[]

istediğiniz her şey olduktan sonra napardınız?

yani tabi benim sorum aklınıza gelen tüm fantastik şeyleri ya da trilyoner olmayı kapsamıyor. normal bir hayatta olması gereken temel bileşenler oluşmuş diyelim. her türlü her şey değil. arabanız var ama mercedes değil, eviniz var ama dubleks değil, villanız var ama havuzlu değil. gibi.. yani normal güzel iyi bir hayat kapsamında her şeyiniz var her istediğiniz olmuş o zamana kadar ama çok da tatmin olmamışsınız. to do listlerin hepsi tamam ama bi şey eksik gibi, listelerden biri mi kayıp lan yoksa?

işte sonrasında napardınız?

not: bu zamana kadar söylediğiniz her şeyi de ayrıca yaptım yapmaya devam ediyorum.

daha başka ne yapabilirim mesela?

 
yabancı dil öğrenebilirsin.. uzun ve keyifli bi süreç aslında..
daha sonra da o dilin konuşulduğu ülkeye gitmek güzel oluyor tavsiye ederim..

  • strobist  (19.10.19 14:57:24) 
insan doyumsuz olduğu için isteklerinin sınırı yok. benim sana söylediklerimi yapabilecek gücün kuvvetin var mı? daha da önemlisi isteğin var mı? her şeyi bitirdim zannettikçe daha aşırı uçlarda isteklerin olacak. ucu bucağı yok.
galip tekin'in acayip hikayeler diye bir dizisi varmış. ilk bölümünde senin gibi bir adam var.
www.youtube.com
  • sutlu nescafe  (19.10.19 14:58:35) 
Sorunuza tam cevap olmayacak ama hayat bir "check list" değil diye düşünüyorum. Kişi merak ettikleri, ilgi alanları, zevkleri kadar mutlu olabiliyor. Gün doğumunu izlemekten keyif almak örneğin, yapılacaklar listesinde yer alacak bir madde değil belki ama benim yolumdan çıkıp manzarası güzel bir yerde izlemek için uykusuz kalmayı göze alabileceğim, karşılığında da beni çok mutlu eden bir şey. Hayatta her şeyim olsa bunun gibi pek çok ufak görünen şeye daha fazla zaman ayırmaya çalışırdım.


"Daha başka ne yapabilirim" sorusunun cevabı sizde. Siz ne yapmak istiyorsunuz? Neler yapmaktan hoşlanıyorsunuz? Nelere ilginiz var? Nelerde "daha iyi" olmak istersiniz?
  • fotrsapka  (19.10.19 15:01:18 ~ 15:01:50) 
Dünyayı gezerdim (yurtiçi, yurtdışı)


  • dilemma of subscribtionability  (19.10.19 15:49:52) 
Manevi olarak da kendimi tatmin etmenin fırsatlarını kollardım. Hemen aklına dini fasiliteler gelmesin. Mesela kış geliyor bir iki çocuk için kıyafet, ayakkabı, kırtasiye ürünlerini temin edebilirsin. Sokakta mendil satan veya terazi ile dolaşan bir çocuğun karnını doyurabilirsin. 2,3 kg et veya biraz alışveriş yapıp bir evin önüne bırakıp kaçabilirsin. Huzur evini ziyarete gidebilirsin. Uzun süredir ziyaretine kimsenin gitmediği yaşlılar çok. Ben muhabbetlerini seviyorum. Belki de yapıyorsundur ama aklıma bunlar geldi.


  • mekaniker  (19.10.19 21:17:48) 
yapmak istedigim seyleri neden yapmak istiyorum? bu isteklerin kaynagi nedir? once bunu sorgular, cevabini bulmaya calisirim.

cevap, egoik kisiligimin istekleri ise o istekler kalsin anacim, o istenilen seyleri ben istemiyorum, egom istiyor. egomun kendini tamamlamis hissetmesi icin omrumu ve bedenimi kullanamam. bedenimi, dusuncelerin kendini orgazm etmesi icin kole yapamam.

ana mantik su: dusunceler beni kullanamaz. ben dusunuceleri kullanir, yaratici urunler elde etme cabasi icinde olurum.

hayat, su andir. varilacak ve tamamlanacak bir sey degil. su anda hicbir sey eksik degil.
dusunceler kendini eksik gorup, kendini tamamlamak isteyebilir. bu da beni ilgilendirmez.

o an icimden ne gelirse, ne yapmam gerekiyorsa yaparim. kendimi tamamlamis hissetmek amaciyla plan yapmam. cunku zaten tamamim, hicbir zaman da eksilmedim, eksilmeyecegim. keza ayni sekilde artmayacagim da.
  • Leonardo~Da~Vinci  (19.10.19 21:45:14) 
Çok istediğim bir bölümü okurdum. İş falan için değil sırf ilgimi çektiğinden, zevk için.


  • jacque  (19.10.19 22:08:17) 
her istediğim olsa üşenmez öteki taraf için çalışırdım


  • aokp  (20.10.19 01:48:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.