[]

Gebelik planlayan biri sağlık sigortası yaptırmalı mı?

Selamlar. Çocuk yapmaya karar verdik fakat doğal yollarla olmuyor. En kestirme yol tüp bebek. Yapacağız ama masraflar malum. Acaba bu işe girişmeden önce özel sigorta yaptırmalı mı? birkaç acenteden fiyat aldım; hastaneden doğum için fiyat aldım ve masraflar aşağı yukarı aynı. Ayrıca gebelik kontrol ve testleri de sigorta 1 yıl dolmadan yapılmıyormuş zaten.
Fakat bir yandan da düşününce acaba erken doğum vs riskine karşı yenidoğan kuvöz masrafıydı bebeğin olası hastalıklarına karşı tedavi masraflarıydı vs sigorta onları da karşılıyor.

kafam çok karışık o yüzden. 1 yıl daha beklemeye karşın sigorta yaptırmalı mı, yoksa zaten her şekilde o paralar çıkacak gereksiz mi dersiniz?

aramızdaki çocuk bekleyenler ne yaptı bu konuyla ilgili?

 
doğumla ilgili çoğu şeyi sigorta karşılayamıyor doğum paketlerinde bile.

içeriklere dikkatli bakarak araştırın. karar kılınan son rakamı da hastaneyle karşılaştırın. doğum öncesi sonrası vs. bi paket sunabilir hastane de size pazarlık edin.
  • jugador  (08.11.19 13:58:09) 
hamilelik "permanent condition" sayılıyor bazı sağlık sigortalarında, süreçle ilgili bir çok detay karşılanmayabiliyor. İyice araştırın demeye geldim ben, çocuğum yok.


  • sopiro  (08.11.19 14:06:26) 
Doğumu da karşılayan şekilde fiyat talep edin. ya da hamileyken yapılabilen bir türü olması lazım öyle duymuştum. İyice bi araştırın isterseniz. Sonradan çıkabilecek tüm masrafların dahil olacağı bir paket alırsanız sigorta tavsiye ederim. Tahmin edemeyeceğiniz çok değişik masraflar çıkabiliyor.


  • i am a legal alien  (08.11.19 14:09:57) 
simdi kesin konusmayayim ama %99 sigortalar hamileligi kapsamiyor. hamilelik önlenebilir ya da önceden bilinebilir bir sey.


  • duygusuzromantik  (08.11.19 14:25:08) 
Doğum teminatı ek ücretle alınıyor ama gebelik olmaması lazım sigorta alınırken. Kiminin 3 ay, kiminin 6, kiminin de 1 yıl bekleme süresi var da. Ek teminatlı sigortalar 11, 13 bini buluyor. Acıbademde doğum masrafı zaten o fiyatta.
Değer mi ki onu kararlaştıramıyorum.
Sigorta alırsak iki yılda zaten 20 bin küsür ödenecek. Risksiz gebelik ve doğum sürecinde zaten o fiyatta a sınıfı hastanede doğurursun...
  • ninotevtidze  (08.11.19 14:34:00) 
eğer gideceğiniz doktoru belirlediyseniz ve o doktorda geçerli doğum teminatlı bir sigorta paketini önceden alırsanız mantıklı bence sağlık sigortası. ortalama bir uzman doktor muayenesi 450tl çünkü, 1000e kadar da çıkıyor. gebelik de çok değişken bir şey, sadece doğum sonrası değil gebelik sürecinde de çok sorun da yaşayıp doktora gitmek zorunda kalabilirsiniz.

çocuğum yok, kardeşim bebek bekliyor. keşke sigorta yaptırsaydık diyorlar.
  • evde liyakat kalmamis  (08.11.19 15:21:15) 
normal sgk var ise tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırın. çok daha uygun. ancak sigorta yaptırıldıktan sonra 6 ay veya 1 yıl hamile kalmama şartı var. daha uyguna gelir kesinlikle. ama gideceğiniz hastaneyi belirleyin ve o sigortanın o hastane ile anlaşması var mı öğrenin. özellikle kadın doğum branşını sorun çünkü sigorta şirketleri branş branş anlaşma yapıyorlar hastaneler ile. tüm branşları kapsamıyo olabilir.


  • xrated  (08.11.19 15:27:32) 
biz zamanında hesaplayıp yaptırmadık. çünkü gitmek istediğimiz özel hastane 2 yıllık sigortadan daha ucuza geliyordu.

geçtiğimiz 5 yıl içinde eşim açık beyin ameliyatı oldu, özel hastanede cebimizden ödedik. yine de sigortaya vereceğimiz para kadar sağlık harcamamız olmadı.

bütün bunların üstüne bir de sigortayı peşin peşin ödeyip her defasında provizyon bilmemen uğraşmak var.

dolayısıyla önermiyorum.
  • babilbaligi  (08.11.19 15:44:20) 
Tamamlayıcı sigorta yaptırmak daha mantıklı. Tabi SGK geçmeyen, üst sınıf hastanelere gitme şansınız kalmıyor. Zaten gerek de yok.


  • alicandan  (08.11.19 17:09:38) 
Saglik sigortaniz olunca hastaneler sigorta limitiniz olmasa dahi buyuk indirimler yapiyor. Anadolu saglik kullaniyorduk, tup bebek tedavisi yaptirdik maslak acibadem de. Tuo bebek de sigortw gecmedigi halde, gerekli testler normalde 800 tl ise 400 tl aliyorlardi sigortali oldugunuz icin ( sigorta gecmedigi halde ) dr randevusu 600 ise, 400 aliyorlar mesela.

Ben kesinlikle yaptirin derim
  • oscar  (08.11.19 22:48:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.