[]

Istanbul Da oturanlar deprem icin bir önlem aldınız mı?

Örneğin dolapları sabitlemek deprem çantası oluşturmak gibi




 
Evde biblolar vs hariç herşey sabit. Ev 9 şiddetine kadar yıkılmaz. Ondan da eminim. Ama sıkıntı şu ki arkadaşlar, berber, bakkal gün içinde onlarca yere girip çıkıyorum. Orada denk gelirse yapacak hiçbişi yok.


  • valentinov  (29.09.19 21:11:53) 
deprem cantasi yaptim. esimle bulusma yeri belirledik ve olasi bir iletisim kesintisi durumunda haberlesme yollarimiza karar verdik. evde ve is yerinde olma durumumuza gore bina ici guvenli bolge belirledik. sanirim baska da yapabilecegimiz hicbir sey yok.


  • in vino veritas  (29.09.19 21:18:15) 
deprem çantası oluşturduk ve çanta yanımda. içinde iki günlük yiyecek ve içecek var. ve bir kaç şey daha. ayakkabı ya da benzeri bir şey koyacağım.

dolabın yerini değiştirdim. düşerse üstüme düşmesin diye. ön tarafa düştüğünde masanın üstüne kapaklanır. yolumu kapatacak ya da düştüğünde zarar verecek başka bir eşyam yok.

yatağımın kenarına bir boşluk oluşturdum. ancak sığmakta zorlanıyorum. yatakta yakalanırsam oraya sığınacağım. yerde yastık var ve üstüme battaniye ya da diğer yastığı alacağım.

önlemlerim var ancak çok yeterli değil. daha sağlam hazırlanmak ve tatbikat yapmak gerekiyor.
  • biseysorcaktim  (29.09.19 21:22:42) 
hayır.


  • sutlu nescafe  (29.09.19 21:47:09) 
almadım


  • paramolacak  (29.09.19 21:59:25) 
taşınıyoruz


  • waztp  (29.09.19 22:11:23) 
Üç yıl önce İstanbul'dan kaçıp Balıkesir'e yerleştim ama eski bir apartmanda oturuyorum. Muhtemel bir deprem bütün Marmara ve Ege'yi de zorlayacaktır. Kitaplıklar ve gardropu sabitledim. Yarın nalburdan birkaç metal parça daha alıp buzdolabı ve çocuk dolabını da sabitleyeceğim. Tv için de duvara monte aparatı sipariş vereceğim. Bir zamanlar deprem çantamız vardı, şimdi tekrar hazırlayacağım.


  • bizkid  (29.09.19 22:54:19) 
Ha bir de, camlar patlarsa diye koli bandıyla birkaç şerit çekmek istiyorum ama hanıma bunu kabul ettirmek zor olacaktır.


  • bizkid  (29.09.19 22:55:51) 
evimde deprem qeyfi:) dışarıda denk gelirsek kendimi yaşam üçgenine atmaya calisicam artık.


  • monkey  (30.09.19 00:08:42) 
Sadece ilk deprem anında korktuk o kadar, deprem bölgesinde olmamıza rağmen taktik maktik yok diyerek allaha emanet yaşıyoruz ne bir deprem çantası ne de başka bir önlem. :/)


  • siyah giyen adam  (30.09.19 00:34:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.