[]

domain adı almak

bilale anlatır gibi lütfen, basit google araştırması yaptım ama deneyim istiyorum

bi domain adı alacağız. nereden alalım? birkaç siteye baktım nasıl domain alınır falan diye, öneriler vs var da siz nereden aldınız nereyi önerirsiniz onu merak ediyorum


 
godaddy, isimtescil, nic.tr gibi bir sürü site var, bunlar en bilinenler, bunlardan birinden alabilirsiniz. domanini aratıyorsunuz, daha sonra seçip satın al diyorsunuz ve alıyorsunuz, internetten herhangi bir şey almaktan pek bir farkı yok.


  • veritaslibertas  (30.10.19 10:34:56) 
ben guzel.net.tr'den alıyodum sonuncuyu hostinger.com'dan aldım


  • nahtoderfahrung  (30.10.19 10:37:07 ~ 10:37:21) 
hiç bilginiz yoksa -ki öyle görünüyor- yerli firmalardan almanız daha avantajlı. en azından bir sorun halinde telefonla-emaille rahat destek alırsınız. natro-turhost-alastyr vs. bir sürü firma var. çoğu da işinizi görür. fiyatlara bakıp karar verin.


  • brkylmz  (30.10.19 10:41:18) 
natro.com

buradan hosting alıyorsun önce.

sonra domain tecil ettir.
  • charlotte blanc  (30.10.19 10:41:49) 
domain.com öneriyorum, 4-5 tane alan adı aldım hep memnun kaldım. anlatıldığı gibi, istediğiniz ismi yazıp aratıyorsunuz anasayfada. fiyatlarıyla birlikte listeleniyor, atıyorum .com fiyatı .net fiyatından farklı olabiliyor. hangisini istiyorsanız seçin aman dikkat birazdan birkaç ücret daha binecek güvenlik falan adı altında.

bir de ücret konusunda yabancı youtuber birilerini takip ediyorsanız sürekli olarak promo code dağıtıyorlar video sonlarında. domain.com sponsorluğunda bir video bulmak zor olmayacaktır, hiç olmadı bir google yapın hemen promosyon kodu bulacaksınızdır.
  • ckorkmaz  (30.10.19 10:42:55 ~ 10:43:52) 
natro'dan alabilirsin. üye olup domaini sepete atacan sonra ödeyecen.


  • datnet  (30.10.19 10:43:11) 
@brkylmz
domain aldıktan sonra siteyi başkasına yaptırıcam zaten de domain konusunda birine bağımlı olmak istemiyorum. aracıya fazladan para vermeye gerek var mı? normal online alışveriş sonuçta?

  • la noix  (30.10.19 11:05:58) 
İsimtescilden alma da nereden alirsan al


  • müptezel dostoyevski  (30.10.19 11:14:46) 
yukarıdaki arkadaşların ve benim saydığım kalbur üstü firmalardan alırsan bir fark yok aralarında.


  • brkylmz  (30.10.19 11:31:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.