[]

6 aylık çocuk bunları yapıyorsa çok zeki olabilir mi?

Annesi ne yiyorsun diyor: mam mam diye yanît veriyor, nasıl yiyorsun diyor ağzını şapırdatıyor.




 
6 aylikken hem bir şeyler yiyor olması hem de cevap vermesi gayet başarılı bence.


  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (23.09.19 22:40:15) 
4 aylık emeklemeye başlayan 7 aylıkken konuşmaya başlayan abim var ve gayet ortalama bir insan, çok heveslenmesinler sonunda abim gibi bir şey olur nihayetinde :)


  • entegre  (23.09.19 22:56:17) 
bu tür şeylerin zekayla ilgisi yok ama bu soruya her defasında bilinçli olarak cevap veriyorsa yaşıtlarından ilerde gibi. en azından bu hareketi yapabilen yaşıtı azdır.

gerçi kime sorsan benimki 6 aylıkken bla bla yapıyordu diye anlatır. çok da şeyapmamak lazım.
  • brkylmz  (23.09.19 23:02:37) 
@entegre'yi goruyor ve arttiriyorum:
4 islem vs bircok seyi okula baslamadan ogrendim, ortaokul caglarinda hoca söylediğimi yazin diyip problem yazdirip simdi herkes cozmeye çalışsın defterinde derken not almaz, problemi dinler ve es zamanli zihnimden cozup hoca son kelime soyledigi an cevabi soyledigim olurdu. Hicbir sinava calismaz, köpek gibi calisanlardan iyi not alirdim falan.

Bildigin ortalama insanim bugün. Hatta bazen ortalama altına dustugum de oluyor. O yuzden sevindirik olmamak lazim haybeye hemen.

Bir de o yaşta cocuk etrafındaki seylere abuk subuk sesler cikararak tepki verir zaten, her cocukta olur o.
  • stavro  (23.09.19 23:06:07) 
@stavro +1
Şu an ise sıradan biriyim. Keşfedemediler beni.

  • valarmurgulis  (23.09.19 23:12:44) 
çok zeki olduğuna değil de annenin bebekle çok iletişim kurduğuna işaret eder.


  • orpheus  (24.09.19 00:11:01) 
Bence olabilir. Bunu ciddi olarak söylüyorum.
@brkylmz Yaşından ileri olmak zekayla ilgili değil, tamam. Neyle ilgili? Bu konuda otör olduğunuz anlaşılıyor. Onun için cevabı merak ettim.
@stavro ve benzerleri. Siz de haklısınız kendi açınızdan. Zeki olup da ortama uydurulan ve ortalama düzeye inen çok kişi var. Çünkü eğitim sistemi böyle çocukları desteklemiyor. Öncelik, eraeytellezi yükezzibübiddin gibi şeyleri ezberletmek...
  • pro9it9is9  (24.09.19 07:58:03) 
arkadaslarin dalga gecmesinin sebebi bu konunun eksisozlukte epey elestirilmesi. en ufak bir done ile hemen oglum cok zeki diye hava atan anneler.


  • mayeskuel  (24.09.19 09:45:21 ~ 09:46:18) 
Hayır, 6 aylıkken zeka anlaşılmaz. Yaptıkları gayet normal. Sağlıkla büyüsün.


  • babilbaligi  (24.09.19 10:24:17) 
gereksiz yorum paratoneri olmus soru.

zeka kismini bilemiyorum ama iletisim guclu demek ki. siz de demissiniz, annesi cok konusuyor cocukla. onun etkisi bence. bunun zeka gostergesi olmasi kismi bilimsel bilgi gerektiriyor, bende o bilgi yok. ama dusununce de mantikli geliyor. cocugun iletisime kapali olmasi, sorulara cvp vermemesi zeka ile ilgili fikir veriyorsa tersi de verir.
  • jimicik  (24.09.19 10:56:05) 
beynin sağ ve sol lobunu birbirine bağlayan corpus callosum adlı bir zar var. bu zar oluşumunu 6-7 yaşında tamamlıyor.

analatik düşünme, dil-konuşma, mantık gibi pek çok düşünsel edimin oturmasında da sorumlu.

bu zar bazı çocuklarda diğerlerine göre çok daha erken gelişebiliyor. 2 yaşına gelmeden bıcır bıcır konuşabilen çocuklar mesela çok zeki, dahi olduklarından değil beyinlerindeki bu erken gelişim yüzünden yaşıtlarından ileri oluyorlar.

hatırlarsan bir dönem 66 aylıkları okula başlattılar ve proje patladı, neredeyse hiçbiri okuma yazma öğrenemedi. bu da yine bahsettiğim sebeple, çocukların çoğunun corpus callosum bölgeleri daha oluşumunu tamamlamadığından, bilimle zıt iş yaptıklarından..

süper zekalık, dahilik falan çok ayrı konular.
  • makbur  (24.09.19 20:19:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.