[]

Geçen duyuruda bahsettiğim gelin-damat çekimini yaptım

Şu duyuruda sizin fikirlerinizi sormuştum:
www.eksiduyuru.com

pazar günü saat 11:30-12:00 gibi çıktık, çekimleri kısıtlı imkanlarla yaptım.

çektiğim fotoğraflar:
drive.google.com

bonus olarak hazırladığım çekim hikayesi videosu:
www.youtube.com

sizce nasıl olmuş?
bu işi ek iş olarak yapabilecek kapasitem var mı sizce?
(öyle bir niyetim yoktu ama gaza geldim)

(bu arada buradaki insanların çoğu görece aklı başında insanlar olduğundan sosyal medyadaki arkadaş çevreme değil de size soruyorum bu soruyu)

 
Videoyu izlemedim fotoğraflar için konuşuyorum lightroomda fotoğraflarda oynamadiğın sürece iş yapmaz bu pozlar.

Makineyi de biraz az tanıyor gibisin ya da heyecandan mı diyelim?

Bir de her ne kadar sen çekmiş olsan da birazdan moderasyon duyurunu silebilir. Çünkü tanımadığımız insanların fotoğraflarını paylaşmışsın burada.
  • kablelvuku  (22.10.19 22:04:57) 
ışığı önemsemeni öneririm.


  • jimjim  (22.10.19 22:06:04) 
selam, rastgele bir kaç fotoğrafa baktım. güzel fotoğraflar var aralarında ancak kötüler de var. mesela kimisinde yerde ya da arkada çöp gördüm. kimisine ışık vurmuş, bazı yerlerde gölgeler var. kimi fotoğraflar parlak çıkmış.

gölgeler, ışık ve orantıyı düşünerek fotoğraf çekersen daha güzel olur.
  • dahinnotha  (22.10.19 22:09:54 ~ 22:19:56) 
Video güzel olmuş bence ama fotolar öylece çekilmiş ve yüklenmiş yani biraz renk, filtre, ışık oyunları vs. olmalı bence.
İnstagramdaki sayfaları incelediniz mi? Beğendiğim birini atıyorum:
instagram.com

instagram.com
  • megalomaniac  (22.10.19 22:11:46) 
Fotoğrafları inceledim biraz.
Işığa daha fazla dikkat edin, bir de pozlarda başların eğimi dönme açısı, elin kolun durumu sizin yönetiminizde az daha çekimleri incelerseniz daha güzel pozlar çıkar.
Kötü diyemem ama instagramda fotoğrafçı ararken bu resimlerin olduğu profili görsem tercih de etmem.
  • cilekli pasta  (22.10.19 22:17:21) 
Videoyu da izledim. Kusur illa ki bulunur ancak video çok güzel. Hatta gelin ve damat doğal halinde oldukları için de güzel olmuş. Videodan bazı kareler fotoğraf olarak alınıp albüme koyulsa çok güzel olur.


  • dahinnotha  (22.10.19 22:20:06) 
Ozel, mutlu anlar kotu demek icimden gelmedi ama profesyonel olmadığı belli oluyor diyebilirm. Gelinle damada mutluluklar ayrica :))


  • hindistan cevizi  (22.10.19 22:23:06) 
bazı fotoğraflarda ışık çok patlamış (lightroom ile kolayca düzeltilebilir - renklendirme yapılabilir) , insanları kurşuna dizecek gibi duvarın önüne dizmekten vazgeç arka fon ile arada mesafe olması objelere ve portrelere derinlik katar :)

damadın saçları ve tepesi çoğu fotoğrafta kadraj dışı kalmış :) kimse yarım kafalı foto sevmez ;)

geri kalan çöp, şişe vs photoshop ile silinebilir.
  • Northern Mariner  (22.10.19 23:03:52) 
Bilgisayar ortamında üzerinde çalışılması gerekiyor. Ben de size bir örnek vereyim:

www.instagram.com
  • faithless  (23.10.19 03:01:56) 
Genel problemleri arkadaşlar söylemiş. Ben kompozisyon konusunda biraz daha çalışmanızı öneririm. Başları duruşu, aralarındaki mesafe kompozisyonu bozmuş.

Damadın pek çok fotoğrafta başının tepesi yok. Bedenlerin kadraj dışında kalan kısımları fotoğrafa derinlik katamamış. Yani kareyi görmeden tamamlayamıyorsunuz. poz vermeye zaman bulamadan yanlışlıkla deklanşöre basılmış gibi.

Özel bir kompozisyonunuz yoksa fotoğrafta kişilerin arkasını döndürmeyin lütfen. Tüm yüzler bir şekilde objektifi görsün.

Sırtları dönük bir kompozisyon da ışığı ve açıyı iyi kullanın, daha estetik olacaktır.

Keyifli bir iş yapmışsınız, imkanınız varsa bir profesyolden çıraklık eğitimi almanızı tavsiye ederim. İstediğiniz seviyeye daha hızlı gelebilirsiniz.
  • balik kraker  (23.10.19 13:21:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.