[]

Üniversite yıl uzatma (7. yıl ve sonrası) hakkında.

Merhaba,
Ben çeşitli sebeplerden ötürü okulu bayağı bir uzattım. Şu anda 7. yılıma gireceğim ve bu yıl bitirmeyi umuyordum ama kredim yetmediği için 1-2 dersi alamadım ve muhtemelen bu yüzden bir sene daha uzayacak gibi görünüyor.
Ama 2017 yılında yayınlanan yönetmeliğe göre lisans eğitimi en fazla 7 yıl sürebiliyormuş. Galiba bununla ilgili kanun falan da 2014 ya da 2015 yılında çıkmış. Benim okula giriş yılın ise 2013 - 2014 eğitim yılı.
Demem o ki ben okulu 8. yıla uzatabilir miyim yoksa 7. yılın sonunda okuldan atılır mıyım? Herhangi bir bilginiz varsa lütfen yazın.
Okul, Gazi Üniversitesi.

 
Yönetmeliği iyice okuyacaksın. Benim de okul 7 senede bitti, o zamanlar araştırmıştım. Bizimkinde kalan ders sayına göre 1-2 yıl daha hak veriyordu. Çok dersin varsa atılıyorsun. Bazılarında sadece sınavlara girme hakkı gibiydi falan. Kolay gelsin.


  • malheiros  (19.09.19 14:32:09) 
gazı üniyi bilemeyecegim ama bazı üniversiteler tolerans gosreriyordu. tabi dediğim durum malheirosun dedigi gibi 1-2 ders icin geçerli.


  • all girls dream  (19.09.19 15:07:32) 
daha önce alıp kaldıklarını alma, üç derse tek derse falan bırak. hiç alamadıklarını al.


  • passion rules the game  (19.09.19 16:27:48) 
Eski yönetmeliğe tabi olabilirsin. 9 yılda bitiren gördüm. Ama af olayı var mı bilmiyorum. En iyi bilgiyi öğrenci işlerinde sizin bölümün sorumlusu memur verir.


  • mekaniker  (19.09.19 16:51:34) 
Bölüm önce kaldığın dersleri tekrar almayı zorunlu kılıyor, şimdilik öyle bir şansım yok.

------------

Geçen sene öğrenci işlerine sordum, bir şey diyemediler. Adamı delirtirler resmen. Pazartesi günü tekrar gideceğim bakalım.

Cevap veren herkese teşekkür ederim.
  • rabiadelpueblo  (19.09.19 17:16:32) 
yönetmelikte alttan dersi belirli sayıda erteleme şansı olması lazım, biz çok yaptık onu öğrencilere, hatta en son artmış bile olabilir


  • passion rules the game  (19.09.19 17:20:04 ~ 17:20:17) 
Yönetmelikte yazıyordur. Googleda arayınca bu çıktı:

"Takip ettiği öğretim programında yer alan derslerden hiç almadığı veya yarıyıl/ yılsonu sınavlarına girme hakkı elde edemediği toplam ders sayısı altı veya daha fazla olan öğrencilerin Üniversite’yle ilişikleri kesilir.

Azami süresi sonunda sınav haklarından faydalanmak isteyen öğrenciler, azami
öğrenim sürelerinin dolduğu yarıyılın/ yılın bitiminde dilekçe ile kayıtlı oldukları
akademik birimlere başvururlar. Sınav haklarından faydalanmak için dilekçe ile
başvuruda bulunmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılırlar.

Bu sınavlar sonunda mezuniyet için iki ila beş dersi kalanlara üç yarıyıl ek süre, ek
sınavlara girmeden mezuniyet için iki ila beş dersi kalanlara dört yarıyıl ek süre ile
kayıt hakkı tanınır. Ek süreler sonunda mezuniyet için birden fazla dersi kalan
öğrencilerin Üniversite’yle ilişikleri kesilir."

Özetle 1-2 ders için ek 2 yıl hakkın varmış, atılmazsın. Hatta buradan bakınca 2 yılın sonunda 1 ders kaldığında dahi atılmıyorsun, o zaman da sınırsız hak tanıyorlar tek ders için sanırım.

Bu da googleda ilk aramada çıkan sayfa: teknikbilimler.gazi.edu.tr

Üniversitenin sitesi çok garip yönetmelik bulamadım ama onu da bulup bakarsınız diye düşünüyorum.
  • patiska  (19.09.19 18:03:45 ~ 18:06:40) 
Araştırıp soruşturdum, 2014 yılı ve sonrası için toplam 7 yıllık bir hak var. Ondan önceki yıllarda kaydı başlayanlar ise 2014 yılı baz alınarak hak tanınıyor. Ondan sonrasını hala tam olarak bilmiyorum ama tek ders sınavı - üç ders sınavı gibi uygulamalar var.

Cevap veren herkese teşekkür ederim.
  • rabiadelpueblo  (19.09.19 20:59:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.