[]

Engelli kişinin üzerine araba almak (çocuğu kazıklıyorlar mı?)

Engelli bir arkadaşım anlatıyor şimdi. Bir arkadaşı varmış, sıfır araba alacakmış, ama ucuza gelsin diye bunun üzerine almayı teklif etmiş, buna da 15000 tl verecekmiş karşılığında. Ben yapma etme sakat iş dedim de, gerçekten sakat iş mi, kabul etmemesi için uğraşayım mı? Çok saf da çocuk, önüne gelen kandırıyor kazıklıyor. Ne sakatlıklar çıkabilir? Engelli arkadaş için yani?




 
arabayı engelli arkadaşınız haricinde birisinin kullandığını görürlerse cart diye herkese ceza yazıyorlar. hem de engelli arabalarını (ve yabancı plakalı arabaları) bu tarz suistimaller oluşmasın diye bol bol durduruyorlar.


  • co2s2  (06.11.19 18:14:07) 
O arkadaşı engelli üzerine alınan araçlarla ilgili bilgilendirin.
5 yıl içinde kendisi araç almak isterse bugün uygulanan ÖTV indirimi uygulanmayacak. Normalde aracı engelli kişiden (engelli kişi kullanamayacak durumdaysa vasisi ya da belirttiği kişiden) başkasının kullanması da yasak bu yüzden ceza gelebilecek vs.

  • godless frog  (06.11.19 18:15:36) 
Ceza kime? Engelliye ceza var mı?


  • pati  (06.11.19 18:15:36 ~ 18:16:00) 
devlet bu ve bunun gibi başka çakallıkları önlemeye çalışmak yerine engellilerin bazı vergilerden muaf tutularak araç sahibi olmalarını zorlaştırdı, klasik türkiye bürokrasisi

araç zaten belli bir yılı dolmadan satılamıyor, ucuza alıp pahalıya satarız gibi karlı bir tarafı yok fakat polis çevirmesine denk gelirse hem aracı engelli olmadığı halde kullanan kişi hem de aracın engelli sahibi ayrı ayrı ceza ödüyordu diye hatırlıyorum
  • freebird5406_2  (06.11.19 18:17:48 ~ 18:51:08) 
Kullanana da araç sahibine de.
Ama son dönemde üçüncü derece akrabalara kadar kullandırabilen bi yasa mı geçti ne oldu onu tam bilmiyorum.

  • godless frog  (06.11.19 18:20:17) 
O şekilde alınan arabaları sadece bekirli kişiler kullanabiliyor. Sanırım sadece iki kişinin kullanma hakkı oluyordu. Ve 5 sene içinde satışı yasak o arabanın. Bu kurallar çignendiği takdirde devlet hem arabayı geri alıyor, hem de cezası var, hatta engelli raporu bile tehlikeye girebilir.

Arkadaşının arkadaşı olan o kişiye, arabayı üçüncü bir şöföre kullandırmayacağı konusunda ne kadar güvenebilirsiniz? Trafik cevirmesinde kullanım hakkı olmayan üçüncü bir kişi direksiyonda olursa sıkıntı. Veya arabayı kiralamayacagi konusunda ne kadar güvenebilirsiniz?

Komşumuz engelli oğluna aldığı arabayı günlük kiralıyordu. Bu ortaya çıkınca arabayı geri aldılar ellerinden, ve yüklü bir ceza geldi.
  • el conquerador  (06.11.19 18:20:49) 
15bin mi teklif etmiş uyanık :)

arabanın fiyatını geçtim zaten 5 yılda sırf mtv muafiyetinden 8-10bin tl kar edecek. bedava ispark'ı ve diğer yan hakları vs. geçiyorum.
  • brkylmz  (06.11.19 18:43:17 ~ 18:43:36) 
yeteri kadar açıklanmış. hgs, trafik cezaları plaka üzerinden kendisine gelebilir. 15bin lirayı kat be kat geri öder. hiç bulaşmasını tavsiye etmem.


  • sutlu nescafe  (06.11.19 18:48:50) 
%90 üzeri engelli aracını sadece belirli kişiler kullanabilir durumu eskidendi, şu an herkes kullanabilir, ceza vs yok. Ancak engelli çocuğun ailesi aracı istedikleri gibi satabilir, en büyük handikap burada. Ha tabi bir de ölümlü kaza vs durumu olursa büyük sıkıntı.


  • diabolus79  (06.11.19 20:05:51 ~ 20:07:46) 
Asla bulaşmasın, kaza bela ceza her türlü suistimale açık. Konu engelli olup olmaması da değil, ruhsatı adınıza olan hiç bir aracı başkasına teslim etmeyin.


  • John Bloor  (07.11.19 10:36:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.