[]

hapse girsem?

ne gibi zorluklar ya$arım; yemek olayı sanırım sınırlı, peki ne kadar su istersem istiyim içebilir miyim/temin edebilir miyim? tuvalet olayları nasıl oluyor? gecenin 4'ünde çi$im gelse ne yaparım, her koğu$ta tuvalet var mı? saçların/sakalın uzaması serbest mi? (beline kadar saçla girsen keserler mi) istediğim kitapları e$-dost-akrabadan temin edebiliyorsam kimseden izin almadan okuyabilir miyim? (yoksa dı$ardan kitap yasak gibi falan mı) televizyon var sanırım, ayda yılda bir de olsa internet imkânı var mı? sıcak sudan ne haber? lig maçlarını izleyebilir miyiz? (hiç olmadı ispanya ligi için ntvspor falan var mıdır) yatma-kalkma saatleri serbest mi? (kahvaltıya gitmiyorum diyerek uykuya devam edebilir miyim)




 
Sana temiz çamaşır getiririz, üzülme.


  • stroyaa  (13.04.10 22:19:25) 
onlardan çook önce dikkat edilmesi gereken (bkz: damat koğuşu)


  • layer26  (13.04.10 22:21:12) 
okuyanda otele gittin sanıcak


  • 40karakterlinick  (13.04.10 22:22:28) 
nerede yattığına bağlı bunlar, bir arkadaşım vardı şirket sorunları yüzünden girmişti 2 ay, saçlarını kesiyorlarmış kısa, sıcak su yokmuş her hafta sanırım zorla soğuk suyun altına sokuyorlarmış kışın falan...
bildiğim bu...

  • ilse  (13.04.10 22:26:22) 
  • Becks  (13.04.10 22:33:02) 
Namaz zorunluluğu da oluyormuş bi çok koğuşta.Kemal Tahir'den Esir Şehrin İnsanları serisindeki Esir Şehrin Mahpusu kitabını oku bence,hoş detaylar bulabilirsin çok eski zamanı anlatsa da.


  • kogan  (13.04.10 22:33:41) 
yahu her gireni ok$ayacak halleri yok? tamam filmlerde görüyoruz emme-gömme temasını pekçok da, bir o kadar da etliye sütlüye karı$mayan sessiz sakin adamlar oluyor. hem türk hapishanelerinde 'delikanlılık' yok mudur öyle; 'erkek adam yapmaz öyle $ey' diyen ağır abiler, onlar da kollarlar heralde diğer gürûha kar$ı bazı adamları.

bakacağım kogan, sağ ol.
  • ateistanbul  (13.04.10 22:37:44) 
küççüken tatarramazan'ı izleyince bende girmek istemiştim.aylar sonra ehliyet için adliyeye gidip 4 askerin arasında kelepçeyle geçen apaçi akranlarımı görünce fikir değiştirdim:D manyak mısın lan napcan içerde.çok istiyosan bizim eve gel bodrum katta zaten pencereler parmaklıklı.babamda tam gardiyan tipi var ohh miss.


  • madagaskar  (13.04.10 22:44:55 ~ 22:50:48) 
sevgili madagaskar, yazıdan 'hapse gireceğim, naapsam' gibi bi anlam çıkarmı$ olmandan kaynaklı belirteyim: dı$ardaki hayatımdan memnunum, hiçbir filmden etkilenip de 'ah $imdi hapiste olmak vardı' gibi bi dü$ünceye kapılmadım bugüne dek :) bu bir varsayımdır; öyleyken böyle olayıdır, meraktır. uzayda ya$am nedir-nasıldır mevzusunu da merak edip zaman zaman konuya hakim insanlara danı$ıyorum; ama bu demek değildir ki ilk uzay aracına atlayıp buralardan gitme gibi bi niyetim var. böyle yani, umarım derdimi anlatabilmi$imdir.)


