[]

Yaşıtlarım avukat oldu, ben bulaşık siliyorum.

Okulu uzattığım için kyk kesildi, anne babadan laf yiye yiye 3 kuruş almaktansa işe gireyim dedim. Full time bir işe girdim 1 ay çalışıp çıkarım yeter dedim. 2 sene önce de full time tezgahtar olarak 20 25 gün çalışmıştım, girdiğime pişman olmuştum, çıkmama birkaç gün kala dünyanın en mutlu insanıydım resmen, üni bitene kadar çalışmam diyordum ama büyük konuşmuşum. Şuan baristalık yapıyorum, bir hafta bile dolmadı ama bittim. Yine pişman oldum. Çıkmak için uygun zamanı bekliyorum.

Zamanında ygs sıralamamı korusam tıp geliyordu, lys’de batırınca hukuka girdim, öyle olunca okumaktan soğudum buradan mezun olsam ne olacak yaa diye düşünmemden uzadı. Ama beterin beteri varmış. Şuan bir bankada müfettiş yardımcısı olup altıma arabamı çekebilirdim. Bulaşık yıkarken, çöpleri atarken, tuvaleti temizlerken, yerleri süpürürken aklıma sürekli bunlar geliyor. Üstelik bu iş tezgahtarlıktan daha yorucu. İşteyken sürekli br ba ilk sezonlarda walter white’ın otobüsten dışarı bakma sahnesi geliyor, arkadan da waiting around to die çalıyordu. Merkezi bir yerde çalıştığımdan liseden biri görecek diye utanıyorum o okuldan mezun olup ola ola garson mu oldu bu diyecekler diye, lisede tanınan bir tiptim. Walter da nobel sahibiyken o durumlara düşmüştü.


 
Öyle bir şey yazmışsın ki fakülte de 200 ders vermişsin 1 ders kalmışta okuldan atılmış ve bir ömür bulaşıkçılığa mahkum kalmışsın gibi. Hayatın böyle zorluklarını görmek gerekiyor ben de benzerlerini yaşadım merak etme güzel günler de görürsün diplomanı eline alınca. 5 sene sonra bu günleri hatırlayınca gülüp hey gidi ne güzel günlerdi diyeceksin. Utanma olayın da normal takma kafaya


  • avatar is back  (17.09.19 20:54:44) 
Icinde bulundugun durumu fazla dramatize etmissin + walter sahnesi vs bana yasinin oyle yasitlarim mezun oldu coktan diyebilecek bi yas olmadigini dusundurdu. Yok oyleyse de kendine gel bi an once, gercek dunyaya don. Yazdiklarin cocukca biraz cunku.

Okulu bitirirsin kim bilir ne, sevmiyorsan bile gecersin agir ama sozel bi bolum, calis gec cinsten.

Abartilacak bi durumun yok bence.
Uzme kendini bosuna, biraz para yapip okulu hallet
  • Flipsflops  (17.09.19 21:14:37) 
o utanma duygusuyla kendini motive et işte bir an önce bitirmeliyim diye. gören olursa da görsün boşver, insanlar avukat olsan da konuşacak zaten arkandan.


  • hadsafhada  (17.09.19 21:16:20) 
Yazdıkların çok çocukça geliyor kulağa. çalışmak ayıp değil, kolay da değil. Eğer el işi yapmayı sevmiyorsan okuluna önem verseydin. Şöyle olabilirdi böyle olabilirdi hesaplarını bırak ve sadece kendine bakmaya başla. Kendini çözdükten sonra başkalarına bakmaya başlarsın.


  • yakuza123  (17.09.19 22:34:14) 
Niye utanıyorsunuz? Herkes aynı şartlarda doğmuyor ki! Ben de hamallık yapan hukuk fakültesi öğrencisi biriyle tanışmıştım, çok takdir ettim. Ailesine yük olmamak için para kazanmaya çalışıyor, keşke ben de bir şeyler yapsaydım.Öğrencilikte yaptığınız işler bence size çok şey katacak. Mezun olduğunuzda belki sizde alanınızda çok başarılı olacaksınız.


  • geçerkenugradım  (17.09.19 22:51:06) 
Herkes yaptığı hataları yapmasaydı bugün çok iyi yerdeydi. Mesele o zaten. Ben de bugün hayallerimi yaşıyor olabilirdim. Hayatımın içine ettim. Bu ölene kadar değişmeyecek yapacak bir şey yok. Ama garsonluk yapmak zorunda kaldığım için hiç utanmadım. Yine yapmak zorunda kalırsam yine yaparım. Hiç ama hiç takma. He tanıdık biri görecek de 'aa garson olmuş' diyecek. Hadi ya ne zekisin hiç fark etmemiştim derim. Kendini yüce hissetmek için toplumun beklediği noktaya istenen zamanda gelememiş birini küçümsemeye ihtiyaç duyan insanı mı takacaksın?


  • noisette  (18.09.19 00:14:51) 
hukuk fakültesini özel üniversitede okumadıktan sonra 4 yılda bitiren azdır. okulu uzatmanı bu kadar takma derim.

okulu uzatmışken mesleğinle alakalı ne yaptın? Staj, iş deneyimi, araştırma falan yaptıysan diğerlerinin önüne geçersin. Bir de artık mezun çok fazla. 90'lı yıllarda değiliz. Mezun olsa da zaten hemen iş yok.
  • horowitz  (18.09.19 00:29:40) 
23 yaşımdayım. 1 sene mezuna kaldım. 60 70 binlerden tıp kazanacak noktaya gelmiştim o yüzden bu kadar dağıldım.
@horo, ing maksimum noktaya çıkmaya çalışıyorum.

  • sessiz kalma hakkina sahipsin  (18.09.19 00:33:18) 
Sen bölümünü sevmemişsin. İsteyerek de seçmemişsin. O yüzden allahına kadar uzamış. Ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin, durum bu. Sürekli böyle duyurular açmandan ötürü bu konuyu ciddi takıntı haline getirdiğini düşünüyorum. İmkan varsa profesyonel yardım al. İşsizlik kaygısı sadece senin sorunun değil, ülkenin yarısı bu histeriyle yaşıyor şu an. Yapamadıklarını düşünüp hayıflanmanın sana faydası yok.

Profesyonel yardım aslında psikolojik yardımın kibarcasıydı. Takıntılarından kurtulmana yardımcı olur.
  • radio raheem  (18.09.19 22:21:14 ~ 19.09.19 13:28:17) 
Profesyonel yardım almam bana ne sağlayacak ki?


  • sessiz kalma hakkina sahipsin  (19.09.19 00:01:34) 
Ben de oldum ama iş bulamıyorum aylardır, bulunca da bı bok ölünmüyor yani merak etme


  • sanguine  (20.09.19 17:50:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.