[]

Konya Havalimanı - Adliye - Tren arası ulaşım

Merhabalar. Konya havalimanından konya adliyesine en kolay nasıl gidebilirim? Toplu taşıma çok meşakkatliyse taksiyle ne kadar yazar?

Bir de dönüşüm trenle olacak, ancak trenim akşam. Adliyeden çıktıktan sonra akşama kadar vakit geçirebileceğim yer tavsiye edebilir misiniz? Ev yemeği vs. yiyip, tren saatine kadar kahve içip kitap okumayı düşünüyorum. Mümkünse bu yer trene yakın olursa daha çok sevinirim.

Teşekkürler konyalılar, konyalı hissedenler.

 
www.eksiduyuru.com
:)

kardeşim için sormuştum, böyle cevap geldi. Havaalanından otobüsle bir durağa kadar gidip sonra oradan minibüsle gitti diye biliyorum. Mevlana müzesini falan dolaşmıştı sonra da.

Avukatların işi zor valla gerektiğinde şehir şehir dolaştırıyorlar sizi. Kolay gelsin
  • nhk ni youkosu  (02.10.19 21:43:28) 
Tren garının hemen önünden kalkan otobüs var. Bu otobüsle Alaaddin meydanına gidin. Daha sonra orada adliye yazan tramvaya binin ve direkt önünde inin. Bu yolculuk toplamda 1 saati bulmaz bile, taksiye para vermeye gerek yok bence.

Dönüşte yine adliyeden tramvaya binip Alaaddin'e gelmeden bir durak önce inip telefonunuz yardımıyla Tirit Mithat'ı bulun ve oradan kesinlikle denemeniz gereken lezzeti deneyin. Bedesten çarşısı içerisinde dediğim yer, hemen yakın üç beş dk yürüyeceksiniz sadece.

Buradan çıktığınızda yakınlarda kahve içilecek güzel rahat bir yer yok ancak eğer çok zaman kalacaksa yine tramvaya bu sefer H1 hattına binip Kulesite'ye giderek orada Starbucks'ta rahat rahat takılabilirsiniz.
  • synthetic a priori  (02.10.19 21:59:40) 
Edit: Havalimanı kısmını tamamen atlamışım. Sadece ilk aşamadaki tren gari önünden geçen otobüsü, Havaş'la değiştirin yeterli.


  • synthetic a priori  (02.10.19 22:01:05) 
Havalimanından en yakın tramvay ya da zafer aladdin(merkez) tarafına ne gidiyorsa ona binin. Tam bilmiyorum havalimanından nasıl gidiliyor. Zafer ya da alaaddine bir şekilde varınca tramvayla gidebilirsiniz ama adliye yazan yeşil değil mavi olan tramvaya bineceksiniz.
Tren gari zafer ve alaaddin durağından 20 dakika kadar yürüme mesafesinde. Trene yakın kahve dünyası tarzı bir yer var aslında 2 sokak var arada. Para vermiyim derseniz tren garında bolca yer var. İçeri doğru kısım daha boş oluyor genelde.

Tramvaya binmek için elkart denen toplu taşıma kartı almanız lazım bu arada. Tam 2.30 kart ücreti 1 lira ona göre haber vereyim. Değişmediyse tabi. Çoğu durakta para yüjleme yeri var zaten.
  • bahoho  (02.10.19 23:31:09) 
zaman sorunu varsa taksi.

zaman sorunu yoksa geze geze gitmek için,

havaş'a binip sille kavşağındaki tramvay durağında veya alaaddin tramvay durağında inmek istediğinizi söyleyin.

inip tramvaya binerseniz adliyeye kadar gidebilirsiniz.

dönüşte uzun takılmalık gara yakın kafeler var (yürümeyle 5dk), mesela casa di caffe olabilir. ama ev yemeği oralarda pek lezzetli bir yer yok. yemek yedikten sonra oraya geçerim derseniz gitmişken etliekmek veya fırın kebabı yiyin mevlananın oralarda.

öyle geçin gar tarafına, kahve içersiniz.

goo.gl
  • ronartest  (03.10.19 00:18:44 ~ 00:19:47) 
Taksiyle 20 liraya kampüse geliyorsun. (5dk)
Oradan tramvaya atlıyorsun.
55 dakika sonra alaaddin-zaferdesin..
Orada inip adliye tramvayını bekliyorsun.
15 dk sonra adliyedesin.

Yani bu güzergah 1.5 saatini alır. Maliyet 23 liradır.

Adliyede işin bitince de dooğru kuleye.
  • adwokat  (03.10.19 01:26:46) 
adwokat'ın dediğini yapma, çünkü kampüse gitmek, hele hele tramvaya binmek için kampüse gitmek gereksiz.

imgbbb.com
advokat'ın önerdiği siyah oklar oluyor.

+

havaş ile alaaddin tepesine gidip tramvaya binersen hem daha hızlı gitmiş olacaksın hem de 23 tl'den daha ucuz.

+

taksi ile kampüse 20 tl'ye gidebileceğini sanmıyorum.

havalimanlari.net
  • ronartest  (03.10.19 01:46:09 ~ 01:49:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.