[]

Turk yazarlara karsi bir onyargim olustu .

Biliyorum iyi deil ama listemdeki 2 turk kitabini bekletip duruyorum . artik yabanci edebiyattan sonra bana bir heyecan vermiyor . eski yazarlar degil tabi yenileri . bunda son okuduklarmn bir hayal kirikligi olmasinin etkisi buyuk ama her seyin otesinde bunlara para degmeyeceini dusunuyorum
. cok para isteniyor bir kitap icin . bu parayi ona degil yabanci bir yazara layik buluyorum . kelimelerimi mazur gorun ama ...

Edit: Bir sorum olmadigini fark ettim . sorum su:

bu yazarlar in , paraya kiyip da kitaplarini almali miyim ?

 
Hangi kitaplari bekletiyorsun? :)
O onyargi bana da geliyordu gecmiste; okuma tarzim belli, okudugum yazarlarda da gelisine secim yapmadigimdan; bosa para verdik demiyorum uzundur.

  • la.luna  (02.11.19 23:42:49) 
Satın almak zorunda değilsiniz ki, kitap değişik grupları, kütüphaneler ya da kitaba sahip olan bir yakınınızdan da ödünç alabilirsiniz. Ben yaklaşık 3 sene önce sahip olduğum kitapların %90'ını çevremdekilere dağıttım. Şimdi Türkiye'e gidip geldikçe yenilerini satın alıyorum ve okuduklarımı gene çevremdekilere veriyorum. Benim kitap değiş tokuş etme ya da kütüphanelerden ödünç alma imkanım kısıtlı. Yurtdışında olduğum için vakit ayırıp yapamıyorum ama satın alacağım zaman internette ufak bir araştırmayla en uygun fiyatları belirleyebiliyorum.

Bence sizin hayıflandığınız konu sizi tatmin etmeyen kitaba para vermek. Bunun yerli ve yabancı yazarlarla alakası olmamalı. İyi okumalar dilerim.
  • burka  (02.11.19 23:42:56) 
gidip ergen kız kitapları okumuyorsanız eğer çok iyi türk yazarlar var. Murat başekim, barış bıçakçı, bir de yukarıda astrid'in yazdığı yazarlar iyidir mesela. benim de kitabım var ama bu yazarların yanına yaklaşamamışımdır büyük ihtimal :)


  • tantunizade murat efendi  (02.11.19 23:51:46) 
türk edebiyatını bu kadar gömmeseydin hocam. hala okunası pek çok yazarımız var. yenilerden de eskilerden de.


  • scudman1  (03.11.19 00:01:15) 
Hangi yazarlardan bahsediyorsun? Murat Menteş, Alper Canıgüz gibi yeni nesil popüler yazarlardan bahsediyorsan vakit ayırmaya değmez okunacak onca kitap sırada beklerken. Paradan ziyade harcanan vakte, emeğe değmez.
Ama en doğrusu birer kitabını alıp denemen ve değerlendirmen olur.

  • katakulli  (03.11.19 00:31:03) 
Günümüzde ki yazarları kastediyorsan sana tamamen katılıyorum; lakin geneli kasteden bir görüşse katılmam mümkün değil.
bir batımda, beğendiğim türk yazarları sıralayayım;
bilge karasu, ahmet hamdi tanpınar, oğuz atay, sabahattin ali, peyami safa, enis batur.
bu yazarların eserlerini okurken hem çok keyifli saatler geçirmiş; hem de yeni bir bakış açıları kazanmışımdır.
bence, seninkisi belirttiğin gibi biraz ön yargı.
  • pangea  (03.11.19 12:03:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.