[]

gemi adamı cüzdanı

arkadaşlar bir öğrencim gemi adamı olmak istiyor pek durumu da yok. bir firma buna 1500 tl'ye gemi adamı cüzdanı çıkarırız demiş. bu tip firmalara güvenilir mi acaba? firmanın adı Stellae Denizcilik. belki bilen duyan vardır. nette aradım ama bu işlerden anlayan varsa yardımcı olursa çok makbule geçer. gariban fakir bi çocuk. büyük paralar bunlar onun için. 10 gün eğitime yollayacağız sonra iş vereceğiz demişler. garanti.

şöyle bir haber buldum; www.denizhaber.net


 
Daha önce de birkaç kez sorulmuştu. Umut tacirliği yapıp, dolandırıyorlarmış. Duyuruda aratırsanız bulabilirsiniz...


  • malheiros  (17.10.19 15:27:48) 
Dolandırıcı onlar. Denizciler gelir birazdan. Onlar eğitm veren yerleri söyler. Denizcilikte de iş durumu eskisi gbi değil diyor arkadaşım. Çok bel bağlamasın


  • glamdr1ng  (17.10.19 15:30:39) 
3.kaptan bir abisi olarak en güvenilir ağızdan vereyim bilgiyi hocam: dolandırırlar.
parayı ödeyip 1 ay kadar kurs alıp cüzdanını eline alır onda sıkıntı yok. fakat iş garantisini kimse veremez. cüzdanı eline aldıktan sonra kurs telefonları açmaz. tecrübesiz kendi iş arama sürecine girecek onda da bu piyasada küçük gemi bulabilir ancak maaşı 3-4 bin tl olur. öyle vaat ettikleri maaşları biz kazanamıyoruz.

  • kirmizimsi  (17.10.19 15:34:00) 
Dolandırıcılar diye okumuştum ben de duyuruda. ayrıca bildiğim kadarı ile bir sınavı var deniz adamı olmak için ve oldukça kolay, herkes geçiyormuş.


  • veritaslibertas  (17.10.19 15:34:16) 
eğer yakında varsa gidip, yoksa telefonla en yakın liman başkanlığına ulaşıp detaylı bilgi alabilir.


  • duster  (17.10.19 15:39:57) 
Merhaba
Ben gemiadamıyım, cruise gemilerinde çalışıyorum. Türkiye'de cüzdan alınır ama iş garantisi tamamen dolandırmadır. Eğitimleri size satarlar (hatta yemek menüsüne ekler gibi tık tık koyarlar) sonra da beklemeniz lazım diyip bir şekilde oyalarlar. Şükür ki başıma gelmedi ve uluslararası bir şirkette çalışıyorum ama Türkiye'de gemiadamı cüzdanı almak için gittiğim kurumun fazladan 1-2 tane daha kitlediğini gemiye çıkınca çok sonradan farkettim, şimdi isim vermeyeyim. Türkiye'de iş ararken de arayıp konuştuğum birisi bana "Şimdi siz bize geliyorsunuz, şu şu eğitimleri veriyoruz. Sonra 3000 USD ile başlıyorsunuz." filan diye sallarken ben biraz sorular sorup işin aslını sorunca "Kaç dil konuşuyorsunuz ? 3 tane dil biliyor musunuz filan diye saçma şeyler söylemeye vb. başladı." Sonunda da "Madem öyle işinizi kendiniz bulun, nasıl biliyorsanız öyle yapın" diye kestirip attı.
Benim konuştuklarım daha ziyade cruise gemileri için, denizcilikle ilgili yerlerde iş bulmanın çok zor olduğunu kurs sırasındaki denizcilerden duyup gördüm. İnsanların umutları hala sömürülüyor olmalı ki daha dün çok bilindik bir ilan sitesindeki "Acil İlanlar" bölümüne göz attığımda en üstteki pek çok ilanın gemilere eleman gönderen şirketlere ait olduğunu gördüm.
Ben birkaç hafta önce bir duyuru açmıştım, tekrar buraya bırakayım. Şayet cruise gemilerinde çalışmak ile ilgileniyorsanız uluslararası alanda fuarlar var, birisi de çok yakında Romanya/Bükreş'te olacak. Detayı aşağıda ekliyorum, ilgilenirseniz duyuru altından mesaj atın insanların görebileceği şekilde yanıtlayayım.

Not : Duyuruyu silmişim, sitenin linkini ekliyorum.

cruisejobfair.com
  • burka  (17.10.19 16:19:18) 
aman aman sakin. dolandiricilar cok oluyor. aynisi insaatta da var mesela bunlarin pasaport cikartacagiz su ulkeye gidecegiz diye para topluyorlar sonra nanik. uzak durun.


  • turbo sadık  (17.10.19 18:35:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.