[]

Sadece Kadınlar Cevaplasın

KARAKTERLER: Karı-koca, Kaynana(Erkeğin annesi), Kız Kardeş(Erkeğin kardeşi), 1 bebek (1 yaşını doldurmamış)

Olay kız kardeşin üniversite okuduğu şehre tatile gelen Karı-koca, kaynana ve kız kardeş arasında yaşanıyor.

Bir pazar sabahı koca çocuğuyla ilgili hafif bir hoyratlık yapınca eşi "Böyle babalık mı olur?" diyor. O da "Olmuyorum zaten" diyor bir anlık sinirle. Eşi "Umurumdaydı zaten" deyip veryansın ediyor. Şiddet ve dayaktan bıktığını söylüyor. Araya kaynana ve kız kardeşin de girmesiyle tartışma büyüyor. Erkek ara ara küfürlü cümleler kullanıyor. Gelin kız kardeşe "Sanane?" deyince "O benim abim" diyor. Gelin de: "Benim de kocam" deyip karşılık veriyor. Kız kardeşle gelin arasında birbirlerinin aileleri ile ilgili hakaretamiz sözler geçiyor. Kaynana bir ara: "Ben oğlumu sokakta bulmadım." diyor. Yani resmen gelin üzerine ciddi psikolojik baskı kuruyorlar. Hatta kız kardeş bir ara "Babanın evine gitsen 1 hafta bile bakmaz sana" diyor hiç çekinmeden. Memleketteki baba (erkeğin babası) araya giriyor telefonla ve gelin gözyaşlarıyla "Ben daha ne yapayım baba?" diyor hıçkıra hıçkıra.

Dibimde yaşandı bu olay ve seslerini tüm apartman duydu neredeyse. Dışarıdan normal aile gibi görünüyorlar halbuki. Belki de çok normaldir bilemiyorum. Her evlilikte olur böyle şeyler diyebilirsiniz. Ülke standartları için çok normal gelebilir. Ama kadının çaresizliği resmen vicdanımı sızlattı. Derken dışarı çıkıp, akşam olunca da eve gelince herkes birbiriyle yine iyi olmuştu. Kız kardeş yenge yenge diye cümleler kuruyordu.

Sorum gelinle ilgili:

Kızlar evlilik öncesi bile birçok kelimenin, cümlenin, imanın çetelesini tutarken, en küçük bir şeyden bile içerlenip incinirken, kendini değersiz hissederken; böyle bir olay yaşandıktan sonra her şeyi böyle kolay unutabilir mi? 2 gün sonra iyi bile oldu araları. Buna seviniyorum ama bir yandan da bir kadının böyle cümleleri duyup hemen toparlanabilmesi bir parça şaşırtıyor.

Kadınlar böyle şeyleri silip devam edebiliyor mu? Bu gelin çaresizlikten siniyor mu yoksa gerçekten kabul mu gösteriyor sizce? Üstelik bu kadar masumken. Bu olay dışında önünü arkasını bilmiyorum, bilmek de istemem ama bu sözleri duyduktan sonra gelin suçlu olsa bile bu kadar kolay unutulur mu?

 
alt tabakadan bir kesit sunmuşsun adeta. cahiller ne yapsa şaşırmam. o yüzden normal herhalde deyip geçiyorum.


  • ruhen hastayim ben  (08.10.19 19:29:15) 
Yalnız alt tabaka ya da varoş aile olduğunu nereden çıkardınız?
Eğitimli geçinen ailelerde bile rastlanıyor bu tür kavgalara ve şiddete.
Sorunun yanıtına gelince...
Büyük olasılıkla kadın bir bebekle ortada kalakalmak istemiyor ve bu yüzden katlanıyir,
  • pro9it9is9  (08.10.19 20:36:15) 
varos olmalari sart degil +1, boyle olaylar egitim duzeyi yuksek insanlarin evlerinde de olabiliyor. ustelik o egitimli, isinde gucunde kadinlar bulunduklari konuma yediremediklerinden kocalarinin fiziksel/sozlu saldirilarina daha da sessiz kaliyor elalem ne der kaygilari yuzunden.

her neyse, gorumcesi baban sana 1 hafta bakmaz bile filan diyor, kadinin ses cikarmiyor olmasinin baska sebepleri (kendi ailesiyle de problemleri vs.) de olabilir yani.
  • in vino veritas  (08.10.19 22:56:47) 
Korku ve caresizlik turkiye'de de tum dunyada da her seyi kabul ettirir. Baska bir cevabi yok. Turkiye'de iliskilerin ciddi bir kismi, siddet olmadigi halde insanlar korkulariyla yuzlesemedigi icin boyle boktan sekilde devam ediyor zaten, evli olmak, sahipli olmak bir basari ve mutluluk kriteri olarak belirlendigi surece, bu sorgulamadigi surece devam edecek.


  • kassiopeia  (08.10.19 23:34:28) 
Benim asıl sorum “kadın devam ettirirken ne gibi bir motivasyonu oluyor?” değil; “kabullense bile eşine karşı sevgisi ve aidiyetini etkilemiyor mu bu durum?”

Yani bütün bunların üzerine hâlâ eskisi gibi sevebiliyor mu eşini? Herkes toplumsal bağlamdan bakmış. Onlar herkesin malumu.
  • asaf  (09.10.19 05:42:20) 
o kisiden kisiye degisir muhtemelen, yani kadin da kocamdir dover de sever de kafasindaysa (sevgiyi kafasinda olusturdugu kurallara gore kurgulayarak) seviyordur hala, yok mecburiyetten katlaniyorsa icten ice nefret ediyordur, bkz. siddet gordukleri kocalarini bir cinnet aninda bicaklayan kadinlar. dolup dolup en sonunda bi gun bi anda patlayiveriyorlar, bu olay baslarina ilk geldiginde degil gordukleri siddet duzenli hale geldiginde tepki veriyor cogu.


  • in vino veritas  (09.10.19 08:18:24 ~ 08:19:33) 
Gelin kayınvalidesine "annecim" derken ya da kızkardeş "yengecim" derken birbirlerini sevmiyorlar. Kılıçlar çekildiği zaman dilin kemiği yok, filtresiz konuşuyorlar, sonra tiyatroya geri dönüş.
Hiçbirşey silinmiyor. Doktor bir arkadaşımın görev yaptığı klinik İstanbul'un varoş kesimlerinde. Mide, kalp, solunum, aritmi vs. şikayetiyle gelen çoğu kadının aslında hastalık sebebinin mutsuzluktan, çaresizlikten olduğunu söylemişti arkadaşım. "İlaç verip gönderiyoruz, ama semptomları maskelemekten başka bir işe yaramıyor" demişti. O hayat döngüsünde hasta olmamasının yolu yok.

  • SiyamkedisiZorro  (09.10.19 08:20:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.