[]

Tuvalet eğitimi?

44 aylık oğlum var ve tuvalet eğitimini beceremedik. Çişini tuvalete yapıyor. Ancak kakasını inatla altına yapiyor. Tutabildigi kadar tutup(3-4 gün) altına yapiyor. Denk getirip klozete bir iki kez yaptırdık. Bu davranışı pekiştirmek adına elimizden geleni yaptık ama oğlum ısrarla klozete yapmicam diyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.




 
pedagog


  • neo  (21.10.19 20:19:27) 
Bizim oğlanda da aynı durum vardı. 3buçuk yaşında kreşe göndermek zorunda kaldık ve orada çözüldü. Artık büyüdüğüne ikna oldu ve sanırım arkadaşlarından etkilendi.


  • pro9it9is9  (21.10.19 21:10:02) 
çocuk ve ergen psikiyatrına gidebilirsiniz. işe yarar tavsiyeler alırsınız.


  • 9kuyruklukedi  (21.10.19 21:14:23) 
Benim yeğenime çiş ve kaka tablosu yapmışlar. Yapınca herkese gösteriyor, bir de işaretliyor; bu çiş, bu kaka diyor.


  • geçerkenugradım  (21.10.19 21:18:19) 
  • for day to break  (21.10.19 21:20:19) 
O yaşlarda yapabiliyorlar normal, çok fazla üzerine gitmeden sakin sakin anlatmaya çalışın.

Tuvaleti onun için konforlu hale getirin, rahatca oturabilsin. Kakasını yapması gereken zaman beraber bekleyin tuvalette, otursun ve elinde tablet telefon vs onunla beraber siz de bekleyin.

Kızmadan üzmeden kakasını yapmadan çıkamayacağınızı anlatın, zaten dolu bir barsak ile o pozisyonda illa ki yapacaktır kakasını.
  • John Bloor  (22.10.19 09:21:26) 
Klozetten korkuyor olabilir. Kendimden biliyorum çünkü, ben de küçükken klozetten korkuyordum.


  • el conquerador  (22.10.19 09:40:05) 
benim yeğenim de benzer bir sorun yaşamıştı. En sağlıklı hamle pedagog gibi gözüküyor bu tür sıkıntılarda. Bizimki tuvaletini klozete yaptığı zaman suya düşün kakasını vücudundan kopan bir parça sanıyormuş ve onu muhafaza etmek için tuvalete yapmıyormuş mesela. Çok hızlı bir şekilde çocuğu tuvalet eğitimine hazır hale getirmişlerdi.


  • gergedan  (22.10.19 09:47:18) 
Benim oğlum daha büyüktü bu sorunu yaşadığımızda. Garip gelecek ama aşağıda linkteki kitabın videosunu izlettim klozette bıkmadan oturttum. Sonunda başardı. Bir deneyin bence

www.hepsiburada.com
  • Neyazayım  (22.10.19 13:15:20) 
benimki de dört yaşını bitirdiğinde hala totosunda bezle geziyordu. Pedegogla tek seansta çözdük biz. Araştırın derim.


  • cokmedinamigi  (24.10.19 09:48:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.