anlamsız bir şekilde sol ayak baldırında başlayan yarı-ağrı kıvamında bir şey var. ne tam ağrıyor ne tam diniyor. günün başka zamanında yok.

-sabah uyandığımda boğazda ciddi kuruluk
-kafa kol ve belde birileri vurmuşcasına ağrılar
-sürekli yorgunluk hali, kahve vs açmıyor
-gün boyu devam eden yorgunluk

geçen gün kendime izin verdim 4 gün hiçbir şey yapmadım geçmedi.

psikolojik durum,
-stres top noktada. nedeni iş. azalması gibi bir durum yok en az 6 ay - 1 yıl.
-iş dolayısı ile eskiden yapılan aktivitelerin sıfırlanması, basket'e çıkayım dedim çıkıyorum ama fayda etmiyor.
-çalışma koşulları süper belirsiz 3 gün 7/24, 2 gün dinlenme, 4 gün normal mesai, 1 gün dinlenme 4gün full vs.

yeme içme
-o gün ne söylersem artık kendim et vs de yapıyorum

ne yapsam? hangi doktora gitsem? anti depresan vs gibi şeylere karşıyım hiç kullanmadım.

 
Gerçekten günümüzde pek çok kişi aynı durumda ben de en son ne zaman mutlu ve dinlenmiş uyandım hiç hatırlamıyorum. Yoğun stresli iş hayatına atıldıktan sonra başladı eskiden sandalyede uyur dinlenmiş uyanırdım şimdi ortopedik yatakta tüm gece savaş vermiş gibi. Ne olacak bu halimiz...


  • apocalipy  (11.11.19 09:47:29) 
Hocam çok geçmiş olsun. Stresli bir işte çalışırken ben de aynı durumdaydım, işin garibi aynı ekipten bazı insanlar da öyleydi. Hatta yeni bir eleman başladı 2-3 ay sonra o da bu hale geldi falan, yani sorunun stresten kaynaklandığı konusunda baya ikna olmuş durumdaydım.

Çözümü de sporda buldum. Akşam uykudan 2-3 saat önce hayvan gibi spor yapıp kendimi yorunca güzel uyuyabiliyordum. Dolayısıyla spor yapın, yapamayacağınız günlerde de işte sağa sola koşturun, merdiven kullanın, az yiyin, ayakta çalışın vs. Fiziksel olarak kendinizi yormaya bakın. Tabi bu kısa vadeli bir çözüm, umarım yakın zamanda daha stressiz bir iş bulabilirsiniz.
  • plutongezegendegilmi  (11.11.19 09:58:03) 
Obstrüktif uyku apne sendromu (osas)'nu bir araştırın size uyuyor olabilir hele ki erkek ve fazla kilolu biriyseniz. Bunun için uykuda test vs yapılıyor çeşitli dallarda benim bildiğim göğüs hastalıklarında yapan da var başka branşlarda yapan da, araştırmanızı öneririm.


  • glutamin  (11.11.19 23:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.