  • ateistanbul  (13.04.10 22:53:02) 
üzüldüm.demek ki tek arıza ben mişim:)


  • madagaskar  (13.04.10 22:56:56) 
ezdirme kendini hacı. sana höt diyene sen hööööğğğööytaah de. müebbet yediysen nası olsa müebbet yemişim, kafamı bozanı şişlerim deme, hücreye kapatırlar ki mapusane içinde mapusanedir kendisi, allah kimseyi düşürmesin.

seni anlıyorum dostum, ben de bi keresinde "tabancayla intihar etsem silah sesini duyar mıyım" diye sormuştum, millet bana hayat çok güzel kırlar çiçekler mis gibi sevişmek nefis vs. edebiyatı yaptı. halbuki sadece meraktan sormuştum.
  • jirki  (13.04.10 23:13:06) 
her koğuşta tuvalet var. bütün gün tv izleniyor, yabcak bir şey olmadığından. kitap konusunda sınırlama yok. internet yok sanırım. uykunu yemek saatlerine göre ayarlamazsan aç kalırsın, hasta olursun. gece ve sabah sayım olduğundan mecbur uyanıcaksın, kahvaltıya da gidiver.


  • emraah  (13.04.10 23:42:26 ~ 23:43:05) 
"ilk gün gözüne kestirdiğin ilk kişiye bulaş azını burnunu kır. ceza alırsın ama rahat edersin"

galiba 25th hour'da verilen tavsiyelerden biriydi bu.
  • darth maul  (13.04.10 23:45:55) 
ilk girdiginde rahat olursun... karantina da kalirsin belli bir süre... o sira cevre yapman lazim.. hemen içeri salmiyorlar yani adami... cok tasakli degilsen + kesilmişin varsa istanbul dışında çekersin cezanı... f tipi degilse 8 kisilik falan bir kogusta kalirsin... televizyonun olur... ama kogusun agasi ne izlerse onu izlersin... yasin ufaksa , her boku sen yaparsin... tuvaleti sen temizlersin, yemegi sen yaparsin... kitap - mektup vs.. gelir... ama okunur once.. onaylanir... dusun ; annen baban - sevdicegin birseyler karalamis sana ozel... baskasi okuyor... yedirebilir misin ?

sac-sakal sana bakar... sicak su belli saatlerde olur... yatma kalkma gene sana bakar (nerede yattigin ile alakali)
kisacasi... kolay seyler degil bunlar...
Allah dusurmesin...
  • kakoy  (14.04.10 04:33:48) 
eger efendi isen ve etrafinda da sana kil olmus -bu sebepsiz de olabilir- b'r ariza yoksa ilk baslarda cekilecek sikitilar disinda dert edilecek bir sey olmaz.

istedigin her seyi yapabilirsin kitap okumak, el sanatlari, resim cizmek, yazmak.

hic bir sekilde elini oyun kagitlaria ve barbuta surmemelisin, mudurun her kogusta -hic olmayacak dedigin- bir adami vardir. aman diyim.

eger gardiyalarla aran iyise iceri keyif verici maddeler ve sudan daha cabuk buharlasan sivilardan sokabilirsin. -meksika hapishanelerinde kalan bir arkadasim-

gecein dirdunde cisin gelirse gider yaparsin. ama hep gelmesin. her kogusta tuvalet olmaz. bazi koguslar vardir ki -benim diyen- evden guzeldir- hatta cok daha guzeldir. bazilarini kopegini bagla durmaz. hatta bunlar ayni hapishanenin icinde bile olabilir.

beline kadar sacla girersen kimse kes onu diyemez. hukuken. ama cikar kogusun kalini ne o lan oyle sumbul deyip kestirir. amac ilk anda dikkat cekmemek. hapishaneye gidiyorsun, balayina degil.

istedigin her kitabi okuyamazsin. hatta okuyacagin kitaplarin yasakli bile olmasina gerek yoktur. hapishane muduru ya da o kitabi sana teslim edecek her kim ise, begenmezse okuyamazsin. sikayet edebilirsin. marko pasa da orda.

televizyon var. kogus basi kimse onun istedigi izlenir. genelde zaten gunduz muzik aksam haber sonra da varsa film doner.

internet: yok.

sicak su bazi yerlerde 12 saat olup bazi yerlerde gunde 4 saat acik tutulur. cabuk olsan iyi olur. lig maclarini eger kogusta kendi aranizda para toplamissaniz ya da mudur bir guzellik yapmissa izleyebilirsiniz. bazen bu da kumar bahsi oldugu icin yasaktir.

yatip kalkman sana bagli ama dedim surude cok kopma.
  • gunlerin kopegi  (14.04.10 10:23:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.