[]

Askerde atış talimi yaptığım kağıda ulaşılabilir mi?

Belki de en garip sorulardan birini soruyorum.2015 de askerlik yaptım. Atış talimi de yapmıştık tabii ki. Atış yaptığımız o kağıtların dosyamıza gireceğini söylemişti takım astsubayı. Böyle bir dosya var mı? Biz terhis olduktan sonra varlığını koruyor mu o dosya? Yani sıradan bir vatandaş ulaşamasa bile yetkili biri o dosyaya ve kağıda ulaşabilir mi?




 
Evet imha etmemişlerse ulaşılabilir. 5 yıl süresi vardı yanlış hatırlamıyorsam saklamak için


  • hlt1985  (27.09.19 21:24:20) 
bizde aynı kağıda birden fazla kişi atış yapıyordu, (2001 zamanı) atış yapıldıktan sonra delikler kalemle çiziliyor sonra diğeri atıyordu falan. kağıtlarda hedefe yapışıktı zaten. hatta yanılmıyorsam ara sıra da un ve bişiyi karıştırıp hedefleri de tamir ediyorlardı.


  • selam  (27.09.19 21:32:24 ~ 21:33:45) 
Yazıcıydım. Yanlış hatırlamıyorsam eğer, asker terhis olduktan sonra dosyasını kütüğünün bağlı bulunduğu askerlik şubesine postalıyorduk. Yani doysalar usta birliğinde kalmıyor. Saklama süresi de 5 sene, daha sonra imha.


  • el conquerador  (27.09.19 21:36:25 ~ 21:36:51) 
Askerlik şubesine bi sor da bizde kağıtları sallayıp kendileri kalemle delip kaldırmışlardı xd


  • glamdr1ng  (27.09.19 22:35:13) 
7 gündür saklama süresi


  • entryden sarfinazar  (27.09.19 22:46:16) 
Saklansa bile size temin etmekle uğraşacaklarını sanmıyorum. Depoda duran evrağa onlar imha edildi deseler ne olacak


  • filipis  (28.09.19 01:05:00) 
o kağıtlar var ise birliğinde vardır. askerlik şubesine gelmez o kağıt.

askerliğimi şube başkanı olarak yaptım ordan biliyorum.
  • trajikomix  (28.09.19 09:36:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.