[]

grip olacağınızı anladığınızda

böyle sabah uykudan uyanıp nazal bölgede hafif bir yanma, boğazda ufacık bir ağrı fark ettiniz diyelim. ilerlememesi için ne yapıyorsunuz?

yanıtlar için teşekkürler şimdiden.


 
1-sirke ile gargara yapıyorum
2-kalın giyiniyorum
3-güzel bi kahvaltının üzerine portakal bal limon ne bulursam
4-parmağımı kımıldatmadan yatmaya çalışıyorum
  • Hakan1980  (19.10.19 12:02:13 ~ 12:02:28) 
tadı iğrenç ve evden çıkılacak bi gün yapılmaz (sarımsak kokusu) ama beni mutlaka iyileştiren bir tarif var: 3 yk yoğurda 1 çk zencefil, 1 çk zerdeçal, 1/2 çk karabiber, 2-3 diş sarımsak rendesi, biraz kuru nane karıştırıp yedikten sonra uyumak iyi geliyor. genelde yatmadan önce yapıyorum. sabaha iyileşmiş oluyorum.


  • evanka  (19.10.19 12:05:41) 
balın içine tarçın, zencefil ve karabiber karıştırıp yiyorum. tavuk suyu çorba içiyorum, limonlu ve karabiberli. akşam da bitki çayı içiyorum. tarçın, karanfil, havlıcan ve varsa taze zencefili kaynnatıyorum, onun suyuyla ıhlamur, adaçayı, hatmi vs ne denk gelirse demliyorum. biraz ılınınca bal da koyulabilir ama gün içinde şu ballı karışımı çok yediysem koymuyorum. sağlıklı şeyler yemeye devam ediyorum.

onun dışında vicks sürüyorum, burnum tıkalıysa vicks buharı da bazen işe yarıyor.
  • pati  (19.10.19 12:12:36) 
Bu konuda diyeceğim tek şey bol su icmek ama asıl diyecegim şu.

Yılda 4 defa düşündüren cinsten grip olan biriydim.son 10 yılda ise sadece bir defa oldum. Haftada bir gün ev yoğurdu yiyorum iki diş de çiğ sarimsak yiyorum.yasadigim kronik 10 sağlık sorunundan 9 u bana hiç uğramıyor.siddetle öneririm.
  • deer hunter  (19.10.19 12:19:38) 
Ihlamur içiyorum bol bol.


  • auroraaurora  (19.10.19 15:42:52) 
Ayaginin altina viks sur, corap giy ustune. (Bunu denemedim, hep unutuyorum, biri soyledi, cok iddialiydi ise yaradigi konusunda)
Onun disinda ben hemen ihlamur vs bilimum cay iciyorum.
Bol su +1
Vitamin (supradin vs)
Corba (tavuk suyu ya da acili bi corba)
Sicak dus sonrasi yatak
Gecmezse dr tabii
  • Flipsflops  (19.10.19 18:50:19) 
Bol bol su tüketirim. Çörek otu ve yağı yerim. Bilya kekik suyunu sulandırıp içerim. En çok bundan fayda gördüm. Hatta iyi hissettiğimde bile ara ara içerim. Yemeğimi sıkı tutarım. Tavuk sulu çorba +1. C vitamini ihtiva eden meyvelerden tüketirim. Giyinmeme dikkat ederim.


  • mekaniker  (19.10.19 21:21:55) 
bana ıhlamur gerçekten iyi geliyor. ama şeker falan katmadan içeceksin. tabi rapor almak istemediğim için direk evde bulunan eski ilaçlarıma başlıyorum ki yatak döşek etmesin beni. bir de burun spreyine başlıyorum o da konfor sağlıyor baya.


  • bugisme  (19.10.19 22:27:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.